У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Кремль ввів економічні санкції проти Туреччини

НовиниПолітика 29.11.2015
55

Президент РФ підписав указ “Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захист громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій і про застосування спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки”.

Як повідомила прес-служба Кремля, згідно з указом, на території РФ тимчасово вводяться: заборона або обмеження ввезення на територію РФ окремих видів товарів, країною походження яких є Туреччина, заборона або обмеження для організацій, що знаходяться під юрисдикцією Туреччини на виконання ними окремих видів робіт (послуг) на території РФ.

Також передбачається заборона для роботодавців, замовників робіт (послуг), на залучення з 1 січня 2016 року для здійснення трудової діяльності, виконання робіт працівників з числа громадян Туреччини, які не перебувають у трудових або цивільно-правових відносинах з даними роботодавцями / замовниками робіт станом на 31 грудня 2015 року.

“Установити, що туроператорам і турагентам належить утримуватися від реалізації громадянам Російської Федерації туристського продукту, що передбачає відвідування території Туреччини”, – зазначено в указі.

Також від 1 січня 2016 року призупиняється дія закону про безвізовий режим для громадян Туреччини, “за винятком громадян, які мають дозвіл на тимчасове проживання або дозвіл на проживання на території РФ, а також громадян, які направляються на роботу в диппредставництва та консульські установи Туреччини на території РФ та членів їх сімей “.

Як відомо, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот і штурман катапультувалися, один з них загинув, іншого врятували.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Згодом Путін виступив з низкою звинувачень на адресу Туреччини.

“Ми вважаємо абсолютно незрозумілими зрадницькі удари в спину від тих, у кому ми вбачали партнерів і союзників у антитерористичній боротьбі”, – заявив Путін та заявив, що чекає від Туреччини вибачень та навыть відшкодування за Су-24.

“Ми досі не чуємо вибачень від вищого політичного рівня Туреччини, ні пропозицій з відшкодування шкоди і збитків, ні обіцянки покарати злочинців за вчинений злочин”, – вказав Путін.

Він зазначив, що “складається враження, що турецьке керівництво свідомо заганяє російсько-турецькі відносини в глухий кут”.

Окрім того Путін назвав Туреччину “поплічником терористів”.

Українська правда

Інші матеріали розділу НовиниПолітика

США пояснили, чому не збиватимуть дрони над Україною, як в Ізраїлі

У Білому домі пояснили, чому США не будуть допомагати збивати дрони над Україною, як вони це зробили разом із союзниками під час атаки Ірану на Ізраїль. Про це, передає Укрінформ, сказав радник Білого дому Джон… Продовження…


План США відокремити фіндопомогу Україні та Ізраїлю є політикою та ганьбою для світу – Володимир Зеленський

Якщо Сполучені Штати Америки (США) ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, яка не включатиме кошти для України, це буде ганьбою для світу й демократії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського під час інтерв’ю PBS… Продовження…


Макрон запропонує світове перемир’я включно з Україною на час Олімпіади

Президент Франції Емманюель Макрон заявив про свою ініціативу щодо припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, у тому числі у війні в Україні, на час проведення Олімпійських ігор та розраховує на допомогу лідера… Продовження…


МЗС України рішуче засуджує іранські масовані атаки проти Ізраїлю

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує іранські масовані атаки проти Держави Ізраїль. Про це повідомляє портал PromPolitInform із посиланням на заяву МЗС. «Подібні дії є абсолютно неприйнятними, безвідповідальними та несуть ризик безпрецедентної подальшої ескалації ситуації на Близькому… Продовження…


Дональд Трамп підтримав допомогу Україні, але не у вигляді «подарунка». Європа має активізуватися

Колишній президент США Дональд Трамп натякнув, що підтримає продовження фінансування допомоги Україні. Проте республіканець вважає, що допомога повинна бути не у вигляді «подарунка», а у форматі позики. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Трампа на пресконференції… Продовження…


Сергій Кислиця в ООН: 97% ударів росія завдає по цивільних об’єктах в Україні

Лише 3% російських ракет, дронів та керованих бомб  влучають у воєнні цілі. Інші ж 97% ударів завдаються по цивільних об’єктах. Про це, інформує «Ми – Україна»,  заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: