У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Гончарук відзвітував про тиждень роботи уряду

Політика 06.10.2019
26_main

Тиждень, що минає, видався для уряду особливо відповідальним і напруженим, було ухвалено цілу низку важливих рішень. Це – програма дій уряду, низка законопроектів, рішень у сфері цифровізації, відкриття даних Геокадастра.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, повідомляє портал ПромПолітІнформ.

Він нагадав, що щодня протягом  тижня на різних майданчиках країни міністри «пояснювали людям цілі Програми дій уряду». «Люди повинні знати до деталей про всі наші наміри і амбітні плани. Підкреслю ще раз: зростання економіки на 40% – це наша спільна мета. Вона реальна. Для цього необхідно багато працювати, тому бажаю всім нам сил», – зазначив він.

Глава уряду зауважив, що відтепер в кінці кожного тижня буде проводити аналіз діяльності Кабміну. Зокрема, нинішній тиждень, за його словами, був дуже напруженим і особливо відповідальним, адже уряд представив Програму діяльності на 5 років, і Верховна Рада її прийняла. «Головна її мета – зробити так, щоб держава працювала для людей. Людиноцентричність – базовий акцент документа», – підкреслив прем’єр-міністр.

Крім того, зазначив він, Кабмін на цьому тижні прийняв кілька проривних рішень, зокрема про цифровізацію довіреностей на митні огляди, завдяки чому мінімізується корупційна складова і зайві витрати бізнесу.

Тепер майно боржників продаватимуть через електронні аукціони «Прозоро. Продажі». Ціна угод зросте, а зловживання в інтересах «своїх» унеможливляться. Окрім того, ми відклали до 1 січня стягнення штрафів із власників авто на єврономерах.

«Чиновники Держгеокадастру виконали моє доручення, яке я поставив тиждень тому. Виявляється, за 7 днів усе-таки можливо запустити розробку єдиної системи кадастрів, яка міститиме достовірну інформацію про природні ресурси країни та буде доступною громадянам. Відтепер можна бачити онлайн всі рішення територіальних органів. Усі дані оновлюються автоматично.

Щоби перевірити готовність регіонів до опалювального сезону та скоординувати дії з реалізації реформ, у вівторок я провів селекторну нараду. Уряд визначив там головні акценти.

Перший – субсидії мають отримати без виключення всі, хто цього потребує. Водночас ми з’ясовуємо, якими методами для приховування реальних доходів користуються деякі заявники на субсидію.  Другий акцент – кожна українська родина, усі дитячі садочки, школи та лікарні будуть забезпечені теплом, світлом та гарячою водою. Це енергетична безпека держави, тобто один із головних наших пріоритетів.

Для прискорення економічного зростання країни ми поглибили та впорядкували співпрацю між Урядом і Національним банком. Підписали Меморандум про координацію політик. Я вдячний Нацбанку за незалежну й послідовну політику. Наша економіка відновлюється, а інфляція знижується.

А вчора я мав велику зустріч із представниками бізнесу, де окреслив основні напряки Програми дій Уряду, які стосуються підприємців. Ми на постійному контакті. Уряд дбатиме про бізнес і захищатиме його від тиску, зокрема який чинять силові структури», – написав він.

Прем’єр-міністр також подякував парламенту за підтримку надзвичайно важливих економічних законів. Зокрема, він згадав про прийняття закону №1054-1 про приватизацію, який скасовує перелік з 1470-ти заборонених до приватизації підприємств, і закон №1046 «Про концесії», який об’єднає зусилля держави і бізнесу в розвитку дуже великих об’ектів.

Інші матеріали розділу Політика

Макрон запропонує світове перемир’я включно з Україною на час Олімпіади

Президент Франції Емманюель Макрон заявив про свою ініціативу щодо припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, у тому числі у війні в Україні, на час проведення Олімпійських ігор та розраховує на допомогу лідера… Продовження…


МЗС України рішуче засуджує іранські масовані атаки проти Ізраїлю

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує іранські масовані атаки проти Держави Ізраїль. Про це повідомляє портал PromPolitInform із посиланням на заяву МЗС. «Подібні дії є абсолютно неприйнятними, безвідповідальними та несуть ризик безпрецедентної подальшої ескалації ситуації на Близькому… Продовження…


Дональд Трамп підтримав допомогу Україні, але не у вигляді «подарунка». Європа має активізуватися

Колишній президент США Дональд Трамп натякнув, що підтримає продовження фінансування допомоги Україні. Проте республіканець вважає, що допомога повинна бути не у вигляді «подарунка», а у форматі позики. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Трампа на пресконференції… Продовження…


Сергій Кислиця в ООН: 97% ударів росія завдає по цивільних об’єктах в Україні

Лише 3% російських ракет, дронів та керованих бомб  влучають у воєнні цілі. Інші ж 97% ударів завдаються по цивільних об’єктах. Про це, інформує «Ми – Україна»,  заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на… Продовження…


Володимир Зеленський закликав учасників саміту Ініціативи трьох морів примножувати зусилля для спільної безпеки

Президент України Володимир Зеленський закликав учасників саміту Ініціативи трьох морів посилити протидію Росії. Про це повідомляє пресслужба ОП, передає портал PromPolitInform. «Маємо бути відвертими: союзництво перевіряється саме тут – у захисті від російського терору. І щоб… Продовження…


Для зміцнення української ППО. Держдеп США екстренно схвалив продаж Україні обладнання для ЗРК Hawk

Державний департамент Сполучених Штатів негайно асигнував 138 мільйонів доларів для надання Україні запасних частин для зенітно-ракетних комплексів Hawk та забезпечення їхнього технічного обслуговування. Про це, інформує Українські новини, повідомляє AP, передає портал PromPolitInform. У своїй заяві… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: