У Києві
UA | RU
Prompolitinform

За добу відбито 75 атак військ рф, знищено літак та 13 безпілотників – Генштаб ЗСУ

війна Росії проти України 16.03.2023
original

Основні зусилля російсько-окупаційні війська продовжують зосереджувати на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби, 15 березня, вони здійснили понад 75 атак на цих напрямках. Як передає портал PrоmPolitInform, про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, за минулу добу окупанти завдали 3 ракетних ударів, зокрема й по об’єкту цивільної інфраструктури Харкова. Також вони завдали 29 авіаційних ударів та здійснили 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ситуація за напрямками

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація — без суттєвих змін, формування наступальних угруповань не виявлено.

На полігонах Білорусі триває підготовка підрозділів російських військ. Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах.

Протягом доби окупанти здійснили обстріли районів населених пунктів Хрінівка, Тимоновичі, Берилівка Чернігівської області; Єліне, Старікове, Атинське, Волфине, Степне, Кіндратівка, Покровка та Грабовське Сумської області.

Також під обстрілами опинилися Леміщине, Стрілеча, Красне, Стариця, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне та Колодязне Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти вели безрезультатний наступ у районах Гряниківки, Білогорівки та Спірного.

Ворог здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Невське, Діброва і Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Сіверськ, Спірне та Федорівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку росіяни не полишають спроб штурмувати Бахмут. Сили оборони відбили численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка.

Ворожих обстрілів зазнали населені пункти поблизу лінії зіткнення, серед них — Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Часів Яр, Предтечине, Олександро-Шульгине, Курдюмівка, Озарянівка, Дачне та Шуми Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках ворог здійснив безрезультатний наступ у районах населених пунктів Степове, Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Нетайлове, Первомайське, Невельське, Мар’їнка та Вугледар.

На цій ділянці фронту протягом минулої доби найбільше атак зафіксували в районі Мар’їнки — 12. Усі їх відбили українські бійці.

Ворожих обстрілів зазнали райони зокрема Новокалинового, Кам’янки, Ласточкиного, Авдіївки, Тоненького, Георгіївки, Невельського, Побєди, Вугледара, Времівки та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти ведуть оборону. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що межують із лінією зіткнення.

Це зокрема Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Єгорівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам’янське Запорізької області; Марганець — Дніпропетровської; Червоний Маяк, Токарівка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Успіхи ЗСУ

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. ЗСУ збили ворожий літак Су-25 та 13 безпілотних літальних апаратів різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії своєю чергою уразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 радіолокаційних станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

Після збиття російського Ту-22МЗ другий літак із ракетами, який летів слідом, розвернувся назад – ГУР

Після збиття російського бомбардувальника Ту-22МЗ другий літак, який летів слідом за ним, розвернувся назад, не випустивши ракет у бік України. Про це в ефірі “Радіо Свобода” 19 квітня заявив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


Окупанти вдарили по Дніпру і області: загинуло 6 дорослих і 3 дітей (ФОТО)

У результаті російського удару у місті Дніпро загинули 2 людей, у Синельниковому загинули 6 людей, серед яких двоє малолітніх дітей, ще 29 жителів області дітали поранення. Пізнше стало відомо, що у лікарні померла ще одна… Продовження…


Вперше знищили Ту-22М3 та дві крилаті ракети Х-22. Як відпрацювала ППО під час удару по Україні

У ніч проти 19 квітня російська армія завдала комбінованого удару ракетами різних типів та ударними дронами. Повітряні сили зуміли знищити 15 ракет, 14 безпілотників та вперше українські зенітники разом із Головним управлінням розвідки Міністерства оборони… Продовження…


Збільшуються втрати військ рф: близько 456 960 окупантів, 9284 БпЛА, 7196 танків знищено на 18 квітня

Генеральний штаб ЗСУ назвав орієнтовні втрати ворога від початку військової агресії рф на території України станом на ранок 18 квітня.  Про це повідомляється в оперативному зведенні Генштабу, інформує портал PromPolitInform. Загальні бойові втрати противника станом на… Продовження…


Сили оборони збили 13 із 13 ударних безпілотників у семи областях

У ніч проти 18 квітня російська окупаційна армія атакувала Україну 13 ударними безпілотниками, Силам оборони вдалося збити всі ворожі цілі. Про це повідомили Повітряні сили Збройних Сил України, інформує портал PromPolitInform. За даними військових, ворог запустив дрони з… Продовження…


Пошуково-рятувальну операцію у Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 постраждалих, з них 4 дітей

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки, що сталася 17 квітня. Про це вранці 18 квітня повідомляє Нацполіція України, передає портал PromPolitInform. «Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей,… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: