У Києві
UA | RU
Prompolitinform

«Сталева мрія». «Метінвест» розглядає розвиток металургії та використання сталі основою оновлення України

Релізи компаній 05.07.2023
сталь

Згідно з прес-релізом гірничо-металургійної групи «Метінвест», використання сталі у будівництві житла стане основою майбутнього відновлення країни після війни. Про це повідомляє портал PromPolitInform.

При цьому наголошується з посиланням на дані уряду, що Росія пошкодила чи знищила щонайменше 163 тисячі житлових будинків. Повномасштабна війна завдала значних руйнувань соціальної та промислової інфраструктури.

У свою чергу влада, суспільство та бізнес розпочали дискусії, мета яких – визначити бачення та стратегію майбутнього відновлення країни. У процесі відновлення ключова роль випадає великому бізнесу. Досвід підприємців, їхня експертиза та доступ до ресурсів дозволять прискорити процеси, зробити їх більш простими та ефективними.

Однією з технологій, яка може прискорити відновлення та широко використовується у всьому світі, на думку експертів, є будівництво будівель з металевого каркасу.

Але в Україні сталь використовують переважно у будівництві нежитлових будівель. Як повідомили у прес-службі «Метінвесту», найбільшим покупцем готових виробів у 2021 році стала сфера промисловості.

«40% виробленої сталевої продукції використовувала промисловість для зведення заводів та фабрик, 34% – комерційна та громадська сфери (торгові центри, магазини). Ще 17% припадало на інженерні споруди (ЛЕП, ТЕЦ, автомагістралі), 5% – на логістичні (склади та сховища)», – констатують у групі.

Першопрохідником у використанні металоконструкцій для будівництва житла став Маріуполь, де працював над проектами один із найбільших постачальників роздрібної металопродукції на ринок України – компанія «Метінвест СМЦ». У 2020 році стартував її спільний проект із державою та місцевою владою з будівництва будинку на 120 квартир за сталево-каркасною технологією. Загальна вартість будівництва становила близько 120 млн грн. Каркас 8-поверхового будинку заповнювався залізобетонними стінами та цеглою. Проектний термін експлуатації будови перевищує 100 років.

«Індустріальність виготовлених елементів сталевого каркасу скорочує терміни будівництва, що дозволяє швидше розпочати роботу. Крім того, за такого методу суттєво знижуються витрати на організацію будівництва будівлі», – зазначають в Асоціації «Український центр сталевого будівництва».

В Асоціації додають, що при використанні сталевого каркасу знижуються сезонні ризики будівництва в зимовий період, оскільки немає потреби у додаткових витратах на проведення робіт за мінусових температур.

Застосування металоконструкцій дозволяє загалом знизити вагу несучих конструкцій порівняно із залізобетонним каркасом. Сталева конструкція приблизно на 30-60% легша за таку ж бетонну споруду.

«Метінвест» направив зусилля на створення концепції відновлення країни «Сталева мрія», він включає набір готових рішень для будівництва житла та соціальної інфраструктури, які можна адаптувати до потреб окремих громад.

Фахівці «Метінвест-СМЦ» розробили проєкти 13 типів будівель зі сталі, кожен з яких виконаний у кількох варіантах – з урахуванням різних умов та обставин. Загалом концепція передбачає понад 200 готових проєктів будівель на основі трьох попередньо виготовлених сталевих елементів: каркасу, модуля та платформи. При такому методі одноповерховий будинок можна звести за два місяці, восьмиповерховий – за дев’ять місяців, дитсадок – удвічі швидше за звичайний.

Очікується, що найближчими місяцями споживання сталі на внутрішньому будівельному ринку зросте. Насамперед йдеться про сфери відновлення інфраструктури та житлового сегменту.

Інші матеріали розділу Релізи компаній

ArcelorMittal Construction інвестує €40 млн і створить понад 100 робочих місць у Києві

ArcelorMittal Construction збирається створити в Україні сучасне виробництво для підтримки відновлювальних робіт в Україні. Для цього будуть зроблені інвестиції в розмірі 40 мільйонів євро, які передбачають створення понад 100 робочих місць у Києві. Про це,… Продовження…


Фармак купив польську фармкомпанію Symphar з річним доходом у понад €22 млн

Міжнародний офіс «Фармак» закрив угоду щодо придбання польської Symphar, ставши 100% власником фармкомпанії. Завдяки угоді «Фармак» збільшує частку ринку та зміцнює позицію у сегментах діабетології, нервової системи та жіночого здоров’я в ЄС. Про це йдеться… Продовження…


«Укрнафта» оприлюднила результат аудиту: за рік держкомпанія отримала понад 23 млрд грн чистого прибутку

Чистий прибуток держкомпанії «Укрнафта» за підсумками 2023 року – 23,6 млрд грн. Про це пресслужба акціонерного товариства повідомила 4 квітня з посиланням на аудит міжнародної компанії Grant Thornton, інформує портал PromPolitInform. Дивіденди з акцій за минулий… Продовження…


На Українській енергетичній біржі у лютому реалізували 104,506 мільйона кубометрів газу

На майданчику Української енергетичної біржі (УЕБ) у лютому 2024 року реалізували 104,506 млн кубометрів природного газу на різних сегментах ринку. Як передає портал PromPolitInform, про це повідомляє пресслужба УЕБ. «Загалом реалізовано 104,29 млн куб. м природного… Продовження…


Кулі від «Каметсталі». Меткомбінат збільшив виробництво найбільш затребуваної та ефективної продукції

Меткомбінат «Каметсталь» освоїв виробництво куль великого діаметра технологічною лінією №1 кулепрокатної дільниці. Підприємство нарощує виробництво найбільш затребуваної та ефективної продукції. Про це йдеться у пресрелізі комбінату, повідомляє портал PromPolitInform. Прокатники «Каметсталі» майже рік тому почали виробляти… Продовження…


Horizon Capital оголосила про інвестицію в українську компанію Viseven

Новий фонд компанії Horizon Capital – Growth Fund IV, який сягнув $328 мільйонів на останньому закритті в грудні 2023 року, інвестував в українську компанію Viseven, що надає послуги галузям фармацевтики та медико-біологічних наук. Про це стало… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: