У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Названо найбільших одержувачів бюджетного відшкодування ПДВ

Фінанси 03.02.2021
Mixed denominations of hryvnia currency banknotes sit on a table in this arranged photograph in Kiev, Ukraine, on Monday, Feb. 3, 2014. Ukraine's opposition got a boost in its struggle to wrest power from President Viktor Yanukovych as a report said the European Union and U.S. are working on an aid package to rival assistance from Russia. Photographer: Vincent Mundy/Bloomberg via Getty Images

Агроекспортери «Нібулон» і «Кернел-Трейд» в січні 2021 року очолили список найбільших одержувачів бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Про це повідомляє Нова Влада посилаючись, інформує портал PromPolitInform.

Так, зернотрейдер «Нібулон» в минулому місяці отримав 1,12 млрд грн бюджетного відшкодування ПДВ, тоді як в грудні 2020 року ця сума склала майже 415 млн грн.

«Кернел-Трейд», що лідирував в листопаді і грудні минулого року, в січні знизив свій показник до 1,02 млрд грн в порівнянні з грудневими 1,35 млрд грн і посів друге місце.

До першої трійки найбільших отримувачів відшкодування зазначеного податку в першому місяці року також увійшов афілійований з групою «Метінвест» металургійний комбінат «Азовсталь» – 806,5 млн грн (194,7 млн грн в грудні 2020 року).

П’ятірку найбільших одержувачів замикають Дніпровський меткомбінат – 514,5 млн грн (216 млн грн) і «АТ Каргілл» – 509 млн грн (майже 424 млн грн).

За ними розмістилися три металургійні комбінати. Другу п’ятірку відкриває «Запоріжсталь» – майже 497 млн грн (дані про відшкодування в грудні були відсутні). Афілійований з «Метінвестом» Маріупольський металургійний комбінат (ММК) ім.Ілліча в січні увійшов до першої десятки з показником 490 млн грн, тоді як в грудні отримав 406,6 млн грн.

Меткомбінат «ArcelorMittal Кривий Ріг» отримав 474 млн грн (384,3 млн грн), як свідчать дані Держказначейства. Далі в списку найбільших одержувачів бюджетного відшкодування ПДВ розмістилися «Сантрейд» – 432 млн грн (482 млн грн). Замикає першу десятку Південний гірничо-збагачувальний комбінат (Південний ГЗК) – 345 млн грн (175,7 млн грн).

У третій п’ятірці розмістилися «ФМСД» – 300 млн грн (дані про відшкодування в грудні були відсутні), «Гленкор Агрікалчер Україна» – 196 млн грн (235 млн грн), Миронівський хлібопродукт (МХП) – 189 млн грн (162,8 млн грн ), Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) – 179 млн грн (96,7 млн грн), а також «Олсідз Блек Сі» – майже 159 млн грн (112 млн грн).

Далі йдуть агроекспортер «Кофка Агрі Ресорсіз Україна» з показником бюджетного відшкодування ПДВ 137 млн грн (373 млн грн), «Інтерпайп Ніко Тьюб» – 123,8 млн грн (61,5 млн грн).

Замикають другу десятку «Агро Л В Лімітед» – 117 млн грн (302 млн грн), «Інтерпайп НТЗ» – 116,6 млн грн (76,2 млн грн), а також «Леоні Ваерінг Системс УА ГМБХ» – 109 млн грн (79,7 млн грн).

В цілому, за офіційними даними, бюджетне відшкодування ПДВ в січні 2021 року знизилося до 12,99 млрд грн в порівнянні з грудневими 14,4 млрд грн.

Як повідомлялося, в січні 2021 року Державна податкова служба (ДПС) забеспечила надходження до бюджету у розмірі 33,3 млрд грн.

Інші матеріали розділу Фінанси

В ЄС схвалили використання прибутків від заморожених активів РФ на допомогу Україні

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський сьогодні, 21 травня, повідомив, що держави-члени Європейського Союзу схвалили план використання прибутків від заморожених активів РФ. Про це інформує Букви, повідомляє портал PromPolitInform. 90% цих коштів виділять для ЗСУ, а… Продовження…


За програмою «Власна справа» 16,6 тисячі українців отримають мікрогранти на розвиток бізнесу

Від початку дії програми «Власна справа» її переможцями вже стали 16,6 тисячі українців, які отримають 4 мільярди гривень на започаткування або розвиток свого бізнесу. Про це повідомляє Мінекономіки України, інформує портал PromPolitInform. «4 мільярди гривень мікрогрантів від… Продовження…


Рада ЄС схвалила регулярні платежі Україні в рамках Ukraine Facility на 50 мільярдів євро

Сьогодні, 14 травня, Рада Європейського Союзу ухвалила план для Ukraine Facility, що визначає наміри уряду України щодо відновлення, реконструкції та модернізації країни, а також реформи, які він планує здійснити в рамках процесу вступу до ЄС протягом… Продовження…


Рада ЄС затвердила план за програмою Ukraine Facility: до бюджету надійде 1,9 млрд євро

Рада Європейського Союзу з економічних та фінансових питань схвалила План України у межах Інструменту ЄС Ukraine Facility на 2024-2027 роки. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну, інформує портал PromPolitInform. “Таким чином, процедура для запуску прямої бюджетної підтримки в межах… Продовження…


Бюро економічної безпеки з початку року перерахувало до бюджету 2,74 мільярда гривень

Бюро економічної безпеки з початку поточного року забезпечили відшкодування майже 2,74 млрд грн завданих державі збитків у завершених кримінальних провадженнях. З них інтересам держави та територіальним громадам відшкодовано майже 2,68 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба… Продовження…


Рада надала виробникам зброї доступ до пільгових кредитів

Верховна Рада України ухвалила закон, який надає підприємствам оборонно-промислового сектору доступ до кредитів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Про це повідомив заступник голови комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський у себе в Facebook, інформує портал PromPolitInform. «Верховна… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: