У Києві
UA | RU
Prompolitinform

У столиці масово закриваються служби таксі

Інфраструктура 14.02.2017
40936ddc1a04c50f6b75d7b11e181de2

На столичному ринку таксі почалася глобальна переділ. Мобільні додатки на замовлення авто, які з’явилися не так давно, активно відтягувати на себе клієнтів класичних диспетчерських служб. Останні терплять через це збитки і багато хто вже змушені виставляти свій бізнес на продаж.

Як глава Української таксомоторної асоціації Андрій Антонюк, в кінці минулого року в одному тільки Києві продавалося до сотні служб, але позбутися від них вийшло далеко не у всіх – пройшли лише одиничні угоди.

«Компанії продавалися за ціною від $ 1 тис. До $ 20 тис. Їх могли купити, наприклад, за« красиві »номер і назва. А так потенційних покупців дуже мало. Тому багато служб змушені просто закриватися», – говорить Антонюк.

Ця тенденція підтвердилася і в самих службах таксі. При цьому зазначивши, що в інших містах України поки що не все так погано – там не така гостра конкуренція, що дозволяє філіям київських диспетчерських служб привільно відчувати себе в регіонах.

«У столиці ж, замість 300 компаній до осені може залишитися не більше 100. Конкуренція, яку створили Uber, Яндекс і ін., Багатьом виявилася не під силу. Свій шматок пирога новачки вже відхопили, і поки не наб’ють клієнтуру і водіїв – не зупиняться», – зазначив адміністратор однієї зі столичних диспетчерських служб.

Через збитків «класичні» служби таксі вирішили істотно не знижувати підняті на новорічні свята розцінки. Лише деякі трохи переглянули свої тарифи, а й вони знизили їх не пропорційно святкової націнці. Так, якщо вартість за кілометр на Новий рік була вище звичайної в середньому на 30-50 копійок, то зараз її опустили лише на 15-30 коп.

На сьогоднішній день тариф на подачу машини перевезеннями таксомоторів службами становить близько 40-50 грн., а вартість кілометра шляху може варіюватися від 4 до 20 грн.

«Подачу менше 35 грн. навряд чи хтось ставить. А ціна за кілометр в середньому становить 12 грн.», – каже Антонюк.

Що примітно, самі водії активно переходять на роботу до таксі-агрегаторами і працюють через мобільні додатки. Деякі з таких служб тільки недавно зайшли на наш ринок і заманюють доплатами за замовлення не лише таксисти, а й пасажирів.

А пасажири, як, втім, і водії, стали досить вимогливі до служб. Якщо не подали машину, вона приїхала брудна і т.д. клієнт може просто розвернутися і піти в іншу службу.

Як зазначив нам Андрій Антонюк, щоб залишатися на плаву, деякі традиційні служби почали вводити і у себе можливість замовлення таксі онлайн. Але гарне мобільний додаток коштує не менше $ 50 тис., І далеко не всі потягнуть такі інвестиції. Та й така функція в разі роботи лише для однієї конкретної служби не є панацеєю.

«Клієнти все активніше замовляють таксі саме онлайн. Якщо ще рік тому таких було 5-10%, то зараз їх вже в два рази більше. Деякі оффлайн-служби навіть почали співпрацювати з агрегаторами за певний відсоток від замовлень, аби залишитися на плаву. І частка онлайн-замовлень на ринку буде тільки збільшуватися. Вже зараз на нього непросто завести навіть новий додаток, на який інвестор готовий витратити близько 3 млн грн.», – зазначив в Андрій Антонюк.

Джерело: UBR

Інші матеріали розділу Інфраструктура

Російська армія завдала удару по Одещині балістичною ракетою

Армія російської федерації 21 квітня завдала удару балістикою по Одеській області. Про це йдеться у повідомленні у Telegram-каналі Сил оборони півдня України, повідомляє портал PromPolitInform. Ворог цілив знову по транспортно-логістичному об’єкту припортової інфраструктури. Вибуховою хвилею й уламками ракети… Продовження…


В «Інтерпайпі» очікують нові контейнерні лінії у порти Одеської області

Українська держава має віднайти інструменти, аби повернути до морських портів Одещини великі контейнерні лінії: Maersk, MSC, CMA та інші. Про це йдеться в інтерв’ю директора з логістики та забезпечення закупівель компанії Олексія Яновського для GMK Center,… Продовження…


Продовжують блокувати. На кордоні з Польщею зранку в чергах стоять 2300 вантажівок

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на трьох пунктах пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину або взагалі обмежуючи рух. Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає портал PromPolitInform…. Продовження…


Росіяни вдарили по припортовій інфраструктурі в Херсоні. Є поранені

13 квітня російські війська атакували припортову інфраструктуру в Херсоні та житлові квартали інших населених пунктів області. Як передає портал PromPolitInform, про це повідомили в Херсонській ОВА. У результаті нападів постраждали багатоповерхівка та 17 приватних будинків…. Продовження…


З порту «Південний» вийшло судно з рекордним обсягом вантажу, – Мінінфраструктури

З порту «Південний» у суботу, 6 квітня, вийшло судно CAPTAIN LEONIDAS із рекордним обсягом української продукції. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook, передає портал PromPolitInform. Судно CAPTAIN LEONIDAS під… Продовження…


Укрзалізниця цьогоріч планує презентувати 18 нових контейнерних маршрутів

У вересні 2024 року АТ «Укрзалізниця» планує презентувати 18 нових контейнерних маршрутів територією Європи. Про це, передає Rail.insider, під час брифінгу повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко, інформує портал PromPolitInform. «Мультимодальний бізнес – наш основний… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: