У Києві
UA | RU
Prompolitinform

“Метінвест” збільшив виплавку сталі на 6%

Релізи компаній 30.04.2019
222ca574c72a2623f61679a7c6740e24c9269688

“Метінвест”, найбільший український гірничо-металургійний холдинг, за підсумками роботи в січні-березні поточного року збільшив виплавку сталі на 6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 1,941 млн тонн, але знизив чавуну – на 9%, до 1,957 млн тонн, загальне виробництво коксу – на 6%, до 1,269 млн т.

Такі дані наводяться в прес-релізі материнської компанії Metinvest B.V. про результати операційної діяльності за перший квартал 2019 року, повідомляє портал ПромПолітІнформ.

Також група збільшила виплавку сталі в порівнянні з четвертим кварталом 2018 року на 13%, знизила чавуну на 1% і випуск коксу на 7%. При цьому пояснюється, що в першому кварталі 2019 року виробництво чавуну фактично збереглося на рівні попереднього кварталу, при цьому зниження виробництва на ММК ім.Ілліча на 62 тис. тонн було частково компенсовано збільшенням виробництва на “Азовсталі” на 48 тис. тонн.

Дефіцит основної сировини на маріупольських комбінатах, який спостерігався в лютому 2019 року, був майже повністю компенсований збільшенням виробництва на “Азовсталі” в результаті проведення більш коротких ремонтів доменних печей, ніж в четвертому кварталі 2018 року, відзначається в звіті.

Крім того, повідомляється, що виробництво сталі в першому кварталі 2019 року збільшилась на 13% по відношенню до попереднього кварталу внаслідок збільшення виробництва на ММК і “Азовсталі” на 154 і 62 тис. тонн відповідно. Збільшення виробництва стало результатом запуску нової машини безперервного лиття заготовок (МБЛЗ) №4 на ММК і відсутності капремонтів конвертерів в першому кварталі 2019 року, в той час як в четвертому кварталі 2018 року простої для їх проведення на двох комбінатах склали 46 і 21суток відповідно.

У січні-березні 2019 року порівняно з аналогічним періодом 2018 року виробництво чавуну на маріупольських комбінатах знизилося на 9% в результаті нестабільних поставок основної сировини в звітному періоді. Виробництво сталі за цей період збільшилася на 6% по відношенню до аналогічного періоду 2018 року внаслідок збільшення виробництва на ММК на 164 тис. тонн через перенаправлення чавуну на виробництво сталі і наступних переділів за рахунок зниження товарного чавуну завдяки запуску нової МБЛЗ №4. При цьому зниження виробництва сталі на “Азовсталі” на 48 тис. тонн стало результатом зниження виробництва чавуну. Випуск товарних напівфабрикатів за вказаний період знизився на 14% по відношенню до попереднього кварталу, до 623 тис. тонн. Зниження виробництва товарного чавуну на 227 тис. тонн було частково компенсовано збільшенням виробництва слябів на 128 тис. Тонн.

Загальне збільшення виробництва слябів стало результатом збільшення їх виробництва на “Азовсталі” на 100 тис. тонн (через зростання виплавки сталі) і на ММК за рахунок запуску МБЛЗ №4, що дозволило збільшити виробництво товарних слябів.

Виробництво товарних напівфабрикатів в першому кварталі поточного року знизилося на 21% в порівнянні з аналогічним періодом минулого. При цьому виробництво товарного чавуну знизилося на 249 тис. тонн, а виробництво слябів зросло на 85 тис. тонн – в основному, за рахунок перенаправлення рідкого чавуну на виробництво сталі і наступних переділів після запуску нового обладнання на ММК.

Виробництво готової продукції в першому кварталі 2019 року збільшилась на 10% по відношенню до попереднього кварталу, до 1,501 млн т. При цьому виробництво плоского прокату зросло на 126 тис. тонн, до 1,270 млн тонн, в основному, в результаті збільшення виробництва на ММК на 104 тис. тонн через зупинки в четвертому кварталі 2018 року для проведення щорічних капремонтів. Крім того, виробництво довгого прокату збільшилася на 3 тис. тонн, до 191 тис. тонн за рахунок збільшення виробництва на Promet Steel, виробництво рейкової і трубної продукції зросло на 2 і 3 тис. тонн – до 4 і 36 тис. тонн відповідно.

У першому кварталі 2019 року виробництво готової продукції зросло на 2% в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. При цьому виробництво плоского прокату збільшилося на 71 тис. тонн за рахунок збільшення виробництва на ММК, “Азовсталі” і європейських перекатних заводах на 26, 22 і 4 тис. тонн відповідно, а також за рахунок придбання потужностей компанії “Юність” по виробництву оцинкованого прокату.

Виробництво довгого прокату знизилося на 40 тис. тонн за рахунок зменшення виробництва на “Азовсталі” і Promet Steel на 21 і 19 тис. тонн відповідно в результаті сезонного зниження попиту.

Випуск рейкової продукції знизився на 7 тис. тонн, виробництво трубної продукції збільшилася на 1 тис. тонн.

У січні-березні 2019 року обсяг виробництва коксу склав 1,269 млн тонн, що нижче показників за четвертий і перший квартали 2018 року на 7% і 6% відповідно – в основному, через зниження виробництва на Авдіївському КХЗ (АКХЗ) в результаті незадовільної роботи коксових печей і установки сухого гасіння коксу.

Як повідомлялося, “Метінвест” за підсумками 2018 року знизив виплавку сталі на 1% в порівнянні з 2017 роком – до 7,323 млн тонн, але наростив чавуну – на 3%, до 8,205 млн тонн, загальне виробництво коксу – на 11%, до 5,269 млн тонн.

Нагадаємо, “Метінвест” є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Основними акціонерами “Метінвесту” є група “СКМ” (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), які спільно керують компанією. ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.

Інші матеріали розділу Релізи компаній

На Українській енергетичній біржі у лютому реалізували 104,506 мільйона кубометрів газу

На майданчику Української енергетичної біржі (УЕБ) у лютому 2024 року реалізували 104,506 млн кубометрів природного газу на різних сегментах ринку. Як передає портал PromPolitInform, про це повідомляє пресслужба УЕБ. «Загалом реалізовано 104,29 млн куб. м природного… Продовження…


Кулі від «Каметсталі». Меткомбінат збільшив виробництво найбільш затребуваної та ефективної продукції

Меткомбінат «Каметсталь» освоїв виробництво куль великого діаметра технологічною лінією №1 кулепрокатної дільниці. Підприємство нарощує виробництво найбільш затребуваної та ефективної продукції. Про це йдеться у пресрелізі комбінату, повідомляє портал PromPolitInform. Прокатники «Каметсталі» майже рік тому почали виробляти… Продовження…


Horizon Capital оголосила про інвестицію в українську компанію Viseven

Новий фонд компанії Horizon Capital – Growth Fund IV, який сягнув $328 мільйонів на останньому закритті в грудні 2023 року, інвестував в українську компанію Viseven, що надає послуги галузям фармацевтики та медико-біологічних наук. Про це стало… Продовження…


Метінвест налагодив виробництво 25 видів нової продукції

Українські підприємства Групи Метінвест цьогоріч розпочали виробництво 25 нових видів продукції, включно з комбінатом «Запоріжсталь», який випустив 14 нових продуктів. Як передає портал PromPolitInform, про це повідомляє пресслужба компанії. Таким чином, зазначається у пресрелізі, вдалося… Продовження…


Від реалізації активів банків у Прозорро.Продажі Фонд гарантування вкладів залучив ₴4,8 мільярда

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, від реалізації активів банків-банкрутів в системі Прозорро.Продажі у 2023 році, залучив понад 4,8 млрд грн. Як інформує портал PromPolitInform, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування. «Протягом 2023 року в державній… Продовження…


Меткомбінат «Каметсталь» першим в Україні освоїв виробництво шахтної стійки на трубозаготівельному стані

Металургійний комбінат «Каметсталь» освоїв виробництво сортового фасонного профілю СВП-27 на трубозаготівельному стані. Підприємство першим в Україні почало виготовляти відповідну продукцію таким способом. Про це йдеться у пресрелізі комбінату, повідомляє портал PromPolitInform. «Профіль СВП-27, або так звана… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: