У Києві
UA | RU
Prompolitinform

У Львові відбудеться Національний відбір кращої учнівської міні-компанії України

Суспільство 23.05.2023
23_05_23_Вчаться_майбутні_підприємці_01

Саме вона представлятиме нашу країну на європейському фестивалі молодіжного підприємництва Gen-E у Туреччині

26 травня о 10.00 у Львівському національному університеті імені Івана Франка розпочнеться Національний відбір кращої учнівської міні-компанії, яка у липні представлятиме Україну та свій навчальний заклад на європейському фестивалі молодіжного підприємництва Gen-E у Туреччині.

За єдину путівку в Стамбул змагатимуться 40 учнівських міні-компанії з 36 закладів професійно-технічної освіти та профільних коледжів Львівської та Чернівецької областей. У вересні 2022 року вони долучилися до програми «Компанія» від ГО «Junior Achievement Ukraine», що є частиною всесвітньо відомої громадської організації JA Worldwide, яка понад 100 років займається розвитком підприємницьких навичок молоді, її фінансової грамотності, а також підготовкою учнів до ринку праці.

До складу журі Національного відбору увійшли відомі в Україні успішні підприємці та керівники департаментів освіти і науки Львівщини та Буковини: Олег Паска, директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА, Оксана Сакрієр, директор департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА, Інна Бєлянська, Голова Правління «Metlife Україна», Анна Бечко «Citi Ukraine», Ростислав Вовк, СЕО «Кормотех», член Ради Директорів «Спілка Українських Підприємців», Надія Гаталяк, засновниця косметичного бренду натуральноі косметики Boitier124,  засновниця Клубу Успішних Жінок України, Юрій Самець, підприємець, співвласник одягової компанії «Самбай», Голова наглядової ради Західноукраїнського кластера індустрії моди, Тетяна Дуткевич, власниця ТМ «Ciabatta», Голова Клубу Підприємців Буковини, Михайло Ганчук, CEO ТОВ «Промавтоматика», Андрій Левкович, Президент Івано-Франківської Торгово Промислової Палати, Ольга Добровольська, керівниця платформи «Жінки у Бізнесі» у Львівській області, СЕО HR агенства «Red Berry».

Національному відбору передували 8 місяців наполегливої праці учасників програми «Компанія» зі Львівської та Чернівецької областей.

У жовтні-листопаді першим серйозним випробуванням підприємницьких навичок молоді став публічний захист своїх бізнес-ідей під час Таборів підприємництва у Львові та Чернівцях. Разом зі своїми вчителями та кращими підприємцями Львівщини та Буковини, які стали їхніми бізнес-менторами, учні вчилися генерувати бізнес-ідеї та критично їх оцінювати з точки зору їх практичної реалізації та переконливо презентувати членам журі. І саме за цими критеріями журі обрало по три кращі міні-компанії з кожної області за підсумками Таборів підприємництва.

23_05_23_Банер_Програми_Компанія

В грудні-лютому відбувалася реєстрації міні-компаній, розподіл ролей та розробка бізнес-планів, виготовлення перших зразків продукції, налагодження реклами та логістики, а головне просування своєї продукції та послуг на ринок.

У березні цього року кращі українські міні-компанії зі Львівщини та Буковини за підсумками Таборів підприємництва отримали можливість презентувати свою продукцію та бізнес-ідеї на Міжнародній молодіжній ярмарці у Литві, де отримали перший досвід публічних продаж. Більше того, міні-компанія «Левчики» зі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу здобула нагороду у номінації «Найкраща бізнес-ідея циркулярної економіки», завдяки своїй бізнес-ідеї та готовій продукції – ароматизованим еко-блокнотам з переробленого паперу.

У квітні досвід публічних продаж отримали всі 40 учнівських міні-компаній з 36 професійно-технічних закладів та профільних коледжів Львівської та Чернівецької області. Під час Першого в Україні ярмарку молодіжного підприємництва Junior EXPO-2023 у Львові вони презентували і продавали товари і послуги 6 категорій –  готові оригінальні страви та напої, прикраси та аксесуари, сувенірна продукція, корисні товари для дому та побуту, вироби з металу та послуги з хімічного аналізу води.

– Всі здобуті впродовж восьми місяців підприємницькі та комунікаційні навички знадобляться учасниками учнівських міні-компаній під час Національного відбору. Адже журі оцінюватиме не лише бізнес-ідею, а те як вдалося її реалізувати, яку продукцію виготовляє учнівська міні-компанія, як просуває її на ринок, чи має успішні продажі та наскільки переконливо може презентувати журі свій бізнес-проєкт, – говорить  директор з розвитку ГО «Junior Achievement Ukraine» Андрій Турак.

До уваги ЗМІ! Національний відбір кращої української учнівської міні-компанії, яка представлятиме Україну на європейському фестивалі молодіжного підприємництва Gen-E у Туреччині буде проходити в актовій залі Львівського національного університету ім. Івана Франка (вул. Університетська, 1). Початок о 10.00.

Акредитація на місці події за журналістськими посвідченнями. Контактна особа: Віра Другова, тел: (098) 941-60-60

Інші матеріали розділу Суспільство

Українські абітурієнти тепер можуть реєструватись на НМТ через «Дія»

Нещодавно Міністерство цифрової трансформації України представило чергове нововведення, яке допоможе абітурієнтам. Тепер реєстрація на національний мультипредметний тест (НМТ) стала можливою через додаток «Дія». Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі, інформує… Продовження…


Вперше в «Дії»: українці зможуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків, завданих росією

Українці зможуть подати через «Дію» заяву до міжнародного Реєстру про відшкодування збитків, завданих внаслідок російської агресії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України, інформує портал PromPolitInform. «Перший етап розпочнеться у квітні цього року – українці зможуть сформувати… Продовження…


Командувач Сухопутних військ зробив заяву з приводу ТЦК: негативні висловлювання «перетворилися на потужну зброю в руках ворога»

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк засудив те, як у деяких медіа, блогосфері та повсякденному житті українське суспільство сприймає мобілізаційні заходи й діяльність ТЦК. Емоційний допис з цього приводу командувач зробив у неділю, 24… Продовження…


БФ «Вогонь запеклих не пече» починає черговий збір. Гумдопомоги потребують мешканці Сумщини

Продуктові та гігієнічні набори, одяг та постільна білизна — далеко неповний перелік того, що конче потребують ще на вчора 350 мешканців  Великописарівській громади Охтирського району Сумської області, що проживають у прифронтовій зоні.  Останнім часом громада… Продовження…


В Україні створять групи для пошуку зниклих безвісти під час війни 

Кабмін схвалив законопроєкт, яким передбачається створення пошукових груп для розшуку зниклих безвісти під час війни. Про це повідомив представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук, інформує портал PromPolitInform. Так, уряд схвалив проєкт Закону “Про внесення змін до статті 11 Закону… Продовження…


В Україні стартувала реєстрація на мультитест для абітурієнтів: як це зробити

Реєстрація на Національний мультипредметний тест (НМТ) стартувала у четвер, 14 березня. Вона триватиме до 11 квітня. Про це повідомляє пресслужба МОН та міністр освіти й науки Оксен Лісовий у Twitter (X), інформує портал PromPolitInform.  Як зазначається, реєстрація абітурієнтів… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: