У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Український лоукостер SkyUp змінив правила перевезення пасажирів і багажу

Інфраструктура 14.01.2020
getimg

З 16 січня український лоукостер SkyUp вводить нові правила перевезень та обслуговування пасажирів і багажу. Змінилися норми багажу та ручної поклажі, нестандартного багажу, перевезення спортивного спорядження. Зміни внесли і в особливості перевезення дітей та тварин.

Про введені в тарифи Standard і Flex нові умови повідомили на сайті ЦТС, інформує портал ПромПолітІнформ.

Про норми багажу

Один пасажир зможе перевозити багаж вагою до 23 кілограмів і сумарними габаритами до 158 сантиметрів (до цього обмежень не було).
Норма багажу для дитини до 2 років – 10 кілограмів і 115 сантиметрів.

Про норми ручної поклажі

Вимоги до загальної ваги ручної поклажі (7 кг) і розміри 55х40х20 сантиметрів не змінилися.

Як стало: з 16 січня загальна вага додаткових предметів, крім їжі для дітей, не повинна перевищувати 3 кілограми, а параметри – 35х20х10 сантиметрів. Харчування для дитини може важити до 5 кілограмів, параметри – 40х30х20 см.

Як було раніше: на борт можна було пронести жіночу або чоловічу сумку, верхній одяг, папку для паперів, друковані видання для читання, ноутбук, парасольку або тростину, а також харчування для дитини.

Купівля додаткового місця ручної поклажі пасажира обійдеться у 25 євро.

Про нестандартний багаж

Як стало: нестандартний багаж, що перевозиться в салоні, тепер не повинен перевищувати 75 кілограмів, а його розміри – 40х55х115 сантиметрів.

Як було раніше: раніше вага нестандартного багажу не повинна була перевищувати 80 кілограмів. Він також просто повинен був поміщатися на окремому кріслі.

Вартість цієї послуги при оформленні на сайті складе 40 євро, в аеропорту – 60 євро.

Про спортивне спорядження

Його перевезення на борту літаків лоукостера SkyUp стало простішим. Тепер сума вимірів може скласти до 330 сантиметрів.

Крім цього, перевезти інвентар можна і безкоштовно, якщо його загальна вага разом з багажем не перевищує 23 кілограмів. Інакше перевезення спортивного спорядження обійдеться пасажиру у 25 євро або 50 євро. Все залежить від того, де була оформлена послуга – на сайті або безпосередньо в аеропорту.

Про перевезення дітей

Як стало: відправити дитину без супроводу в межах України, попередньо оформивши відповідну послугу, можна у віці від 5 до 14 років, а за кордон – від 5 до 16 років. Супровід неповнолітньої дитини в авіакомпанії коштує 50 євро.

Як було раніше: від 2 до 14 років у випадку внутрішніх перельотів, від 2 до 16 років – для міжнародних.

Про перевезення тварин

Як стало: перевозити можна котів та собак, їхня вага не повинна перевищувати 8 кілограмів. Параметри контейнера для тварини: 50х40х20 сантиметрів. У багажному відділенні можна перевозити тварин вагою до 23 кілограмів з кліткою, параметри якої становлять до 310 сантиметрів у сумі трьох вимірів.

Як було раніше: авіакомпанія дозволяла брати в салон «дрібних тварин» вагою до 7 кілограмів. Параметри контейнера для тварини в сумі трьох вимірів не перевищували 115 сантиметрів.

Перевезення тварини в салоні оцінюється в 40 євро за умови покупки послуги на сайті та 50 євро – в аеропорту. У багажному відділенні – відповідно 80 і 100 євро.

Про зміну дати вильоту  

Компанія обмежила можливість зміни дати вильоту в особистому кабінеті. Цією опцією можна скористатися безкоштовно в рамках тарифу Economy Flex і за 50 євро в рамках Economy Standard. Внести відповідні зміни слід не менш ніж за 12 годин до вильоту, але вже не на всіх рейсах – крім Зальцбурга і Коломбо.

Довідка

SkyUp – це український лоукостер. Його зареєстрували у червні 2017 року в Києві. Головний її акціонер – ТОВ «ACS-Україна», чиї власники – Тетяна і Юрій Альба є також власниками туристичного оператора Join UP! У перший рейс літак авіакомпанії вирушив 21 травня 2018 року. 2 жовтня 2018 року авіакомпанія отримала дозвіл на польоти в Європу. Флот компанії налічує сім літаків Boeing 737-700 та Boeing 737-800. SkyUp планує збільшити кількість внутрішніх рейсів, зокрема зі Львова до Одеси.

Інші матеріали розділу Інфраструктура

Російська армія завдала удару по Одещині балістичною ракетою

Армія російської федерації 21 квітня завдала удару балістикою по Одеській області. Про це йдеться у повідомленні у Telegram-каналі Сил оборони півдня України, повідомляє портал PromPolitInform. Ворог цілив знову по транспортно-логістичному об’єкту припортової інфраструктури. Вибуховою хвилею й уламками ракети… Продовження…


В «Інтерпайпі» очікують нові контейнерні лінії у порти Одеської області

Українська держава має віднайти інструменти, аби повернути до морських портів Одещини великі контейнерні лінії: Maersk, MSC, CMA та інші. Про це йдеться в інтерв’ю директора з логістики та забезпечення закупівель компанії Олексія Яновського для GMK Center,… Продовження…


Продовжують блокувати. На кордоні з Польщею зранку в чергах стоять 2300 вантажівок

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на трьох пунктах пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину або взагалі обмежуючи рух. Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає портал PromPolitInform…. Продовження…


Росіяни вдарили по припортовій інфраструктурі в Херсоні. Є поранені

13 квітня російські війська атакували припортову інфраструктуру в Херсоні та житлові квартали інших населених пунктів області. Як передає портал PromPolitInform, про це повідомили в Херсонській ОВА. У результаті нападів постраждали багатоповерхівка та 17 приватних будинків…. Продовження…


З порту «Південний» вийшло судно з рекордним обсягом вантажу, – Мінінфраструктури

З порту «Південний» у суботу, 6 квітня, вийшло судно CAPTAIN LEONIDAS із рекордним обсягом української продукції. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook, передає портал PromPolitInform. Судно CAPTAIN LEONIDAS під… Продовження…


Укрзалізниця цьогоріч планує презентувати 18 нових контейнерних маршрутів

У вересні 2024 року АТ «Укрзалізниця» планує презентувати 18 нових контейнерних маршрутів територією Європи. Про це, передає Rail.insider, під час брифінгу повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко, інформує портал PromPolitInform. «Мультимодальний бізнес – наш основний… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: