У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Тривають важкі бої: Генштаб про удар рф по Україні ракетами і «Шахедами» та про «гарячі» напрямки на фронті

війна Росії проти України 02.07.2023
таврійський напрям

У неділю російські війська завдали по Україні 11 ракетних ударів та застосували 8 «Шахедів». Також завдали 40 авіаційних ударів і близько 30 обстрілів з РСЗВ. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ, повідомляє портал PromPolitInform.

Повідомляється, що протягом доби російські окупанти завдали 11 ракетних ударів та застосували 8 іранських ударних БпЛА типу «Shahed» (сили ППО збили 8 дронів та три «Калібри»).

Крім того, ворог завдав 40 авіаційних ударів та здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Окрім зруйнованої цивільної інфраструктури, постраждали й мирні люди. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 28 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів. Це, зокрема, Хрінівка, Камянська Слобода Чернігівської області; Сопич, Білопілля і Пономаренки Сумської області та Козача Лопань і Вовчанськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Масютівка, Кислівка і Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки і Новолюбівки Луганської області та Сіверська на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське і Торське – Донецької.

На Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Міньківки та Богданівки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Часів Яр та Іванівське на Донеччині.

На Авдіївському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районі міста Авдіївка. Там же завдав авіаційного удару. Здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів. Під вогонь, зокрема, потрапила та ж Авдіївка і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка. У той же час, противник завдав авіаційних ударів в районах Котлярівки, Мар’їнки і Курахового та обстріляв з артилерії понад 10 населених пунктів. Серед них Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарськомe напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Богоявленки. Здійснив обстріли більш як 10 населених пунктів, зокрема це Золота Нива, Велика Новосілка, Водяне та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Завдав авіаційних ударів в районах Зміївки та Антонівки. Здійснив артилерійські обстріли понад 40 населених пунктів, серед яких Новодарівка,  Ольгівське, Гуляйполе, Білогір’я Запорізької області; Козацьке, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Авіація сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу противника, а підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 22 артилерійських засоби на вогневих позиціях та 2 засоби протиповітряної оборони ворога.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

Бої за Очеретине під Авдіївкою. Ворогу вдалося прорватися і закріпитися, ЗСУ ввели резерви

Російським окупаційним військам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному на Авдіївському напрямку. ЗСУ ввели резерви для стабілізації, ситуація контрольована. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина в ефірі телемарафону, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


Часів Яр: Associated Press показало з дрону апокаліптичну картину атакованого РФ міста (ВІДЕО)

Агентство Associated Press отримало зняте у понеділок ексклюзивне відео з дрону, як виглядає зруйноване місто Часів Яр на Донеччині, яке безперервно атакують та намагаються захопити російські війська. Про це повідомляє  Associated Press, інформує портал PromPolitInform.  “На кадрах… Продовження…


США ввели нові санкції проти РФ за використання хімічної зброї, зокрема хлорпікрину, на фронті

Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції проти Росії та пов’язаних з нею юридичних та фізичних осіб за її повномасштабну війну та застосування хімічної зброї проти України. Про це йдеться на сайті Держдепартаменту США, інформує портал PromPolitInform. Так,… Продовження…


«Нова пошта» відшкодує клієнтам знищені в Одесі посилки

Логістична компанія “Нова пошта”, в один із складів якої в Одесі вчора вдарила російська балістична ракета, компенсує клієнтам пошкоджені та знищені 900 посилок. Про це написав співвласник групи компаній Nova Володимир Поперешнюк, інформує портал PromPolitInform. Згідно з повідомленням, оціночна вартість… Продовження…


Російська армія не зможе захопити Часів Яр до 9 травня – Сили оборони

Російські окупаційні війська не зможуть виконати свій план щодо захоплення Часового Яру у Донецькій області до 9 травня – вони вже кинули на цей напрямок всі ресурси. Про це повідомив офіцер пресслужби 26 артилерійської бригади… Продовження…


Окупанти вдарили по Харківщині: убили двох людей в авто – Синєгубов

Двоє людей загинули та ще двоє дістали поранення у результаті російських ударів керованими авіабомбами по селищу Золочів на Харківщині. Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов у Telegram “О 10:00 росіяни завдали ударів КАБами по автомобілю та… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: