У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Нацрада телерадіомовлення доплатить 60 мільйонів за обладнання для моніторингу програм

Зв'язок та IT 22.05.2019
original

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 15 травня уклала угоду з ТОВ «Новітнє обладнання» на поставку софта і обладнання для офіційного моніторингу телерадіопрограм за 60,71 млн грн.

Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на дані в системі «Прозорро», інформує портал ПромПолітІнформ.

Згідно з умовами тендеру, в цьому році виконають другий етап створення та впровадження автоматизованого програмно-апаратного комплексу для офіційного моніторингу телерадіопрограм (АПКМ), а саме розширення і модернізацію АПКМ. Зокрема, поставлять обладнання на 44,11 млн грн і софта на 12 млн грн, а також встановлять софт і навчать персоналу за 4,6 млн грн.

АПКМ включає 24 стаціонарні та мобільні регіональні точки доступу. Він автоматично шукає за текстовими, графічними, аудіо-, відеошаблонами, транскрибирует українською, російською та англійською мовами, визначає авторів, виконавців і назви музичних творів тощо.

Телепрограми 122 супутникових, 16 – з аналога в цифру, 50 – цифрових, 10 – IP-каналів будуть зберігати 60 діб, а радіопрограми 40 аналогових і 10 супутникових каналів – 3 роки.

Умови договору передбачають повний аванс на обладнання і половинний аванс на софт.

Термін гарантійної підтримки поставленого за договором товару становить три роки.

Нинішню додаткову закупівлю у попереднього постачальника провели по переговорній процедурі для уніфікації. В обґрунтуванні йдеться, що другий етап робіт є логічним продовженням першого етапу, торги по якому у вересні 2018 виграла саме фірма «Новітнє обладнання» з ціною 40,38 млн грн. На першому етапі вона впровадила софт «Inlimited Media Cognitive Analytics», авторське право на який зареєструвала в грудні 2018 року.

Також був введений софт «Idol», що належить фірмі «MicroFocus» (Великобританія), яку на ринку України в 2019 році представляє «Новітнє обладнання». Альтернативних програмних рішень, які можуть інтегруватися в зазначені дві програми немає, оскільки відсутня згода власників на розкриття коду для сторонніх розробників.

Голова тендерного комітету та член Нацради Валентин Коваль повідомив, що формування основного ядра моніторингового комплексу важливо завершити до виборів до Верховної Ради, щоб скористатися його можливостями під час передвиборної кампанії.

Всього з жовтня 2016 року «Новітнє обладнання» отримало підрядів на 205,51 млн грн, з яких 103,19 млн грн – у Нацради на комплекс для моніторингу з листопада 2017 року.

Засновниками «Новітнього обладнання» є Ірина Куницька, Євген Панкратов, Оксана Сорочинська та Олена Обухова. Раніше їх партнером також був Микола Кубишкін.

Оксана Сорочинська – дружина екс-інспектора з обороту зброї поліції Києва Анатолія Сорочинського і дочка чинного голови Київської ОДА Олександра Терещука.

Олександр Терещук до призначення главою Київської ОДА був заступником голови Одеської ОДА. До 2014 року він очолював міліцію Волині, відправляв на Майдан «Беркут» і звільнився після втечі Януковича. У 2014 році Терещук очолив поліцію Києва.

У 2015 році Терещук був показово звільнений з поліції, а на ділі переведений в Національну гвардію. Потім Порошенко звільнив його від люстрації, і він був відновлений на посаді, але в той же рік його звільнили за поданням тодішнього голови Нацполіціі Хатіі Деканоїдзе за організацію мітингу звільнених міліціонерів проти реформи поліції.

Інші матеріали розділу Зв'язок та IT

Мінцифри розробило технічні вимоги для системи «еАкцизу»

Міністерство цифрової трансформації розробило технічні вимоги для створення системи обігу алкогольних і тютюнових виробів. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри, передає портал PromPolitInform. «Активно працюємо над упровадженням «еАкцизу». Розробили та опублікували технічні вимоги для створення системи… Продовження…


Оптична мережа «Укртелекому» уже сягнула 80 тисяч кілометрів, 11 тисяч з яких побудовано за час війни

За час повномасштабної війни у 2022-2023 роках «Укртелеком» побудував 11 тисяч кілометрів оптичних ліній. До оптичної мережі підключено сотні медичних та освітніх закладів та сотні тисяч домогосподарств. Про це повідомляє портал PromPolitInform посилаючись на повідомлення компанії. Розширення оптичної… Продовження…


Комп’ютери Сил оборони намагаються атакувати хакери – Держспецзв’язку

Вороже кіберугруповання намагається отримати доступ до комп’ютерів українських військовослужбовців з метою викрадення документів. Це може статися за допомогою месенджера Signal. Про це повідомляє Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, інформує портал PromPolitInform. У відомстві зазначають,… Продовження…


Спрощується документообіг. «Дія» спільно з НБУ запроваджує процес мультишерингу документів

Україна робить крок вперед у спрощенні бюрократичних процесів завдяки новій функції мультишерингу в застосунку «Дія». Інновація дозволить громадянам ділитися не лише цифровими копіями документів, а й довідками про доходи за допомогою кількох кліків. Про це… Продовження…


Кабмін схвалив концепцію держпрограми з використання ШІ в галузях економіки

Уряд схвалив концепцію Державної цільової науково-технічної програми з використання технологій штучного інтелекту в пріоритетних галузях економіки на період до 2026 року. Як передає портал PromPolitInform, про це в Телеграмі повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді України… Продовження…


Британія розглядає можливість відправки Україні прототипа лазерної зброї, – Грант Шеппс

Прототип лазерної зброї DragonFire, який створено для знищення повітряних цілей, можуть відправити до України. Велика Британія наразі вивчає таку можливість. Про це, передає Цензор.НЕТ із посиланням на The Telegraph, заявив міністр оборони Грант Шеппс, повідомляє портал PromPolitInform. Так,… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: