У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Президент підписав закони про податкові стимули для інвестпроєктів

Законодавство 25.03.2021
630_360_1585739055-226

Президент України Володимир Зеленський підписав закони щодо податкових стимулів для інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями. Про це повідомляє Укринформ з посиланням на пресслужбу Президента, передає портал PrоmPolitInform.

Зеленський підписав ініційований ним Закон «Про внесення зміни до пункту 4 розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом нового устаткування (обладнання) та комплектуючих виробів до нього, що ввозяться для реалізації інвестиційного проєкту із значними інвестиціями на виконання спеціального інвестиційного договору» № 1294-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 2 березня.

Згідно з цим документом, тимчасово, до 1 січня 2035 року, від оподаткування ввізним митом звільняється устаткування та обладнання, що ввозитиметься в Україну для реалізації інвестиційних проєктів відповідно до Закону «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями».

Вказані податкові пільги надаються за умови, що товари, які ввозяться, виготовлені не раніше ніж за три роки до дати їхнього ввезення в Україну, не були у використанні, а також не походять з держави-окупанта, або держави-агресора, або з окупованої території України.

Передбачається, що перелік та обсяги ввезення таких товарів затверджуються Кабінетом Міністрів разом з укладенням спеціального інвестиційного договору.

Також Глава держави підписав ініційований ним Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб’єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проєкти із значними інвестиціями в Україні» № 1293-ІХ, який Верховна Рада ухвалила також 2 березня.

Згідно з цим законом, тимчасово, до 1 січня 2035 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) операції з ввезення в Україну устаткування (обладнання), комплектувальних виробів до нього, що ввозяться для реалізації інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями.

Також звільняються від оподаткування податком на прибуток підприємств інвестори, які є стороною спеціального інвестиційного договору, укладеного відповідно до Закону «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями», за умови, що цей прибуток отримано в результаті виконання такого договору.

Звільнення від податку на прибуток передбачено після введення в експлуатацію об’єкта інвестиційного проєкту протягом п’яти років у межах строку дії спеціального інвестиційного договору. Обов’язковою умовою застосування звільнення від оподаткування є виконання інвестором зі значними інвестиціями своїх зобов’язань за спеціальним інвестиційним договором.

Крім того, закон дозволяє органам місцевого самоврядування до 1 січня 2035 року зменшувати ставки земельного податку та орендну плату за землю державної та комунальної власності або звільняти від сплати земельного податку за земельні ділянки, що використовуються в межах реалізації інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями.

Загальна сума вивільнених від оподаткування коштів враховується у складі сукупного обсягу передбаченої спеціальним інвестиційним договором державної підтримки інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями.

Реалізація цих законів сприятиме залученню в Україну стратегічних інвесторів, підвищенню інвестиційної привабливості країни, а також зростанню конкурентоспроможності української економіки завдяки запровадженню державної підтримки великих інвестиційних проєктів, зокрема шляхом надання податкових стимулів.

Інші матеріали розділу Законодавство

Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію: коли почнуть діяти нові правила

Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект про мобілізацію №10449. За відповідне рішення проголосували 283 народних депутатів, інформує портал PromPolitInform. Основні положення з документа є такими: Замість строкової служби вводиться базова військова служба терміном 5… Продовження…


Мобілізація засуджених: Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт

Верховна Рада 10 квітня ухвалила в першому читанні законопроєкт № 11079-1 про мобілізацію засуджених. Як пише Бабель, про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк, інформує портал PromPolitInform. Законопроєкт підтримав 281 нардеп. Документ пропонує, що під час… Продовження…


Президент України підписав законопроєкт про створення електронного кабінету військовозобов’язаного

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №10062, який передбачає повноцінний запуск системи електронного військового обліку в Україні. Про це йдеться на сайті Верховної Ради України, інформує портал PromPolitInform. Документ, зокрема, узаконює створення електронного кабінету військовозобов’язаного, який дозволить… Продовження…


 В Україні знижено мобілізаційний вік до 25 – Зеленський підписав закон

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який знижує вік призову з 27 до 25 років. На сайті Верховної Ради оновився статус закону №9281 — сьогодні документ повернуто з підписом від президента, інформує портал PromPolitInform. Парламент ухвалив закон ще 30 травня 2023… Продовження…


У Міноборони назвали зміни до законопроєкту про мобілізацію

У Міністерстві оборони України вчора, 27 березня, назвали шість головних нововведень, які передбачає запропонований проєкт закону про мобілізацію та військовий вишкіл. Про це розповіли у пресслужбі Міноборони, передає портал PromPolitInform. Так, законопроєкт №10449 про мобілізацію… Продовження…


З квітня в Україні виростуть штрафи для роботодавців: за що каратимуть суворіше

Вже з 1 квітня мінімальна заробітна плата в Україні зросте до 8000 грн. А оскільки саме до цього показника прив’язано розміри штрафних санкцій, зокрема й тих, що застосовують до роботодавців, важливо знати, про які суми йтиметься. Про них, інформує «Факти та коментарі», розповіли спеціалісти Східного… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: