У Києві
UA | RU
Prompolitinform

ДТЕК Київські електромережі підтвердив відповідність організації системи охорони праці та екологічного менеджменту міжнародним стандартам

Промислова безпека 10.06.2021
21_05_11_ДТЕК_Київські_електромережі_Опора_01

В ДТЕК Київські електромережі завершився наглядовий аудит на відповідність міжнародним стандартам ISO 45001:2018* та ISO 14001:2015**. Його проводила аудиторська компанія «МС Консалтинг», яка має акредитацію ІАS (міжнародного органу з акредитації). Вона перевіряла, як на підприємстві організовано системи охорони праці та екологічного менеджменту. Компанія успішно пройшла аудит. Про це порталу PrоmPolitInform  повідомили в пресслужбі ДТЕК Київські електромережі.

Повідомляється, що ДТЕК трансформує бізнес згідно Нової стратегії 2030, яка заснована на принципах ESG, цінностях і відповідальності бізнесу за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку ГД ООН в напрямку відповідального споживання та виробництва. У своєму звіті аудитори «МС Консалтинг» підтвердили повну відповідність організації системи охорони праці та екологічного менеджменту в ДТЕК Київські електромережі міжнародним стандартам.

«Під час перевірки аудитори відвідали 9 структурних підрозділів ДТЕК Київські електромережі та дослідили їхню роботу. Аналізували те, як працювала система охорони праці та екологічної безпеки протягом року. За підсумками перевірки зробили висновок, що всі процеси повністю відповідають стандартам ISO 45001:2018 та ISO 14001:2015. І, як результат, надали відповідний звіт», – зазначив виконувач обов’язків генерального директора ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.

Аналізуючи роботу компанії, аудитори відмітили позитивні зміни, що відбулися на підприємстві протягом року. Зокрема відзначили зменшення утворення на підприємстві відходів 1-го класу небезпеки. Що вдалося досягти завдяки заміні 3109 люмінесцентних ламп на світлодіодні. До речі, компанія планує повністю відмовитись від ртутних ламп до 2027 року.

До позитивних змін упродовж року аудитори «МС Консалтинг» також віднесли заміну масляних вимикачів на вакуумні, закупівлю нових автівок, що відповідають екологічному стандарту Євро-5, очищення від забруднення 500 м2 земельних ділянок та встановлення платформ для гнізд лелек.

Це був другий наглядовий аудит на відповідність стандартам ISO 45001:2018 та ISO 14001:2015. Відповідна сертифікація на підприємстві відбулася у 2019 році.

Як зазначалося раніше, упродовж 2021 року фахівці ДТЕК Київські електромережі замінять в десяти розподільчих пунктах столиці 145 масляних вимикачів 10 кВ на нові — вакуумні. Вони надійніші та не несуть потенційної загрози навколишньому середовищу через ймовірне витікання масла. Завдяки цьому клієнти матимуть більш стабільне електропостачання та безпечне довкілля.

* ISO 45001:2018 – міжнародний стандарт «Системи менеджменту охорони здоров’я та безпеки праці. Вимоги та рекомендації щодо застосування». Встановлює вимоги до системи охорони здоров’я та забезпечення безпеки праці на підприємстві. Основна мета – запобігання травматизму та ризиків для здоров’я під час виробничого процесу.

**ISO 14001:2015 – міжнародний стандарт «Система екологічного управління». Підтверджує якість та надійність діючої на підприємстві системи екологічного менеджменту. Покликаний допомогти організаціям управляти екологічними аспектами власної роботи.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядки електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Інші матеріали розділу Промислова безпека

Корегують удари. Хто наводить російські ракети на наші підприємства ВПК

Дедалі більше свідчень про те, що вороги змінили тактику повітряних нальотів в глибину нашої території З об’єктів енергетики акцент перенесено на об’єкти військового призначення чи підприємства оборонно-промислового комплексу. Удари відрізняються точністю. Тепер з’ясовується чому саме…. Продовження…


На Ладижинській ТЕС сталася аварія — знеструмлені кілька районів на Вінниччині

У Вінницькій області через аварію на Ладижинській теплоелектростанції ДТЕК сталася аварія, внаслідок якої були знеструмлені кілька районів. Про це повідомили у «Вінницяобленерго», інформує портал PromPolitInform. «Ця аварія не пов’язана із ворожими атаками. Тому просимо не сіяти паніку…. Продовження…


Рішення для перемоги: Швейцарська компанія відкрила в Україні центр обслуговування машин для розмінування

У Києві швейцарська компанія Global Clearance Solutions, яка виробляє роботизовані системи розмінування, відкрила сервісний центр. Про це пише Рубрика, посилаючись на веб-сайт компанії, повідомляє портал PromPolitInform. У чому проблема? Як відомо, кількість територій в Україні, забруднених… Продовження…


Вибух нафтопроводу на Прикарпатті: кількість постраждалих зросла

Госпіталізували п’ятьох потерпілих, з них – двоє дітей. Внаслідок пориву нафтопроводу, який стався у суботу, 30 вересня, поблизу села Стримба Надвірнянського району на Івано-Франківщині, зросла кількість постраждалих. Про це, інформує ТСН, повідомив голова Надвірнянської територіальної громади Зіновій… Продовження…


Росіяни пошкодили трубопровід з аміаком на Харківщині: сталась розгерметизація

У Куп‘янському районі російські окупанти пошкодили трубопровід з аміаком. Внаслідок ворожих ударів відбулася розгерметизація трубопроводу. На місці аварії вже працюють усі профільні служби. Таку інформацію надає 24 канал, повідомляє портал PromPolitInform. Про деталі буде відомо… Продовження…


У зоні ЧАЕС встановлюють нові системи захисту: виявляють дрони і ракети, сповіщають сили ППО

Камери відслідковують ситуацію на прикордонні навіть вночі. В зоні Чорнобильської АЕС встановлено засоби відеоспостереження, яких ще немає в Україні. Про це повідомив голова ГУ Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов, інформує портал PrоmPolitInform. «Правоохоронці бачать і фіксують ситуацію… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: