У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Особливості діагностики на COVID-19 в українських аеропортах

Інфраструктура 19.08.2020
Scientist with dropper working  at the laboratory

Чим шкідливі штучні монополії або Хто гарантує якість ПЛР-тестування?

У шести українських аеропортах відкрили пункти тестування пасажирів на COVID-19 методом ПЛР.Це необхідно для зняття з самоізоляції після прильоту пасажирів в Україну із країн «червоної зони», а також для вильоту до низки іноземних держав з метою уникнення подальшої самоізоляції на їхній території.

Такі пункти тестування з другої половини липня працюють в аеропортах «Бориспіль», «Київ», «Львів», «Одеса», «Запоріжжя» та «Харків». Про це у своєму матеріалі пише Марта Кривопільська, який публікує портал PromPolitInform.

Чому тестують на COVID-19 в аеропортах

Пасажири мають можливість зареєструватися на забір біоматеріалу для проведення тестування онлайн, або звернутися за ним безпосередньо в аеропортах, процедура забору триває до 15 хвилин, а виконати тест обіцяють у межах 24 годин.

Усі результати тестування передають у Центр громадського здоров’я МОЗ, і якщо результат ПЛР-тесту – негативний, то громадяни України автоматично знімаються з самоізоляції у додатку «Дія». Ті ж пасажири, хто вилітає закордон, отримують результати тестів англійською мовою для представлення у країнах прибуття.

Попит на ПЛР-тести в аеропортах зростає

Це, дійсно, зручно. Пасажири активно користуються цією послугою. Так, приміром, в міжнародному аеропорту «Львів» ім. Д. Галицького за неповний місяць дії послуги було зроблено понад 900 тестів на COVID-19, – повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

20_08_19_Проходження_тестів_на_COVID_19_в_аеропорту_0022

У чому вигода: міжнародному аеропорті «Львів» тести на COVID-19 виконує лише одна приватна лабораторія, тоді як у «Борисполі» – 4

Фото: з офіційної Facebook-сторінки Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Д. Галицького

Можна прогнозувати, що зі збільшенням кількості рейсів та напрямків, що відкриватимуться з пом’якшенням карантину, кількість запитів на таке тестування зростатиме пропорційно.

Проте, поки що лише в аеропорту «Бориспіль» є можливості гарантувати виконання тесту за 24 години усім пасажирам, навіть якщо кількість тих, хто його замовляють зросте на 20%, 50% чи 100%.

Лише цей аеропорт залучив до співпраці одразу кілька лабораторій. Забір біоматеріалу проводять працівники медичного пункту аеропорту, а виконують тестування діагностичні лабораторії «Діла», ADONIS, «Ескулаб» та «МедЛаб». За інформацією адміністрації аеропорту, тривають переговори щодо залучення до тестування ще 5 лабораторій.

Ризики монополізму для подорожуючих

Тим часом у решти аеропортах наразі утворилися ситуативні монополії.Тестування у Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького виконує лабораторія Unilab, в аеропорту «Одеса» – лабораторія CDS, у Харкові – медцентр «Панацея ХХІ століття».

Це позначається на пасажирах. Так, в аеропорту «Харків» анонсували, що виконання ПЛР-тесту коштуватиме для пасажирів 1800 грн або 2100 грн, залежно від періоду доби, коли здано біоматеріал. Це одразу сколихнуло хвилю обурення на сторінці аеропорту у Facebook, адже в інших аеропортах країни виконання тесту коштує здебільшого у межах  1500 грн.

20_08_19_Скірн_аеропорт_Харків_0033

 

Як дізнався наш кореспондент, у Харкові медцентр «Панацея ХХІ століття» залучив до виконання тестів також і медцентр «МТМ», і зараз тест коштує 1800 грн незалежно від часу здачі біоматеріалу пасажирами аеропорту.

Ця ситуація склалася тому, що аеропорти скористалися послабленням, яке запровадив уряд з часу оголошення пандемії COVID-19. Як відомо, уряд дозволив держпідприємствам застосовувати спеціальну процедуру звітування для проведення медичних закупівель. Тепер вони можуть укладати угоди з тими виконавцями/постачальниками товарів/послуг, чиї комерційні пропозиції вважають найбільш вигідними без проведення тендерів.

Підтвердженням цьому може бути нещодавній коментар міністра інфраструктури Владислава Криклія. За його словами, аеропорти самостійно вибирали лабораторії для співпраці, узгоджуючи це лише з Фондом держмайна.

«Зараз ми маємо виключну процедуру (для цього – ред.), бо якщо б мали традиційні процедури, то гадаю, лише у листопаді – без оскаржень, а якщо із ними – то лише в кінці року отримали б ці лабораторії», – повідомив він.

Де конкуренція?

Так, із завданням №1 – відкрити пункти ПЛР-тестування на COVID-19 до 20 липня українські аеропорти впоралися.

За оцінкою міністра інфраструктури, «наші аеропорти завдяки цьому вигідно відрізняються навіть від багатьох європейських країн, де по прильоту люди змушені йти на 14-денну ізоляцію, бо там не надають послугу ПЛР-тестування на території аеропортів».

Проте зупинятися на цьому не слід: доцільно зробити усе можливе, щоб гарантувати пасажирам якість цієї послуги: вчасність виконання тесту, надійність результатів, і конкурентну ціну. Дуже непривабливою для самих аеропортів була б ситуація, коли люди, приміром, змушені будуть в останній момент скасовувати виліт власне через черги на тестування.

Очевидно, що можливо це зробити лише одним шляхом – запустивши конкуренцію, залучаючи до співпраці діагностичні лабораторії з найкращого рівня.

Особливо актуально це, зокрема, для Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Д. Галицького, який слугує західними повітряними воротами держави, докладає усіх зусиль для відновлення авіаперевезень з європейськими країнами, і при цьому конкурує за клієнтів із топовим «Борисполем».

Марта Кривопільська

Інші матеріали розділу Інфраструктура

Інвестори отримають компенсацію за побудовані об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури

Якщо під час будівництва комерційного об’єкту бізнес буде інвестувати у спорудження інфраструктурних об’єктів, то за таке будівництво уряд обіцяє виплачувати компенсацію.  Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів, уточнюючи, що мова йде насамперед про об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури. Про це повідомляє… Продовження…


Викрито схему заволодіння 117 млн грн «Укрзалізниці» при закупівлях кабельної продукції, – НАБУ

НАБУ і САП викрили дві організовані групи на заволодінні коштами АТ «Укрзалізниця» під час закупівлі кабельно-провідникової продукції. Протягом двох років компанії постачали продукцію за завищеними цінами, внаслідок чого УЗ зазнала збитків на 117 мільйонів гривень…. Продовження…


Можливість відновлення авіаперевезень. Наскільки готова до цього інфраструктура України

Інфраструктура України на 90% готова умовно до відновлення авіаперевезень. Деякі аеропорти за 2-3 місяці, якщо приймуть відповідне рішення, будуть готові повноцінно запрацювати. Про це, коментуючи початок переговорів із регуляторами США та ЄС щодо можливості відновлення… Продовження…


Понад 1000 суден вийшло з портів України морським коридором, – Брінк

З портів Чорного моря України гуманітарним коридором відправлено 1005 кораблів, які доставили близько 30 мільйонів тонн вантажу на світові ринки, зокрема й зерно. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на X посла США в Україні Бріджит Брінк, інформує… Продовження…


Кабмін та Світовий банк розпочали роботу над стратегією забезпечення українців доступним житлом

Кабінет міністрів України та Світовий банк розпочали роботу над створенням дорожньої карти щодо створення Програми забезпечення українців доступним житлом. Про це, повідомляє Мінекономіки,  йшлося під час онлайн-зустрічі міністра економіки України Юлії Свириденко з командою Світового… Продовження…


Кабмін виділив понад 17 млрд.грн. на ремонт автодоріг

Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури спрямовано 17 млрд. 104 млн. 119,5 тис. грн. на нову бюджетну програму «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення». Про це, інформує Newsyou, повідомив представник КМУ… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: