У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Сотні поранених окупантів, українські захисники відбили ворожі атаки на Луганщині і Донеччині – Генштаб ЗСУ

війна Росії проти України 21.11.2022
22_04_10_Автомагістраль_Київ_Чоп_02

Війська рф продовжують спроби окупувати нові території Донецької та Луганської областей. Однак українські воїни вкотре відбили ворожі атаки на низку населених пунктів Донбасу. Водночас окупанти продовжують зазнавати втрат: рахунок як вбитих, так і поранених упродовж доби загарбників іде на сотні. Про це розповіли у Генеральному штабі Збройних сил України, передає портал PrоmPolitInform.

«За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне і Кліщіївка Донецької області», – повідомили у Генеральному штабі.

Також там зауважили, що упродовж поточної доби противник завдав 2 ракетних удари по цивільній інфраструктурі міста Куп’янськ та здійснив близько 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ вздовж лінії зіткнення.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка суттєво не змінилася, ознак формування наступальних угруповань там, як і у попередні дні,  не виявлено. Незмінною залишається і підтримка Білоруссю збройної агресії РФ проти України. Білоруська влада надає Росії власну інфраструктуру, територію та повітряний простір.

«Літаки повітряно-космічних сил збройних сил Російської Федерації майже щоденно здійснюють польоти в повітряному просторі республіки білорусь. Літак Міг-31К, який підіймається з аеродрому Мачулищі, є носієм гіперзвукових ракет «Кинжал», що здатні вражати об’єкти на всій території України. Саме через це ми вимушені так часто оголошувати повітряну тривогу у всіх областях нашої держави. У прикордонних районах Брянської та Курської областей окупанти продовжують утримувати окремі підрозділи своїх військ», – окреслили ситуацію у Генштабі.

На багатьох напрямках ворог продовжував здійснювати обстріли населених пунктів.

Так, на Слобожанському напрямку російські війська обстрілювали райони населених пунктів Дворічна, Огірцеве, Стрілеча, Стариця та Чайківка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону на захоплених рубежах, здійснює обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, зокрема в районах населених пунктів Крохмальне і Табаївка Харківської області; Новоселівське, Макіївка, Площанка і Невське на Луганщині та Берестове Донецької області.

На Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Проводить обстріли з танків та всього спектру артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам’янське, Веселе, Времівка, Вугледар, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Роздолівка, Парасковіївка, Соледар, Спірне та Яковлівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку окупанти обороняються. Від артилерійського вогню противника постраждали райони населених пунктів Вищетарасівка, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Новопіль, Оріхів та Червоне Запорізької області.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону, удосконалює фортифікаційне обладнання. Вів вогонь з танків, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Антонівка, Велетенське, Новокаїри, Новотягинка, Понятівка, Токарівка та міста Херсон.

А ось на окупованій досі частині Херсонщини загарбники продовжують тероризувати та грабувати українців. Так, як зазначили у Генштабі, в Каховському районі російські окупанти продовжують займатися мародерством та грабунками. Місцевих жителів позбавляють особистих автомобілів, мотоциклів та навіть велосипедів.

Водночас окупанти продовжують зазнавати втрат.

«До міської лікарні Скадовська, що на Херсонщині, привезли близько 100 поранених військовослужбовців російських окупаційних військ. За уточненою інформацією, підтверджено вогневе ураження по місцях зосередження живої сили противника 19 листопада. У районах населених пунктів Пологи, Камʼянка, Михайлівка (Василівського району) та Енергодар Запорізької області загарбники втратили понад 100 осіб пораненими. Також ліквідовано близько 20 одиниць військової техніки різних типів та 2 склади боєприпасів. Крім того, знищено колону ворожої техніки поблизу населеного пункту Сиротине Луганської області», – зазначили у Генштабі.

Українська  протягом поточної доби завдала по ворогу 6 ударів: 3 по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 – по позиціях зенітних ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони у цей же час уразили 2 пункти управління, склад боєприпасів, район зосередження особового складу та озброєння і військової техніки, і 2 інші важливі об’єкти окупантів.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

США оголосили про новий пакет допомоги для України на $6 млрд

Сполучені Штати виділять новий пакет військової допомоги для України на $6 млрд. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками 21-го засідання у форматі “Рамштайн”, інформує портал PromPolitInform. Глава Пентагону зазначив, що кошти підуть на нові потужності для України… Продовження…


Розвідка спалила російський гелікоптер Ка-32 на аеродромі у Москві – ГУР

Головне управління розвідки Міністерства борони спалило російський багатоцільовий гелікоптер Ка-32. Він знаходився на московському міжнародному аеродромі “Остафьєво”. Про це   офіційно підтвердили в ГУР цю інформацію та опублікували кадри, інформує портал PromPolitInform. Цей гелікоптер використовували для авіапідтримки російської окупаційної… Продовження…


ЗСУ відвели танки Abrams з лінії фронту через загрозу російських дронів – Associated Press

Україна тимчасово забрала американські танки Abrams з лінії фронту через те, що російські безпілотники ускладнили їхню роботу на полі бою. Про це повідомило видання Associated Press з посиланням на двох неназваних співрозмовників у військовому керівництві США та… Продовження…


У ЗСУ назвали напрямок, де окупанти зазнають найбільших втрат

У середньому 85% втрат — як у живій силі, так і в техніці — противник зазнає на Східному напрямку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин, інформує портал PromPolitInform. Він розповів, що важливу роль у тому, що… Продовження…


Окупанти почали призов на Запоріжжі – Федоров

Голова окупаційної “адміністрації” Запорізької області Євген Балицький створив “призовні комісії”. Російські загарбники почали призов на строкову службу на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) Запорізької області України. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров у Telegram в четвер,… Продовження…


Готувався до пуску ракет: ССО знищили російський ЗРК «Бук-М1» (ВІДЕО)

Сили спеціальних операцій знищили зенітно-ракетний комплекс Росії “Бук-М1”, який готувався до пуску ракет. Бійці опублікували відео знищення російської зброї, інформує портал PromPolitInform. За даними ССО, оператори третього окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших напрямків… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: