У Києві
UA | RU
Prompolitinform

SMG спустила на воду перший танкер для голландської VEKA Group

Промисловий потенціал 18.03.2019
1522821565662752-su2zw3nqfh-1552665572-hhjsf-300

Херсонська верф Smart Maritime Group (SMG), суднобудівного дивізіону «Смарт-Холдингу», спустила на воду насичений корпус танкера-хімовоза, побудованого на замовлення голландської компанії VEKA Shipbuilding.

Як повідомила прес-служба SMG, урочиста церемонія спуску судна відбулася в п’ятницю. У заході взяли участь власник VEKA Group BV Пітер Верслуіс (Peter Versluis) і фахівці VEKA Shipbuilding WT B.V.

Як випливає з повідомлення, танкер названий жіночим ім’ям Aimée в честь члена королівської сім’ї Голландії, принцеси Оранської-Нассау Еймі Сонг (Aimée Söhngen). Раніше прес-служба SMG називала танкер, що будується, Nevada.

«Цей контракт дав нам можливість вчергове продемонструвати закордонним замовникам, що SMG може реалізовувати проекти в обумовлені терміни і з високим рівнем якості», – зазначив генеральний директор SMG Василь Федін.

За словами Верслуіса, SMG повністю виправдала очікування.

«Ми задоволені нашою співпрацею і готові розвивати ділові відносини», – заявив він.

SMG і VEKA Shipbuilding B.V. уклали контракт на будівництво двох насичених корпусів танкерів-хімовозів по голландському проекту Cavalli у травні 2018 року. Загальна вартість контракту складає понад 145 млн грн. Урочиста церемонія закладки корпусу першого танкера (Nevada) відбулася на Херсонщині верфі SMG 14 червня 2018 року. Закладка корпусу другого танкера (Nebraska) проведена на Миколаївській верфі SMG 10 липня.

За інформацією прес-служби, друге судно, побудоване на Миколаївській верфі SMG, отримало ім’я Emma.

Танкер-хімовоз (будівельний номер 10001) призначений для перевезення нафтопродуктів і хімічних вантажів. При виготовленні корпусу використано 1200 тонн високоякісної суднобудівної сталі виробництва Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча («Метінвест», Маріуполь). Дедвейт танкера складає 5000 тонн. Довжина – 110 метрів, ширина – 13,5 метра, висота борту – 6,6 метра. Порт приписки – Антверпен. Екіпаж – п’ять осіб. Після дооснащення судно буде поставлено на обслуговування лінії Antwerp – Zeebrugge – Oostende – Nieuwpoort.

Прес-служба нагадала, що історія партнерських відносин SMG з VEKA Group налічує понад десять років. За цей час SMG побудувала для VEKA вісім корпусів танкерів-хімовозів. В цілому для голландського ринку побудовані 12 судів аналогічного класу.

SMG об’єднує Миколаївську і Херсонську верфі, створені на базі ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» і ПАТ «Херсонський суднобудівний завод». Управляє Миколаївським машинобудівним заводом.

Чорноморський суднобудівний завод має найбільший суднобудівний потенціал в Україні. Для будівництва суден і кораблів водотоннажністю до 105 тис. тонн завод має два похилих стапеля «0» і «1». Поточно-позиційне виробництво спеціалізоване для серійного виробництва суден дедвейтом до 9 тис. тонн. Виробничі дільниці і конвеєр будівництва суден розміщені в єдиній критій споруді довжиною близько 400 метрів.

Херсонський суднобудівний завод спеціалізується на будівництві і ремонті суден, займається виробництвом металоконструкцій і обробкою металу. Підприємство має металообробне, складально-зварювальне, стапельне, трубомонтажне, добудовне, малярно-добудовне виробництво і виробництво з виготовлення виробів машинобудівної частини.

SMG в 2018 році наростила обсяг виробництва у порівнянні з 2017 роком на 92,4% – до 610 млн грн.

VEKA Shipbuilding B.V. входить до складу суднобудівної групи VEKA Group (штаб-квартир – Веркендам, Нідерланди). Група заснована в 1988 році. Спеціалізується на будівництві і обслуговуванні суден внутрішнього судноплавства. У референс-листку компанії – двокорпусні хімічні та бункерні танкери, LPG-танкери, контейнеровози, пасажирські та інші типи суден. VEKA управляє чотирма верфями в Нідерландах – в Леммері, Хусдені, Роттердамі та Веркендамі, а також верфями в Східній Європі і Азії.

Інші матеріали розділу Промисловий потенціал

Головнокомандувачу ЗСУ показали нову броньовану машину українського виробництва

Уперше українським військовим представили колісну бойову машину українського виробництва. Про це пише Мілітарний, посилаючись на кадри нових зразків техніки, які були оприлюднені Генеральним штабом ЗСУ, повідомляє портал PromPolitInform. Як повідомляють у виданні, новітні зразки української військової техніки представили… Продовження…


Україна підписала із Британією нову угоду про співпрацю в сфері оборони та промисловості

Україна та Велика Британія підписали рамкову угоду щодо заохочення співпраці в оборонних та промислових питаннях. Про це, пише Інформаційний спротив, йдеться у повідомленні на сайті британського уряду, передає портал PromPolitInform. Угоду підписали на військово-промисловій конференції в… Продовження…


Чернігівщина цьогоріч одержить 1,25 млрд грн в межах програми «Зроблено в Україні»

Під час робочої поїздки до Чернігівської області Президент України Володимир Зеленський узяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні», зустрівся з представниками бізнесу та ознайомився з продукцією місцевих підприємців. Про це інформує «Суспільний кореспондент»,… Продовження…


Україна розробляє власну зброю проти КАБів – Володимир Зеленський

Україна розробляє власну зброю проти російських керованих авіаційних бомб. Поки що єдиним засобом протидії КАБам є системи протиповітряної оборони. Про це, передає Gazeta.ua, під час національного телемарафону розповів Президент України Володимир Зеленський, інформує портал PromPolitInform. Водночас,… Продовження…


Україна цього року зможе застосовувати БпЛА з далекобійністю до 2000 кілометрів і більше, – Bild

Нещодавно українські дрони атакували цілі в Росії на відстані 1300 кілометрів від лінії фронту. За інформацією західних ЗМІ, Збройні сили України вже невдовзі зможуть використовувати БпЛА з далекобійністю до 2000 кілометрів та навіть більше. Про… Продовження…


Український ОПК щомісяця виробляє по 8 САУ «Богдана», – NYT

Виробництво українських САУ «Богдана» виросло до 8 одиниць на місяць. Раніше ця кількість сягала 6 одиниць. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times, інформує портал PromPolitInform. Раніше президент України Володимир Зеленський на черговому… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: