У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Головна презентація Apple: коротко про все, що показала компанія 12 вересня

Зв'язок та IT 14.09.2023
презентація аррle

iPhone 15 офіційно анонсований. Однак разом із ним на традиційній вересневій презентації ми побачили ряд інших продуктів, не менш цікавих і важливих. Про це інформує 24 канал, повідомляє портал PromPolitInform.

Стисло підсумовуємо кожен пристрій, який показала Apple.

Як і очікувалося, ми побачили чотири смартфони серії iPhone 15, розумний годинник Apple Watch Series 9, розумний годинник Apple Watch Ultra 2, бездротові навушники AirPods Pro 2 з новим портом, та свіжі версії всіх операційних систем. Але це ще не все.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus

iPhone 15 отримав діагональ екрана 6,1 дюйма тоді, як iPhone 15 Plus – діагональ в 6,7 дюйма. В іншому обидва смартфони мають ідентичні технічні характеристики, які не сильно змінилися з минулого року.

Тепер смартфони працюють з процесором Apple A16 Bionic, який встановлювали на торішні флагмани.

На вибір ряд конфігурацій пам’яті від 128 до 512 гігабайтів.

Моделі продовжують оснащуватися OLED-панеллю Super Retina XDR, що має частоту оновлення 60 Гц і пікову яскравість 1200 ніт.

Виріз замінено на динамічний острівець, який раніше був ексклюзивом лінійки Pro версії. На цьому острівці тепер розмістилися датчики TrueDepth і камера на 12 мегапікселів, які відіграють вирішальну роль в роботі Face ID.

Основна камера тепер включає 48-мегапіксельний основний датчик.

Значним зрушенням є заміна порту Lightning на порт USB-C, хоча і зі зниженою швидкістю 480 Мбіт/с.

iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max

У старших моделях Apple вперше використовує титан замість нержавіючої сталі. Він міцний та легкий, що дозволило зменшити вагу смартфонів. Однак це позначилося на колірній гамі: тут маємо чорний, синій, білий та щось середнє між білим і срібним з деяким ухилом до жовтуватого.

Ми отримали найтонші рамки та менші загальні розміри пристроїв без зменшення розміру дисплея – 6,1 дюйма у 15 Pro та 6,7 дюйма у 15 Pro Max.

У новому iPhone 15 Pro також з’явилася налаштовувана кнопка Action (Дія), яка замінила перемикач вимкнення звуку.

Також з нового – 3-нанометровий процесор Apple A17 Pro з інтегрованим 6-ядерним графічним процесором та вбудованим апаратним трасуванням променів, що дозволить вивести ігрові можливості смартфонів на новий рівень.

Ще однією серйозною зміною став перехід на порт USB-C замість Lightning. Тут використовується швидкісний стандарт USB3/Thunderbolt 3 зі швидкістю до 10 гігабітів на секунду.

Основна камера на 48 мегапікселів. Традиційно обіцяють кращі фото завдяки новим алгоритмам обробки.

Apple Watch Series 9

Годинник доступний у двох розмірах:

41 мм,

45 мм.

Змін у дизайні немає, оскільки компанія внесла їх лише в залізо. Новий OLED-екран у Series 9 вдвічі яскравіший, ніж у попередній моделі, і може похвалитися піковою яскравістю до 2000 ніт.

Одне з найбільш значних удосконалень – новий чип S9. Цей оновлений процесор обіцяє покращену продуктивність при одночасному зниженні енергоспоживання.

В наявності всі традиційні датчики:

ЕКГ,

моніторинг серцевого ритму,

пульсоксиметрія,

термометр,

виявлення падінь,

сповіщення про нерегулярний серцевий ритм.

Годинник тепер може похвалитися часом автономної роботи до 18 годин на одному заряді.

Важливим нововведенням є те, що користувачі тепер можуть керувати годинником за допомогою спеціальних жестів пальцями, функція, яка отримала влучну назву «Подвійний дотик»Достатньо двічі торкнутися пальцями одне до одного, щоб керувати дзвінками, будильником, таймером та іншими функціями.

Apple Watch Ultra 2

Цього року компанія внесла мінімум змін у Watch Ultra 2.

Тут також встановили новий потужніший процесор S9 для «суперплавної анімації».

Новий дисплей забезпечує до 3000 нітів яскравості, щоб краще читатися на світлі.

На борту також покращений пульсометр та надширокосмуговий чип визначення місцезнаходження U2.

Він також покращує роботу Siri, може знайти ваш iPhone з надвеликою точністю, а також запропонувати медіа, коли ви наближаєтесь до HomePod, або елементи керування «Зараз грає», якщо колонка вже щось відтворює.

Годинник також запроваджує жест подвійного дотику палець до пальця.

Час автономної роботи в режимі низького енергоспоживання тепер становить до 72 годин.

AirPods Pro 2 с U SB-C

Компанія також випустила навушники AirPods Pro 2, але самі вони не зазнали жодних змін відтоді, як були анонсовані разом з iPhone 14 минулого року. Оновлення стосується зарядного чохла, який отримав USB-C.

Роздрібна ціна AirPods Pro 2 залишається на рівні 249 доларів. Комплект при покупці вже включає чохол для заряджання.

iOS 17

Однією з головних особливостей iOS 17 є «Контактні постери». Ця інноваційна функція дозволяє користувачам персоналізувати свої профілі для взаємодії з іншими користувачами iPhone. За допомогою Contact Posters користувачі можуть додавати зображення та налаштовувати типографіку, кольори шрифтів та інші елементи, щоб створювати унікальні та виразні профілі.

У FaceTime з’явилася підтримка голосової пошти, яка дозволяє користувачам залишати голосові повідомлення.

Вдосконалення AirDrop також є частиною пакета iOS 17. Зокрема, NameDrop спрощує процес обміну контактними даними між користувачами iPhone або Apple Watch. Крім того, активація функції SharePlay для відтворення відео, музики та ігор тепер можлива, якщо тримати два iPhone поруч.

Ще одна функція, яка заслуговує на увагу, – це StandBy. Коли iPhone розміщений горизонтально на зарядному пристрої, він надає персоналізований інтерфейс з інтерактивними віджетами.

iPadOS 17

Користувачі iPad також можуть з нетерпінням чекати на низку покращень та нових функцій в iPadOS 17. Серед них – оновлений екран блокування, нові інструменти для малювання за допомогою Apple Pencil та підтримка зовнішніх вебкамер.

Інші матеріали розділу Зв'язок та IT

Мінцифри розробило технічні вимоги для системи «еАкцизу»

Міністерство цифрової трансформації розробило технічні вимоги для створення системи обігу алкогольних і тютюнових виробів. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри, передає портал PromPolitInform. «Активно працюємо над упровадженням «еАкцизу». Розробили та опублікували технічні вимоги для створення системи… Продовження…


Оптична мережа «Укртелекому» уже сягнула 80 тисяч кілометрів, 11 тисяч з яких побудовано за час війни

За час повномасштабної війни у 2022-2023 роках «Укртелеком» побудував 11 тисяч кілометрів оптичних ліній. До оптичної мережі підключено сотні медичних та освітніх закладів та сотні тисяч домогосподарств. Про це повідомляє портал PromPolitInform посилаючись на повідомлення компанії. Розширення оптичної… Продовження…


Комп’ютери Сил оборони намагаються атакувати хакери – Держспецзв’язку

Вороже кіберугруповання намагається отримати доступ до комп’ютерів українських військовослужбовців з метою викрадення документів. Це може статися за допомогою месенджера Signal. Про це повідомляє Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, інформує портал PromPolitInform. У відомстві зазначають,… Продовження…


Спрощується документообіг. «Дія» спільно з НБУ запроваджує процес мультишерингу документів

Україна робить крок вперед у спрощенні бюрократичних процесів завдяки новій функції мультишерингу в застосунку «Дія». Інновація дозволить громадянам ділитися не лише цифровими копіями документів, а й довідками про доходи за допомогою кількох кліків. Про це… Продовження…


Кабмін схвалив концепцію держпрограми з використання ШІ в галузях економіки

Уряд схвалив концепцію Державної цільової науково-технічної програми з використання технологій штучного інтелекту в пріоритетних галузях економіки на період до 2026 року. Як передає портал PromPolitInform, про це в Телеграмі повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді України… Продовження…


Британія розглядає можливість відправки Україні прототипа лазерної зброї, – Грант Шеппс

Прототип лазерної зброї DragonFire, який створено для знищення повітряних цілей, можуть відправити до України. Велика Британія наразі вивчає таку можливість. Про це, передає Цензор.НЕТ із посиланням на The Telegraph, заявив міністр оборони Грант Шеппс, повідомляє портал PromPolitInform. Так,… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: