У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Метінвест налагодив виробництво 25 видів нової продукції

Релізи компаній 09.01.2024
22_02_17_Зарплати_на_підприємствах_Метінвесту_зростуть_на_10%_з_1_березня_2022р

Українські підприємства Групи Метінвест цьогоріч розпочали виробництво 25 нових видів продукції, включно з комбінатом «Запоріжсталь», який випустив 14 нових продуктів. Як передає портал PromPolitInform, про це повідомляє пресслужба компанії.

Таким чином, зазначається у пресрелізі, вдалося частково компенсувати виробництво знищених росіянами маріупольських комбінатів.

Найбільше нових продуктів освоєно в сегменті напівфабрикатів, гарячекатаного рулонного та сортового прокату (по сім), а також холоднокатаного й оцинкованого рулонного прокату (по два), зазначили у компанії.

Левова частка нової продукції припала на «Запоріжсталь» та «Каметсталь». Два види нових продуктів освоїв виробник оцинкованого прокату групи – «Юністіл».

Напівфабрикати

На «Запоріжсталі» розпочали випуск слябів різних розмірів. Ця продукція постачається на європейські підприємства Метінвесту, де з неї виготовляють гарячекатаний товстий лист та рулони.

На «Каметсталі» освоїли виробництво двох видів квадратної заготовки. Комбінат використовує такі напівфабрикати для власного виробництва сортового прокату та катанки, а також постачає їх клієнтам в Україні та Європі.

Гарячекатаний, холоднокатаний та оцинкований рулон і лист

На «Запоріжсталі» розпочали виготовлення семи видів прокату для будівельної та машинобудівної галузі за європейськими, американськими та українськими стандартами. Гарячекатаний прокат зі сталі S355J2 вже постачається до Польщі, Румунії та інших європейських країн.

Також на «Запоріжсталі» освоїли виробництво холоднокатаного рулону, призначеного для оцинкування. Раніше такий напівфабрикат для нанесення захисного покриття постачав ММК імені Ілліча.

Налагодження випуску цієї продукції на «Запоріжсталі» дало змогу «Юністілу» відновити виготовлення та постачання конструкційного оцинкованого рулону.

На «Юністіл» освоїли технологію різання оцинкованих рулонів на листи, що дало змогу значно збільшити обсяги реалізації такої продукції на внутрішньому ринку.

Сортовий прокат

На «Каметсталі» розпочали виробництво сталевих помольних куль діаметром 25 та 100 мм, а також профілю СВП27 для гірничо-металургійного комплексу.

Також комбінат випустив два види катанки – діаметром 7,5 мм із марки SAE 1008 за американським стандартом та з європейської сталі С80D2 діаметром 8 мм. Вироби використовуються для перетягування в дріт, виготовлення канатів та метизної продукції.

На «Каметсталі» розпочали виробництво арматури діаметром 36 мм класу А500С. Такий прокат затребуваний під час реалізації відповідальних будівельних та інфраструктурних проєктів і застосовується для зведення мостів, укриттів та багатоповерхових споруд.

Для підприємств машинобудівної галузі меткомбінат налагодив серійне виготовлення гарячекатаного круглого прокату діаметром 42 мм. Він використовується для створення деталей та конструктивних елементів механізмів і машин.

Інші матеріали розділу Релізи компаній

ArcelorMittal Construction інвестує €40 млн і створить понад 100 робочих місць у Києві

ArcelorMittal Construction збирається створити в Україні сучасне виробництво для підтримки відновлювальних робіт в Україні. Для цього будуть зроблені інвестиції в розмірі 40 мільйонів євро, які передбачають створення понад 100 робочих місць у Києві. Про це,… Продовження…


Фармак купив польську фармкомпанію Symphar з річним доходом у понад €22 млн

Міжнародний офіс «Фармак» закрив угоду щодо придбання польської Symphar, ставши 100% власником фармкомпанії. Завдяки угоді «Фармак» збільшує частку ринку та зміцнює позицію у сегментах діабетології, нервової системи та жіночого здоров’я в ЄС. Про це йдеться… Продовження…


«Укрнафта» оприлюднила результат аудиту: за рік держкомпанія отримала понад 23 млрд грн чистого прибутку

Чистий прибуток держкомпанії «Укрнафта» за підсумками 2023 року – 23,6 млрд грн. Про це пресслужба акціонерного товариства повідомила 4 квітня з посиланням на аудит міжнародної компанії Grant Thornton, інформує портал PromPolitInform. Дивіденди з акцій за минулий… Продовження…


На Українській енергетичній біржі у лютому реалізували 104,506 мільйона кубометрів газу

На майданчику Української енергетичної біржі (УЕБ) у лютому 2024 року реалізували 104,506 млн кубометрів природного газу на різних сегментах ринку. Як передає портал PromPolitInform, про це повідомляє пресслужба УЕБ. «Загалом реалізовано 104,29 млн куб. м природного… Продовження…


Кулі від «Каметсталі». Меткомбінат збільшив виробництво найбільш затребуваної та ефективної продукції

Меткомбінат «Каметсталь» освоїв виробництво куль великого діаметра технологічною лінією №1 кулепрокатної дільниці. Підприємство нарощує виробництво найбільш затребуваної та ефективної продукції. Про це йдеться у пресрелізі комбінату, повідомляє портал PromPolitInform. Прокатники «Каметсталі» майже рік тому почали виробляти… Продовження…


Horizon Capital оголосила про інвестицію в українську компанію Viseven

Новий фонд компанії Horizon Capital – Growth Fund IV, який сягнув $328 мільйонів на останньому закритті в грудні 2023 року, інвестував в українську компанію Viseven, що надає послуги галузям фармацевтики та медико-біологічних наук. Про це стало… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: