У Києві
UA | RU
Prompolitinform

У справі «Укроборонпрому» п’ятьом чиновникам «Спецтехноекспорту» оголошено підозру у розтраті $2,2 млн

04.03.2019
742141ceda6b8f6786609d31c8ef129f

Співробітники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього директора і нинішнього главу військово-промислового підприємства «Спецтехноекспорт», яке входить до складу «Укроборонпрому», за підозрою у розтраті держкоштів на суму $2,2 млн.

Про це йдеться у Facebook  НАБУ, повідомляє портал ПромПолітІнформ.

«Також затримані ще троє колишніх посадових осіб держпідприємства», — йдеться у повідомленні.

Прес-центр САП також повідомив, що п’ятьом чиновникам «Спецтехноекспорту» вже оголошено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній директор [підприємства], із залученням своїх заступників, директора департаменту та завідувача сектором цього підприємства, організував злочинну схему розтрати належних державі в особі державного підприємства «Завод 410 ЦА» коштів і виведення їх за кордон на користь іноземної юридичної особи», – йдеться в повідомленні.

Екс-директор залучив до угоди підприємства з Міністерством оборони Індії компанію-посередника з Об’єднаних Арабських Еміратів, яка повинна була за рахунок «Спецтехноекспорт» забезпечити виконання контракту. Протягом 2015 року на рахунки компанії з ОАЕ були перераховані $2,2 млн, які належали ДП «Завод 410 ЦА». Однак посередник в кінцевому підсумку ніяких послуг не надавав.

«Зараз зазначені особи, в тому числі колишній і нинішній директор дочірнього підприємства, затримані […]. До суду готуються клопотання про обрання їм запобіжного заходу, пов’язаних з утриманням під вартою », – відзначили в САП.

Нагадаємо, що журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем по розкраданню в оборонному комплесі. Ці схеми принесли бенефіціарам мінімум 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка.

Заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський заявив, що «Укроборонпром» був змушений закуповувати в Росії запчастини для української військової техніки.

Гладковський заявив, що справа, у якій фігурує його син, складена з провокаційних фактів, які намагаються використати у виборчій кампанії.

Президент Петро Порошенко заявив, що звільнив Олега Гладковсьеого з посади  заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони.

Після сенсаційного скандалу на підприємствах «Укроборонпрому» були звільнені директор «Харківського конструкторського бюро імені А. А. Морозова» Олексій Бабич і директор «Ізюмського устройствостроительного заводу» Сергій Філоненко.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що перевірки Державної фіскальної служби встановили 22 млн грн. збитків від корупції на підприємствах «Укроборонпрому».

Інші матеріали розділу

Вже цими вихідними Україна перейде на літній час. Якою буде різниця з іншими країнами

У 2024 році українці перейдуть на літній час у ніч з 30 на 31 березня, тобто вже цих вихідних. Стрілки годинника потрібно буде перевести на годину вперед о 03:00 за київським часом. Отже, тієї ночі… Продовження…


Кирило Буданов: Інформаційний спротив на тимчасово окупованих територіях нереальний

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що чинити інформаційний спротив російській пропаганді на тимчасово окупованих територіях наразі «нереально». Як пише Ліга.Новости, про це він повідомив, виступаючи на Третьому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій, передає портал… Продовження…


Росія готує новий наступ. Війна може дійти і до Європи, і до США, – Володимир Зеленський

Українські військові змогли стабілізувати ситуацію на фронті. Однак імовірно РФ готує новий наступ у найближчій перспективі. Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CBS News, інформує портал PromPolitInform. За словами Президента,… Продовження…


У Міноборони назвали зміни до законопроєкту про мобілізацію

У Міністерстві оборони України вчора, 27 березня, назвали шість головних нововведень, які передбачає запропонований проєкт закону про мобілізацію та військовий вишкіл. Про це розповіли у пресслужбі Міноборони, передає портал PromPolitInform. Так, законопроєкт №10449 про мобілізацію… Продовження…


У ЄС досягли компромісу щодо торгівлі з Україною: «баланс дуже делікатний»

Посли країн-членів Євросоюзу домовилися про подовження лібералізації торгівлі з Україною на умовах, що квоти й мита запроваджуватимуть з огляду на обсяги імпорту не лише у 2022 й 2023 роках, а і другому півріччі 2021-го. Це… Продовження…


Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України

28 березня Німеччина оголосила про передачу нової партії військової допомоги Україні, до неї увійшли артилерійські й танкові боєприпаси, дрони, гранатомети та машини розмінування. Про це повідомляє  уряд ФРН, інформує портал PromPolitInform.  У новій партії допомоги Україна отримала 18… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: