У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Володимир Зеленський виступив у парламенті з посланням до Верховної Ради. Основні тези

Політика 01.12.2021
original (3)

Президент України Володимир Зеленський 1 грудня виступив у парламенті з посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України. Глава держави анонсував низку змін, які відубуться в країні у 2022 році. Про йдеться в матеріалі РБК-Україна, інформує портал PrоmPolitInform.

У своєму виступі президент згадав анонсовану раніше українську авіакомпанію, запуск нових поїздів та продовження ремонту доріг. Крім того, глава держави згадав про тарифи, доплати до пенсій та підвищення зарплат медикам. Також у своєму посланні Зеленський приділив увагу проекту «Дія» та в цілому питанню диджиталізації.

Україна вперше

Зеленський зазначив, що для боротьби з коронавірусом Україна зараз має майже все: лікарні, ліжка, вакцини. Він також додав, що в листопаді в Україні зробили понад 6 млн щеплень, тоді як починали вакцинацію з 10 тисяч.

«Не хочу, щоб головним словом був ковід, чи локдаун. Я хочу, щоб поряд з Україною було слово вперше», – додав Зеленський та перерахував низку досягнень.

Зокрема, за його словами, розмір економіки в 2021 році вперше досягне рекордного рівня за період незалежності, а держборг вперше з 2013 року буде знижено до рівня нижче 50% ВВП.

«Енергетична криза, значний ріст тарифів – вперше це не про Україну», – наголосив президент.

Термомодернізація

«У 2022 році розпочнемо велику термомодернізацію. Плануємо утеплити тисячі будинків, шкіл, лікарень. Це дозволить нам вперше отримати справжню енергетичну незалежність», – анонсував президент.

Економічний паспорт

Глава держави привітав прийняття податкового законопроекту 5600, який вчора парламент схвалив у другому читанні. Він пояснив, що кошти, які отримає бюджет від дії цього законопроекту будуть спрямовані на дітей.

«До 10 грудня я вношу законопроект про економічний паспорт українця. Кошти за використання українських надр накопичуватимуться на персональних рахунках українських дітей», – зазначив він, додавши, що ці кошти діти зможуть витратити на освіту.

Зарплати

З 1 грудня мінімальна зарплата становить 6,5 тис. гривень, а 1 січня зарплата лікарів складатиме мінімум 20 тис. гривень, а середня зарплата лікаря по Україні буде 24 тис. гривень.

Зеленський повідомив, що цьогоріч уперше за останні 30 років середня зарплата українців у доларовому еквіваленті перевищила 500 доларів США на місяць.

Оборона

За словами Зеленського, у 2022 році фінансування оборони та безпеки перевищить 320 млрд гривень. Зокрема, вперше Україна почне будувати воєнний завод з виготовлення сучасних дронів.

Громадянство для діаспори

Зеленський згадав у своєму виступі українську діаспору та аносував законопроект, щодо надання українського громадянства представникам української діаспори.

«Нас 65 мільйонів», – наголосив Зеленський.

Перепис населення

Зеленський зазначив, що, в контексті цифровізації, наразі в планах запустити е-перепис, який згодом приведе до електронного голосування. За його словами перепис пройде у лютому 2023 року, до процесу буде залучена компанія Аpple.

Війна

«8 років триває війна на Донбасі, 8 років, як РФ анексувала Крим…Ніхто крім нашої армії нас не захистить. Ми не можемо зупинити війну без прямих перемовин з Росією. Ми повинні говорити, знаючи, що у нас сильна армія», – зазначив Зеленський, додавши, що не боїться «прямої розмови з ним», маючи на увазі президента РФ Володимира Путіна.

Крім того, президент анонсував запуск програми «Українська мрія». «Незабаром ми запускаємо програму «Українська мрія», за якою кожен громадяни нашої держави , який сплачує податки, зможе отримати кредит за ставкою 5%. 5% у гривні для придбання власної нерухомості, електромобіля та здобуття освіти або зміни професії», – сказав Зеленський.

Президент заявив, що валовий внутрішній продукт (ВВП) України за 2021 рік перевищить 190 млрд дол., що у доларовому еквіваленті є найвищим за часи незалежності показником.

Інші матеріали розділу Політика

Президент США Джо Байден підписав закон про допомогу Україні (ВІДЕО)

Президент США Джо Байден підписав закони про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Про це він заявив під час брифінгу у Білому домі, інформує портал PromPolitInform. 24 квітня американський президент підписав ухвалений Конгресом пакет законів, який передбачає виділення… Продовження…


Сенат США провів перші успішні голосування щодо законопроєкту з допомогою для України

Верхня палата Конгресу США відхилила ініціативу республіканця Майка Лі, яка могла заблокувати швидке просування проєкту закону H.R.815 із зовнішньою допомогою, а також підтримала рішення завершити дебати по законопроєкту. Голосування відбулися в вівторок у Сенаті США. Про… Продовження…


Поле бою, зброя, захист міст та інфраструктури. Володимир Зеленський провів засідання Ставки ВГК

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки ВГК. Про це він повідомив у Телеграмі, передає портал PromPolitInform. «Чергова Ставка. Пройшлися по основних питаннях: поле бою, зброя, захист міст, громад і критичної інфраструктури. Найперше – фронт. Була… Продовження…


Німеччина схвалила експорт озброєння: скільки виділили Україні

Україна отримає 74% виділених коштів від Німеччини та залишиться основною країною-отримувачем німецького експорту озброєнь. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство фінансів Німеччини, інформує портал PromPolitInform. Згідно з попередніми даними, у першому кварталі 2024 року було… Продовження…


Візит до Харкова делегації представників Данії, Естонії, Франції, Швеції та високопосадовців ООН

21 квітня до Харкова прибула міжнародна делегація послів Данії та Естонії, заступників дипломатичних місій Франції, Швеції та високопосадовців ООН. Про це у Telegram повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, передає портал PromPolitInform. «Організація візиту потужної… Продовження…


Засідання Ради Україна – НАТО: Володимир Зеленський назвав нагальні потреби України

Українська армія потребує посилення, їй потрібні системи ППО Patriot, артилерійські снаряди, далекобійна зброя, авіація, і всі рішення щодо таких поставок мають ухвалюватися швидко. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Президента України Володимира Зеленського під час засідання… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: