У Києві
UA | RU
Prompolitinform

У Львові журі Національного конкурсу визначило кращу учнівську JA-компанію 2023 року

Суспільство 29.05.2023
23_05_26_Команда_Зігріймо_Україну_переможець_Нац_конкурсу_01

Команда «Зігріймо Україну» Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу з бізнес-проєктом створення портативних турбопічок стала переможцем Національного конкурсу і у липні представлятиме Україну на європейському фестивалі молодіжного підприємництва у Туреччині та боротиметься за його нагороди

 26 травня у Львові, у Національному університеті імені Івана Франка відбулася надзвичайно важлива подія в житті понад 300 учнів 36 закладів професійно-технічної освіти та профільних коледжів Львівської та Чернівецької областей, а також їхніх викладачів та бізнес-менторів. Про це з посиланням на повідомлення організаторів інформує портал Prompolitinform.

Створені в межах програми «Компанія» від Junior Achievement 40 учнівських міні-компаній йшли до цього дня довгих 8 місяців. Від обговорення зі своїми  менторами перших бізнес-ідей до створення учнівських міні-компаній, налагодження виробництва товарів та надання послуг, їх реклами у соціальних мережах та організації логістичних ланцюжків доставки своїх товарів покупцям, а також набуття досвіду публічних продаж під час ярмарок молодіжного підприємництва.

Щоб здобути єдину путівку на європейський фестиваль молодіжного підприємництва Gen-E у Стамбулі сьогодні їм належало сконцентрувати весь здобутий за вісім місяців досвід підприємництва та комунікації і максимально яскраво та переконливо розповісти про свій бізнес-проєкт та здобутки своїх міні-компаній.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький подякував учасникам учнівських міні-компаній за свіжі ідеї, сміливість та неординарність.

23_05_26_ФОТО_02_Максим_Козицький_про_Сміливі_ідеї_учасників_Нац_конкурсу_JA_компанія_року

«Найкраща інвестиція – це інвестиція в освіту та удосконалення навичок талановитої і працьовитої молоді. Конкурс «JA Компанія року» об’єднав велику кількість зацікавлених людей – учнів, керівників, спонсорів, які справді готові розвивати цікаві бізнес-ідеї, ділитись ними з усією Україною та світом. Я вважаю, що наша молодь має отримувати не лише теоретичні знання, а й практичні. І саме такі ініціативи допомагають їм реалізувати свій практичний потенціал – створити власну компанію, яка в майбутньому може запрацювати на рівні з іншими відомими проєктами. Дякую кожному з учасників за сміливість та неординарність, дякую за свіжі ідеї», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Авторитетному журі, до складу якого увійшли відомі в Україні успішні підприємці та керівники департаментів освіти і науки Львівщини та Буковини належало оцінити бізнес-ідею кожної учнівської міні-компанії, як вдалося її реалізувати, яку продукцію виготовляють молоді підприємці, як просувають її на ринок, чи мають успішні продажі та наскільки переконливо презентують журі свій бізнес-проєкт.

Журі Національного конкурсу визначило переможця і призерів Національного конкурсу на кращу учнівську JA-компанію року.

Перше місце і звання кращої учнівської JA-компанії 2023 року здобула команда «Зігріймо Україну» Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу. З бізнес-проєктом створення портативних турбопічок “Патріот” ця міні-компанія у липні представлятиме Україну на європейському фестивалі молодіжного підприємництва в Туреччині та боротиметься за його нагороди.

Друге місце здобула команда NOVIA з Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну міста Львова. На конкурсі вони презентували ідею змінного вишиваного мерчу. На розвиток цього проєкту Львівська ОВА вручила команді сертифікат на 70 тисяч гривень.

23_05_26_ФОТО_03_Команда_NOVIA_отримала_подарунковий_сертифікат_від_ЛОВА

Третє місце посіла команда Tea&GO Чернівецького професійного ліцею сфери послуг з бізнес-ідеєю швидкого чаю у паперових склянках, які уже містять мембрану з чаєм.

Усі інші учасники отримали подяки та призи від партнерів конкурсу, а приємною несподіванкою для решти команд стало рішення організаторів нагородити кращі міні-компанії у окремих номінаціях:

у номінації «Найкраща презентація бізнес-ідеї» перемогла міні-компанія BeSweet зі Львівського вищого професійного політехнічного училища з бізнес-проєктом виготовлення цукерок із натуральних інгридієнтів – сухофруктів, горіхів, сублімованих ягод та шоколаду.

– у номінації «Медіа-прорив» перемогла міні-компанія «Knick Knack» із Сокирянського вищого професійного училища Чернівецької області з бізнес-проєктом розробки та виготовлення прикрас з натурального каміння, що доповнює образ людини унікальністю та незвичним шармом.

– у номінації «Жіноче лідерство в бізнесі» перемогла міні-компанія Bag Joys з Вищого професійного училища №11 міста Червоноград, Львівської області з бізнес-проєктом розробки та виготовлення жіночих сумочок малих розмірів, з якими будь-яка пані виглядатиме незабутньо.

– у номінації «Екологічно орієнтований бізнес» перемогла міні-компанія «Forget-Me-Not” зі Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу з бізнес-проєктом розробки дизайну та виготовлення шоперів та еко-мішечків для продуктів із сітки для зменшення використання пластику у світі.

– у номінації від UFuture «Найкраща виробнича бізнес-ідея» перемогла міні-компанія «Левчики» зі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу з бізнес-проєктом виготовлення ароматизованих еко-блокнотів з переробленного паперу. До речі, декілька місяців тому ця команда здобула нагороду на міжнародному студентському ярмарку International Expo-2023 у Литві в номінації «Найкраща бізнес-ідея циркулярної економіки».

За вісім місяців участі у програмі «Компанія» учні з профтехів Львівщини та Буковини надвичайно виросли професійно і ментально. Вони стали більш впевненими в собі і в тій справі, які присвячують свої сили та розум. А головне вони почали думати і діяти як підприємці. Впевнений, що саме така молодь потрібна для відбудови та розквіту України, – говорить директор з розвитку ГО «Junior Achievement Ukraine» Андрій Турак.

23_05_26_ФОТО_04_Національний_конкурс_JA_компанія_року_Загальне_фото

Варто нагадати, що у вересні 2022 року 36 закладів професійно-технічної освіти та профільних коледжів Львівської та Чернівецької областей долучилися до програми «Компанія» від ГО «Junior Achievement Ukraine», що є частиною всесвітньо відомої громадської організації JA Worldwide, яка понад 100 років займається розвитком підприємницьких навичок молоді, її фінансової грамотності, а також підготовкою учнів до ринку праці. На базі цих закладів було створено 40 учнівських міні-компанії, які взяли участь у Національному конкурсі.

Проект фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (С) GmbH.

Фото: Роксолана Труш

Інші матеріали розділу Суспільство

Mercedes-Benz пожертвує дітям і родинам в Україні ще 6 000 000 євро

Автовиробник озвучив бажання передати протягом нинішнього і двох наступних років ще шість мільйонів євро для українських дітей і родин. Пожертва піде через проект «Відродження надії» благочинної організації «SOS-Kinderdörfer weltweit». Про це інформує 24 канал, повідомляє… Продовження…


Столиця повертається до платного паркування: як працюватиме це рішення

З 22 квітня 2024 року у Києві паркування автомобілів стане платним. Перечислити гроші за місце можна буде в застосунку «Київ цифровий». Про це інформує Рубрика, поилаючись на попередження у додатку, повідомляє портал PromPolitInform. У чому проблема?… Продовження…


Мобілізація осіб з інвалідністю – чи можлива після змін у законі?

У законі про зміни умов мобілізації, який ухвалила Верховна Рада в другому читанні та підписав президент Володимир Зеленський 16 квітня, оновили умови для призову осіб з інвалідністю І, ІІ, ІІІ групи, інформує портал PromPolitInform. Призов осіб з інвалідністю: які умови Люди з… Продовження…


«Я – ухилянт». У ГУР розповіли про чергову інформаційну операцію Кремля проти України

Росія проводить чергову інформаційну операцію проти України, зокрема, використовуючи начебто ухилянтів. Про це інформує портал PromPolitInform з посиланням на допис ГУР в Telegram. «Останнім часом у ТікТок та інших соцмережах один за одним з’являються ролики, на… Продовження…


Бійцям четвертої бригади «Рубіж» відправили ще 500 fpv-дронів, придбаних за кошти Києва

Віталій Кличко розповів про зустріч з бійцями батальйону «Свобода» та підтримку столицею військових. Про це пише «Вечірній Київ», передає портал PromPolitInform. Київський міський голова у четвер, 11 квітня, відвідав військових. Зокрема, зустрівся з бійцями батальйону «Свобода», що воюють в складі цієї бригади. За його словами, вперше… Продовження…


Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про посилення покарання для ухилянтів

Верховна Рада в першому читанні проголосувала за законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за порушення по мобілізації. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал народного депутата Ярослава Железняка, передає портал PromPolitInform. Як відзначив Железняк, законопроєкт #10379 підтримали 254… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: