У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Відбили 110 атак загарбників, у Росії закінчуються боєприпаси: головне із зведення Генштабу ЗСУ

війна Росії проти України 09.03.2023
original

Росія не відмовляється від намірів окупувати всю Донецьку область. Наші воїни героїчно відбивають атаки ворога.

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші воїни відбили на них понад 110 атак. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, інформує портал PrоmPolitInform.

У Генштабі зазначили, що інформацію про нічний ракетний обстріл буде оприлюднено дещо згодом. А протягом попередньої доби противник завдав 25 авіаційних, 2 ракетних удари, а також здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На ВолинськомуПоліськомуСіверському та Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас, ворог обстріляв райони населених пунктів Сеньківка Чернігівської області; Харківка та Атинське Сумської області та Стрілеча, Тернова, Вільча, Кам’янка, Дворічна і Голубівка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Спірне та Білогорівка. Здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів. Серед них – Вільшана, Куп’янськ, Кислівка, Першотравневе, Піщане та Чернещина Харківської області; Стельмахівка, Невське і Червонопопівка – Луганської, а також Новоселівка, Колодязі, Діброва, Берестове, Ямпіль, Сіверськ, Роздолівка та Ягідне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку окупанти не припиняють штурмові дії в напрямку міста Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Олександро-Шультине. Ворожих обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Залізнянське, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Костянтинівка, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Дружба, Нью-Йорк та Північне Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Новомихайлівка, Мар’їнка та Вугледар Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали райони 20 населених пунктів. Серед них – Олександропіль, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка, Георгіївка, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка, Невельське, Красногорівка, Побєда, Причістівка та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстрілів зазнали райони понад 30 населених пунктів. Зокрема, це – Времівка, Новосілка та Новопіль Донецької області, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка, Кам’янське, Темирівка, Ольгівське, Червоне, Староукраїнка, Чарівне і Новоандріївка на Запоріжжі, а також Зміївка, Веселе, Миколаївка, Ольгівка, Львове, Понятівка, Микільське, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське, Качкарівка, Червоний Маяк, Тягинка, Токарівка і Федорівка Херсонської області.

У Росії закінчуються боєприпаси

За попередньою інформацією збройні сили Росії вже майже використали весь запас артилерійських боєприпасів розміщених на складах центральної частини Росії.

Наразі спостерігається переміщення на територію тимчасово окупованої частини України боєприпасів вже зі складів, розміщених в інших регіонах Росії. Це суттєво збільшує терміни доставки. Також спостерігається незадовільний стан і якість нових партій боєприпасів у зв’язку з неналежним зберіганням та порушенням правил та норм обслуговування.

У ЗСУ зазначають, що майже 50% з них мають видимі ознаки пошкодження іржею. В умовах інтенсивного ведення бойових дій і наявним незадовільним станом боєприпасів слід очікувати їх дефіцит в артилерійських підрозділах армії ворога протягом найближчих 2 – 3 місяців.

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. А наші ракетники і артилеристи уразили 2 райони зосередження особового складу та завдали вогневого ураження по командному пункту одного з підрозділів армії РФ.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

Уламки розлетілись на 1,5 км. З’явилось відео удару касетним снарядом по Одесі

Слідство вважає, що військове керівництво ЗС РФ свідомо вдарило 29 квітня по Одесі балістичною ракетою “Іскандер” із касетним боєзарядом, аби вбити якомога більше мирних жителів. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін у Facebook, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


Мер Маріуполя: У місті 200 000 людей – кожен другий не маріуполець. РФ робить з міста військову базу

Російські військові переміщують людей із депресивних регіонів у Маріуполь – зараз у місті 200 000 людей. Після звільнення міста їх потрібно депортувати. Про це LIGA.net розповів мер міста Вадим Бойченко, інформує портал PromPolitInform. “Сьогодні вони переміщують людей із депресивних… Продовження…


Глава МВС оголосив про створення третьої бойової бригади прикордонників «Гарт»

У День прикордонника міністр внутрішніх справ Ігор Клименко оголосив про створення третьої бойової бригади Державної прикордонної служби України “Гарт”, інформує портал PromPolitInform. Клименко зазначив, що символічно саме 30 квітня оголосити про створення третьої бойової бригади Держприкордонслужби — “Гарт”, бійці якої… Продовження…


Ракетний удар по Одесі: кількість загиблих зросла до п’яти – ОВА

В Одесі зросла кількість жертв внаслідок ракетного удару російських військових по місту 29 квітня. Про це заявив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, інформує портал PromPolitInform. За його даними, кількість загиблих зросла до п’яти – у лікарні… Продовження…


Удар по Одесі: у ракеті була шрапнель, яку використовують для знищення живої сили

У ракеті, якою ворог атакував Одесу 29 квітня, була шрапнель, яку використовують для знищення живої сили. Про це, пише «Ми – Україна», розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, повідомляє портал PromPolitInform. Наразі з’ясовуються… Продовження…


Ситуація на фронті сьогодні 29 квітня

Українські військові відбили 55 атак противника на Авдіївському напрямку, утримали позиції та відбили штурми окупаційних військ на Херсонському напрямку. Ракетні війська вдарили по 1 району зосередження особового складу противника. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, інформує портал… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: