У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Авіація Сил оборони за добу завдала ударів по 21 району зосередження ворога

війна Росії проти України 07.01.2023
ddadda12-2e15c209845730e46de9fb18c64d943b

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала удари по 21 району зосередження ворога, а також три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в оприлюдненій оперативній інформації станом на 18:00 7 січня, інформує портал PrоmPolitInform.

«Авіація Сил оборони України протягом доби завдала удари по 21 району зосередження ворога, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. А наші ракетники і артилеристи уразили 4 райони зосередження живої сили і 2 склади боєприпасів ворога», – йдеться в повідомленні.

У Генштабі зазначили, що, незважаючи на оголошений так званий «режим припинення вогню», російські загарбники продовжують обстрілювати позиції українських підрозділів з танків, мінометів та ствольної артилерії.

Поряд з цим протягом доби противник завдав авіаудару та здійснив 7 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Крім того, небезпека ворожих авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України.

Окупаційні війська зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках та намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – ворог продовжує вести активну оборону на раніше зайнятих рубежах.

На Волинському і Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На Слобожанському напрямку загарбники обстріляли райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Вовчанськ та Огірцеве Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках вогневу активність ворога зафіксовано біля 13 населених пунктів. Зокрема це – Іванівка, Дворічна, Гряниківка, Котлярівка, Берестове і Вишневе на Харківщині та Площанка, Невське, Червонопопівка і Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них – Верхньокам’янське, Берестове, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Майорськ та Нью-Йорк на Донеччині.

На Авдіївському напрямку ворожого вогневого удару зазнали Бердичі, Авдіївка, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку загарбники обстріляли Велику Новосілку, Вугледар, Пречистівку та Микільське Донецької області.

На Запорізькому напрямку під вогневе ураження потрапили райони 16 населених пунктів. Серед них – Времівка на Донеччині та Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Дорожнянка, Залізничне, Лугівське, Щербаки і Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку від мінометних та артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура в районах 17 населених пунктів. Зокрема це – Республіканець, Новоберислав, Бургунка, Херсон, Іванівка, Понятівка, Інгулець, Інженерне, Микільске та Придніпровське.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та артилерійські снаряди для України

Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на посилення протиповітряної оборони України та передання їй артилерійських боєприпасів. Про це на засіданні Ради Україна-НАТО заявила міністерка оборони країни Кайса Оллонгрен, йдеться у повідомленні відомства, інформує портал PromPolitInform. “Засоби, які зараз… Продовження…


Після збиття російського Ту-22МЗ другий літак із ракетами, який летів слідом, розвернувся назад – ГУР

Після збиття російського бомбардувальника Ту-22МЗ другий літак, який летів слідом за ним, розвернувся назад, не випустивши ракет у бік України. Про це в ефірі “Радіо Свобода” 19 квітня заявив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


Окупанти вдарили по Дніпру і області: загинуло 6 дорослих і 3 дітей (ФОТО)

У результаті російського удару у місті Дніпро загинули 2 людей, у Синельниковому загинули 6 людей, серед яких двоє малолітніх дітей, ще 29 жителів області дітали поранення. Пізнше стало відомо, що у лікарні померла ще одна… Продовження…


Вперше знищили Ту-22М3 та дві крилаті ракети Х-22. Як відпрацювала ППО під час удару по Україні

У ніч проти 19 квітня російська армія завдала комбінованого удару ракетами різних типів та ударними дронами. Повітряні сили зуміли знищити 15 ракет, 14 безпілотників та вперше українські зенітники разом із Головним управлінням розвідки Міністерства оборони… Продовження…


Збільшуються втрати військ рф: близько 456 960 окупантів, 9284 БпЛА, 7196 танків знищено на 18 квітня

Генеральний штаб ЗСУ назвав орієнтовні втрати ворога від початку військової агресії рф на території України станом на ранок 18 квітня.  Про це повідомляється в оперативному зведенні Генштабу, інформує портал PromPolitInform. Загальні бойові втрати противника станом на… Продовження…


Сили оборони збили 13 із 13 ударних безпілотників у семи областях

У ніч проти 18 квітня російська окупаційна армія атакувала Україну 13 ударними безпілотниками, Силам оборони вдалося збити всі ворожі цілі. Про це повідомили Повітряні сили Збройних Сил України, інформує портал PromPolitInform. За даними військових, ворог запустив дрони з… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: