У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Становище російської армії, що воює проти України, у Росії оцінили як «драматичне» – Focus

війна Росії проти України 11.08.2022
image (8)

Радник Міноборони рф визнав, що окупаційним військам бракує солдатів і хорошої сучасної зброї в той час, як в української армії такої зброї стає дедалі більше.

Армія Росії, яка бере участь у війні проти України, може опинитися в «дуже драматичному становищі до кінця літа».  Про це, інформує Zn.ua з посиланням на Focus, сказав один з радників російського Міноборони, передає портал PrоmPolitInform.

Як пише видання Focus, він визнав, що умови, в яких перебувають російські солдати, дуже плачевні, так само як і стан їхнього озброєння. Йдеться про Руслана Пухова, який входить до дорадчої ради Міноборони РФ. Він наближений до уряду Владіміра Путіна і очолює Центр аналізу стратегій і технологій.

«У нас занадто мало піхотинців. Лінія фронту дуже велика. І відправлених туди військ недостатньо», – визнав він.

Він також вказав на те, що в української оборони багато артилерії і наземних сил.

«Нам доводиться проривати українську лінію фронту з надто малою кількістю солдатів, уразливими танками і військовими бронемашинами», – сказав Пухов, додавши, що російська армія намагається компенсувати це масивним застосуванням артилерії. Але прогрес надто повільний.

Радник Міноборони РФ вказав на дуже погане технічне забезпечення російської армії. У неї немає літаків останнього покоління. На додачу, російським військам бракує високоточної зброї. І це, за словами Пухова, теж «скорочує ефективність наших застарілих винищувачів». Він вважає, що це одна з головних причин, чому російським ВПС не вдалося завоювати українське небо. Тим часом, на землі армія Росії використовує застарілі танки.

Армія Путіна взагалі не має в своєму розпорядженні найновіших танків. На додачу, ті машини, які є, оснащені застарілим обладнанням і бронею. Наприклад, Ізраїль використовує новітні технології для захисту своїх танків. США теж встановлюють передові розробки на бойові машини, але «ми цього не зробили».

«Це схоже на гладіаторський бій. Один б’ється з мечем і щитом, а інший з вилами і сіткою», – сказав радник російського Міноборони, додавши, що у російських сил погана зброя як для атак, так і для оборони.

«Ми запустили сотні, тисячі навіть не керованих снарядів. І вони полетіли кудись. Вони дешеві, але рідко влучають в ціль. Два високоточні снаряди можуть завдати набагато більшу шкоду опоненту», – додав він.

Також він визнав, що армія України просто більш досвідчена, ніж російська.

«Вони воюють 8 років, їхні артилеристи дуже досвідчені. Ми ж зі свого боку рідко використовували артилерію на полі битви», – сказав Пухов, додавши, що українська сторона також краще підготовлена і краще проводить повітряну розвідку.

Радник Міноборони РФ нагадав, що США передали Україні американські далекобійні установки HIMARS. Раніше обидві сторони використовували радянські гаубиці і РСЗВ з радіусом дії 13-25 кілометрів. Але сучасна західна артилерія, яку отримала Україна, знищує цілі на відстані 40 кілометрів. У свою чергу, установки HIMARS здатні завдавати точні удари на відстані навіть до 85 кілометрів. І це, за словами Пухова, серйозна проблема для російської армії. Тому що українські захисники з допомогою американських систем знищують російські склади боєприпасів, командні центри, а також російські маршрути постачання з великої відстані.

Пухов не сумнівається, що Захід і далі буде забезпечувати Україну зброєю. У свою чергу, українські військові швидко будуть освоювати нові види озброєння.

«До кінця літа ситуація може стати дуже драматичною для нас. Ми мобілізуємо надто мало солдатів. А битися доводиться з армією, яка проводить вже четверту хвилю мобілізації. У них не бракує бійців», – сказав він.

Україна все ще не почала масовий контрнаступ. Радник Міноборони не сумнівається, що вона на це здатна. Втім, він зауважив, що «недооцінка ворога була дорогою помилкою для нас». І якщо українські військові вирішать, що російські сили дуже слабкі, то «зіштовхнуться з тими ж проблемами» під час великого наступу.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

США оголосили про новий пакет допомоги для України на $6 млрд

Сполучені Штати виділять новий пакет військової допомоги для України на $6 млрд. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками 21-го засідання у форматі “Рамштайн”, інформує портал PromPolitInform. Глава Пентагону зазначив, що кошти підуть на нові потужності для України… Продовження…


Розвідка спалила російський гелікоптер Ка-32 на аеродромі у Москві – ГУР

Головне управління розвідки Міністерства борони спалило російський багатоцільовий гелікоптер Ка-32. Він знаходився на московському міжнародному аеродромі “Остафьєво”. Про це   офіційно підтвердили в ГУР цю інформацію та опублікували кадри, інформує портал PromPolitInform. Цей гелікоптер використовували для авіапідтримки російської окупаційної… Продовження…


ЗСУ відвели танки Abrams з лінії фронту через загрозу російських дронів – Associated Press

Україна тимчасово забрала американські танки Abrams з лінії фронту через те, що російські безпілотники ускладнили їхню роботу на полі бою. Про це повідомило видання Associated Press з посиланням на двох неназваних співрозмовників у військовому керівництві США та… Продовження…


У ЗСУ назвали напрямок, де окупанти зазнають найбільших втрат

У середньому 85% втрат — як у живій силі, так і в техніці — противник зазнає на Східному напрямку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин, інформує портал PromPolitInform. Він розповів, що важливу роль у тому, що… Продовження…


Окупанти почали призов на Запоріжжі – Федоров

Голова окупаційної “адміністрації” Запорізької області Євген Балицький створив “призовні комісії”. Російські загарбники почали призов на строкову службу на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) Запорізької області України. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров у Telegram в четвер,… Продовження…


Готувався до пуску ракет: ССО знищили російський ЗРК «Бук-М1» (ВІДЕО)

Сили спеціальних операцій знищили зенітно-ракетний комплекс Росії “Бук-М1”, який готувався до пуску ракет. Бійці опублікували відео знищення російської зброї, інформує портал PromPolitInform. За даними ССО, оператори третього окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших напрямків… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: