У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Цілий букет вітамінів та мікроелементів містить в собі ікра осетрових. Як вибрати справжню ікру?

Суспільство 29.05.2020
178

Сьогодні не можна не помітити той ажіотаж, який спостерігається навколо противірусних препаратів та засобів профілактики захворювань. Саме тому в усьому світі різко зростає попит на ікру осетрових. Звичайно, зростають і ціни на ікру. Про це інформує lenta.ua, повідомляє портал PromPolitInform.

Ікру осетрових активно розкуповують нарівні з медикаментами. Наразі важко зпрогнозувати, як довго буде тривати така ситуація. Але нам завжди потрібно  бути готовими до протидії вірусам і бактеріям. І починати зміцнювати свій імунітет вже зараз!

Саме на це звертає увагу виконавчий директор асоціації «Українська аквакультурна спільнота» та керуючий партнер Науково-виробничого сільськогосподарського підприємства «Бестер» Юрій Яременко.

«Чорна ікра насправді вважається одним із найкорисніших продуктів харчування. У ній міститься справжній букет вітамінів і мікроелементів, що покращують життєдіяльність людини», – розповідає він.

Портал PromPolitInform вже повідомляв про те, що чорна ікра допомагає протистояти коронавірусу. Йшлося й про низку корисних властивостей чорної ікри. Але тут важливо знати, що імуномодулюючими властивостями володіє не кожна ікра. А тільки та, яку добуто методом класичного забою.

Існують різні методи видобутку ікри.

Отже, ікра, отримана методом «видою» в умовах аквакультури, називається «овульованою». Видобувають її шляхом видавлювання зрілих ікринок із самки. Деякі осетрові ферми, що виробляють овульовану ікру, не повідомляють покупцеві, які технологічні процеси проходить такий продукт.

Технологія виробництва харчової чорної ікри з овулювання передбачає гормональну стимуляцію самок, для чого використовуються ін’єкції як натуральних, так і штучних гормонів. Після «видоювання» ікринки знаходяться в нестабільній оболонці, і для того, щоб домогтися щільності, ікру стабілізують. Простіше кажучи, приварюють, після чого обробляють танинами і консервантами. В результаті виходить абсолютно інший продукт з іншими споживчими характеристиками. Таку ікру в принципі не можна називати справжньою ікрою.

Справжня ікра не повинна бути пастеризованою, овульованою і не повинна оброблятися засобами хімічного захисту. В іншому випадку це не ікра, а ікорний продукт. На жаль, багато виробників не вказують це на етикетках, що розміщуються на упаковці.

«Купуючи за досить великі гроші чорну ікру «екстра-класу», споживачі часто отримують низькопробну суміш ікри осетрових риб, здобуту в умовах аквакультури методом овуляції. Тому, коли ви вирішили придбати ікру, обов’язково звертайте увагу на спосіб її видобутку та обробки», – ділиться тонкощами виробництва ікри Юрій Яременко.

Нагадаємо, ікру осетрових сьогодні виробляє вітчизняне Науково-виробниче сільськогосподарське підприємство «Бестер».

Довідка

Науково-виробниче сільськогосподарське підприємство «Бестер» займається промисловим вирощуванням осетрів в умовах аквакультури та виробництвом чорної ікри. Кампанія має садкову лінію на Канівському водосховищі в селі Трипілля. Підприємство також має цех з виробництва кормів та ікряний цех, в якому виробляють чорну ікру. Керуючим партнером Науково-виробничого сільськогосподарського підприємства «Бестер» є Юрій Яременко, виконавчий директор асоціації «Українська аквакультурна спільнота».

Інші матеріали розділу Суспільство

В Україні понад 50 тисяч людей є зниклими безвісти – Нацполіція

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тисяч людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою – близько 12 тисяч. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов, інформує портал PromPolitInform. За… Продовження…


Українські абітурієнти тепер можуть реєструватись на НМТ через «Дія»

Нещодавно Міністерство цифрової трансформації України представило чергове нововведення, яке допоможе абітурієнтам. Тепер реєстрація на національний мультипредметний тест (НМТ) стала можливою через додаток «Дія». Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі, інформує… Продовження…


Вперше в «Дії»: українці зможуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків, завданих росією

Українці зможуть подати через «Дію» заяву до міжнародного Реєстру про відшкодування збитків, завданих внаслідок російської агресії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України, інформує портал PromPolitInform. «Перший етап розпочнеться у квітні цього року – українці зможуть сформувати… Продовження…


Командувач Сухопутних військ зробив заяву з приводу ТЦК: негативні висловлювання «перетворилися на потужну зброю в руках ворога»

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк засудив те, як у деяких медіа, блогосфері та повсякденному житті українське суспільство сприймає мобілізаційні заходи й діяльність ТЦК. Емоційний допис з цього приводу командувач зробив у неділю, 24… Продовження…


БФ «Вогонь запеклих не пече» починає черговий збір. Гумдопомоги потребують мешканці Сумщини

Продуктові та гігієнічні набори, одяг та постільна білизна — далеко неповний перелік того, що конче потребують ще на вчора 350 мешканців  Великописарівській громади Охтирського району Сумської області, що проживають у прифронтовій зоні.  Останнім часом громада… Продовження…


В Україні створять групи для пошуку зниклих безвісти під час війни 

Кабмін схвалив законопроєкт, яким передбачається створення пошукових груп для розшуку зниклих безвісти під час війни. Про це повідомив представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук, інформує портал PromPolitInform. Так, уряд схвалив проєкт Закону “Про внесення змін до статті 11 Закону… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: