У Києві
UA | RU
Prompolitinform

General Electric почала будівництво першого локомотива для Укрзалізниці

Інфраструктура 19.05.2018
369df0e-d1eb553-ge690-690x426

15 травня на заводі GE Transportatiоn у США розпочалося будівництво першого локомотиву TE33A Evolution для ПАТ “Укрзалізниця”. Про це ЕП повідомив представник GE у США.

“Завод GE Transportatiоn, розташований у м. Ері (штат Пенсільванія – ЕП), виготовить для “Укрзалізниці” 30 локомотивів за контрактом, підписаним у лютому поточного року”, – повідомив представник GE.

“Монтаж першого локомотива було розпочато у вівторок, 15 травня”, – додав співрозмовник. За його словами, частина робіт здійснюватиметься на території України.

Представник GE пояснив, що основні компоненти для майбутніх локомотивів були виготовлені на інших підприємствах корпорації і доставлені для монтажу на завод у Ері.

В “Укрзалізниці” очікують на першу партію локомотивів до кінця 2018 року. “Вже восени вони повинні виходити на лінію, щоб допомагати нам у пікові періоди перевезень”, — розповідав керівник УЗ Євген Кравцов на початку року.

Нагадаємо, у лютому 2018 року корпорація GE підписала довгострокову рамкову угоду з ПАТ “Укрзалізниця” на 1 млрд доларів.

Перший її етап передбачає постачання 30 вантажних локомотивів TE33A Evolution, виготовлених у США, а також локалізацію певної частини виробництва в Україні, що становить 10% кінцевої вартості угоди. На даному етапі GE буде використовувати українську сигнальну радіосистему та певні елементи кабіни.

Вартість локомотивів —  4,68 млн доларів (з ПДВ) за кожен. Загалом сума контракту (мова йде про першу партію – ЕП) становить 140 млн доларів з ПДВ.

30% УЗ заплатить авансом, а за 70% суми “Укрексімбанк” придбає на власний баланс тепловози і віддасть їх у лізинг на 15 років. Лізингова угода номінована у гривнях.

Це означає, що за тепловози УЗ буде вимушена суттєво переплатити у зв’язку з використанням кредитних грошей, адже вартість гривні, враховуючи облікову ставку НБУ на момент підписання контракту, була досить високою.

Процентну ставку в УЗ не називають, проте у розмові з ЕП представник залізниці підтвердив: вона не нижча за облікову ставку НБУ.

Отже, за обслуговування лізингу УЗ буде платити не менше 16-18% річних, що значно дорожче доларового ресурсу.

На другому етапі американці повинні поставити протягом семи років 150-175 тепловозів. На цьому етапі українська сторона наполягатиме на використанні вже 40% українських деталей.

Рамкова угода також передбачає можливість майбутньої співпраці у сфері обслуговування та модернізації наявного рухомого складу, зокрема дизельних тепловозів серії 2М62 та 2Е10.

 

 

Інші матеріали розділу Інфраструктура

В «Інтерпайпі» очікують нові контейнерні лінії у порти Одеської області

Українська держава має віднайти інструменти, аби повернути до морських портів Одещини великі контейнерні лінії: Maersk, MSC, CMA та інші. Про це йдеться в інтерв’ю директора з логістики та забезпечення закупівель компанії Олексія Яновського для GMK Center,… Продовження…


Продовжують блокувати. На кордоні з Польщею зранку в чергах стоять 2300 вантажівок

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на трьох пунктах пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину або взагалі обмежуючи рух. Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає портал PromPolitInform…. Продовження…


Росіяни вдарили по припортовій інфраструктурі в Херсоні. Є поранені

13 квітня російські війська атакували припортову інфраструктуру в Херсоні та житлові квартали інших населених пунктів області. Як передає портал PromPolitInform, про це повідомили в Херсонській ОВА. У результаті нападів постраждали багатоповерхівка та 17 приватних будинків…. Продовження…


З порту «Південний» вийшло судно з рекордним обсягом вантажу, – Мінінфраструктури

З порту «Південний» у суботу, 6 квітня, вийшло судно CAPTAIN LEONIDAS із рекордним обсягом української продукції. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook, передає портал PromPolitInform. Судно CAPTAIN LEONIDAS під… Продовження…


Укрзалізниця цьогоріч планує презентувати 18 нових контейнерних маршрутів

У вересні 2024 року АТ «Укрзалізниця» планує презентувати 18 нових контейнерних маршрутів територією Європи. Про це, передає Rail.insider, під час брифінгу повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко, інформує портал PromPolitInform. «Мультимодальний бізнес – наш основний… Продовження…


Інвестори отримають компенсацію за побудовані об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури

Якщо під час будівництва комерційного об’єкту бізнес буде інвестувати у спорудження інфраструктурних об’єктів, то за таке будівництво уряд обіцяє виплачувати компенсацію.  Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів, уточнюючи, що мова йде насамперед про об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури. Про це повідомляє… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: