У Києві
UA | RU
Prompolitinform

ЗСУ завдали ніщивних ударів по об’єктах окупантів, ворог зазнав шалених втрат на Запоріжжі, – Генштаб

війна Росії проти України 30.11.2022
31c5ec4e0204dd5b

Триває двісті вісімдесята доба повномасштабного вторгнення рф в Україну. ЗСУ ведуть запеклі бої за звільнення української землі від російських загарбників.

Противник зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій, на Бахмутському напрямку продовжує вести наступальні дії. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, інформує портал PrоmPolitInform.

Зазначається, що наразі триває переміщення особового складу та військової техніки противника для комплектування підрозділів, що зазнали втрат.

За добу окупанти завдали 2 ракетних удари по цивільних об’єктах населеного пункту Комишуваха Запорізької області. Здійснили 20 авіаударів по позиціях наших військ, а також по населеному пункту Білогір’я Запорізької області. Також загарбники обстріляли з реактивних систем залпового вогню місто Херсон.

Наразі, як повідомляється, зберігається загроза ворожих ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не помітили, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах Білорусі продовжується підготовка окремих підрозділів противника.

На Сіверському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Середина Буда, Білопілля, Будки і Краснопілля Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати військові підрозділи в прикордонних районах Бєлгородської області. Обстрілів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Козача Лопань, Висока Яруга, Стрілеча, Глибоке, Стариця, Огірцеве, Бударки, Чугунівка, Петро-Іванівка та Дворічна Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Обстріляв з танків та різнокаліберної артилерії райони населених пунктів Першотравневе, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Дружелюбівка Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Невське і Червонопопівка на Луганщині.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілів зазнали обʼєкти в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Кліщіївка, Північне, Залізне та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку окупанти намагаються покращити тактичне положення. Вогневого ураження з танків та артилерії різних типів зазнали райони населених пунктів Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельске, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог веде оборонні дії. Артилерійського вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Пречистівка та Велика Новосілка на Донеччині.

На Запорізькому напрямку ворог також обороняється. Обстріляв райони населених пунктів Загірне, Оріхів, Новоандріївка, Малі Щербаки і Плавні Запорізької області. Під безпосереднє вогневе ураження потрапило місто Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку ворог веде позиційну оборону. Здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях наших військ. Ворог не припиняє обстрілів передмість та міста Херсон.

У Росії готують чергову мобілізацію

У ЗСУ зазначають, що у Росії у першому кварталі 2023 року заплановано достроковий випуск курсантів з вищих військових навчальних закладів.

Також Кремль готує підготовчі заходи до проведення чергової хвилі мобілізації, яку планують на січень – лютий цього року.

У місті Хрустальний тимчасово окупованої території Луганської області, окупаційна влада оголосила про завершення мобілізації. Однак загарбники продовжують патрулювати місто. Вони ретельно перевіряють всіх, хто хоче виїхати з міста.

ЗСУ завдають ударів по ворогу на Запоріжжі

Протягом 28–29 листопада наші Сили оборони уразили декілька підрозділів противника у Запорізькій області. В районі населених пунктів Інженерне, Пологи та Токмак втрати загарбників склали близько 100 осіб пораненими. Також знищено 5 одиниць військової техніки.

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 2 удари по позиціях зенітних ракетних комплексів противника.

Ракетні й артилеристські підрозділи ЗСУ за добу уразили 2 райони зосередження особового складу і ОВТ противника та важливий об’єкт окупантів.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

У росії після удару дронів припинив роботу НПЗ та згоріла будівля військового аеродрому

Словʼянський нафтопереробний завод у Краснодарському краї росії, який був атакований дронами 27 квітня, припинив роботу. Про це, інформує UA.NEWS,  повідомляють російські ЗМІ з посиланням на директора з безпеки компанії, яка експлуатує Словʼянський НПЗ, Едуарда Труднєва, передає портал PromPolitInform…. Продовження…


Бої за Очеретине. Росіяни штурмують чотирма бригадами, ЗСУ ввели додатковий резерв

Російські окупанти продовжують наступати в районі Очеретиного в Донецькій області. Наразі частина району, в якій перебуває противник, знаходиться під вогневим контролем ЗСУ. Як передає портал PromPolitInform, про це сказав Назар Волошин, речник ОСУВ «Хортиця», повідомляє… Продовження…


США оголосили про новий пакет допомоги для України на $6 млрд

Сполучені Штати виділять новий пакет військової допомоги для України на $6 млрд. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками 21-го засідання у форматі “Рамштайн”, інформує портал PromPolitInform. Глава Пентагону зазначив, що кошти підуть на нові потужності для України… Продовження…


Розвідка спалила російський гелікоптер Ка-32 на аеродромі у Москві – ГУР

Головне управління розвідки Міністерства борони спалило російський багатоцільовий гелікоптер Ка-32. Він знаходився на московському міжнародному аеродромі “Остафьєво”. Про це   офіційно підтвердили в ГУР цю інформацію та опублікували кадри, інформує портал PromPolitInform. Цей гелікоптер використовували для авіапідтримки російської окупаційної… Продовження…


ЗСУ відвели танки Abrams з лінії фронту через загрозу російських дронів – Associated Press

Україна тимчасово забрала американські танки Abrams з лінії фронту через те, що російські безпілотники ускладнили їхню роботу на полі бою. Про це повідомило видання Associated Press з посиланням на двох неназваних співрозмовників у військовому керівництві США та… Продовження…


У ЗСУ назвали напрямок, де окупанти зазнають найбільших втрат

У середньому 85% втрат — як у живій силі, так і в техніці — противник зазнає на Східному напрямку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин, інформує портал PromPolitInform. Він розповів, що важливу роль у тому, що… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: