У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Підсумки «Рамштайну»: зброя для звільнення окупованих територій. Остін розповів про пакет допомоги Україні

Політика 21.01.2023
л остін

Результати восьмої зустрічі Контактної групи з питань оборони України (формату «Рамштайн») підтвердили рішучість усіх учасників відповісти на «вирішальний виклик» десятиліття, а також готовність до подальших дій. Про це, повідомляє Укрінформ, заявив за підсумками зустрічі в п’ятницю в Німеччині міністр оборони США Ллойд Остін, передає портал PrоmPolitInform.

«Нинішнє десятиліття є вирішальним для світу, і зараз настав вирішальний момент для боротьби України за її безпеку. Тож ця Контактна група не уповільнюватиме своїх зусиль, ми продовжимо докладати більше зусиль, і з урахуванням прогресу, якого ми досягли сьогодні, я впевнений, що партнери України з усього світу сповнені рішучості зустріти цей момент»,- підкреслив міністр оборони США.

Він наголосив, що Сполучені Штати продовжать виконувати роль лідера у координації спільних зусиль на підтримку України. У цьому контексті Остін нагадав, що напередодні США виділили масштабний пакет допомоги на $2,5 мільярда.

Водночас глава Пентагону відзначив внески інших країн, оголошені перед та під час зустрічі в п’ятницю. Зокрема, за його словами, значні потужності для посилення ППО України крім США виділили Франція, Німеччина й Велика Британія. Крім того, Нідерланди оголосили про постачання ракет для систем Patriot, а також про готовність провести навчання на цих комплексах. Канада також зробила внесок у посилення протиповітряної оборони України, надавши системи NASAMS та ракети до них.

«Ці системи протиповітряної оборони допоможуть зберегти незлічену кількість невинних життів», – зауважив Остін, згадавши при цьому недавню трагедію в Дніпрі.

В плані постачання танків в Україну, міністр оборони США наголосив, що робота над цим триває. Зокрема, нагадав він, Британія вже оголосила про постачання сучасних танків Challenger, що стало першим таким внеском з боку західних країн.

Водночас Остін підтвердив, що ФРН поки не прийняла рішення про передачу Україні танків німецького виробництва. Він також зазначив, що в Берліні не пов’язують постачання танків Leopard із забезпеченням ЗСУ американськими танками Abrams.

У цьому контексті міністр оборони США наголосив, що Сполучені Штати, Велика Британія, Німеччина та інші країни передали Україні бойові броньовані машини, в тому числі БМП, БТР та інші транспортери. Крім того, Швеція оголосила про передачу власних БМП CV90, Латвія й Естонія передадуть додаткові гаубиці, а також інші бойові системи та боєприпаси.

«Ми справді зосереджені на тому, щоби забезпечити Україну потенціалом, який їй потрібен для досягнення успіху прямо зараз. Тож у нас є вікно можливостей від сьогодні до весни», – наголосив Остін, зауваживши при цьому, що ЗСУ самі визначатимуть, коли починати контрнаступ.

Він підкреслив, що часу залишилося небагато та закликав партнерів зберігати об’єднані зусилля.

«Ці важливі нові внески демонструють рішучість наших союзників і партнерів допомогти Україні захистити себе. Бо йдеться не лише про безпеку України, а й про безпеку Європи. І це стосується глобальної безпеки», – підкреслив міністр оборони США.

Як повідомлялося, у п’ятницю відбулося восьме засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». У цьому зв’язку в Міністерстві оборони України назвали три пріоритети цієї зустрічі. Серед них – посилення можливостей протиповітряної оборони, зброя для наступальних операцій, а також систематичні постачання боєприпасів та обслуговування озброєння й техніки.

Інші матеріали розділу Політика

Підсумки нового «Рамштайну»: яку допомогу отримає Україна

26 квітня у віртуальному форматі відбулась чергова, 21-а зустріч представників оборонних відомств Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Головним підсумком стало виділення США найбільшого пакета військової допомоги Україні. Про це повідомляє «Апостроф», посилаючись на… Продовження…


Президент США Джо Байден підписав закон про допомогу Україні (ВІДЕО)

Президент США Джо Байден підписав закони про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Про це він заявив під час брифінгу у Білому домі, інформує портал PromPolitInform. 24 квітня американський президент підписав ухвалений Конгресом пакет законів, який передбачає виділення… Продовження…


Сенат США провів перші успішні голосування щодо законопроєкту з допомогою для України

Верхня палата Конгресу США відхилила ініціативу республіканця Майка Лі, яка могла заблокувати швидке просування проєкту закону H.R.815 із зовнішньою допомогою, а також підтримала рішення завершити дебати по законопроєкту. Голосування відбулися в вівторок у Сенаті США. Про… Продовження…


Поле бою, зброя, захист міст та інфраструктури. Володимир Зеленський провів засідання Ставки ВГК

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки ВГК. Про це він повідомив у Телеграмі, передає портал PromPolitInform. «Чергова Ставка. Пройшлися по основних питаннях: поле бою, зброя, захист міст, громад і критичної інфраструктури. Найперше – фронт. Була… Продовження…


Німеччина схвалила експорт озброєння: скільки виділили Україні

Україна отримає 74% виділених коштів від Німеччини та залишиться основною країною-отримувачем німецького експорту озброєнь. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство фінансів Німеччини, інформує портал PromPolitInform. Згідно з попередніми даними, у першому кварталі 2024 року було… Продовження…


Візит до Харкова делегації представників Данії, Естонії, Франції, Швеції та високопосадовців ООН

21 квітня до Харкова прибула міжнародна делегація послів Данії та Естонії, заступників дипломатичних місій Франції, Швеції та високопосадовців ООН. Про це у Telegram повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, передає портал PromPolitInform. «Організація візиту потужної… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: