У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Авіація ЗСУ атакувала 10 районів зосередження живої сили та військової техніки окупантів – Генштаб

війна Росії проти України 29.12.2023
image (7)

Сили оборони країни продовжують завдавати суттєвих втрат російським окупаційним військам. Авіація ЗСУ протягом доби, 29 грудня, завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Загалом оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Як передає портал PromPolitInform, про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на вечір п’ятниці.

На фронті протягом 29 грудня відбулося 31 бойове зіткнення з російськими окупантами. Загалом ворог завдав 134 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, лікарні, інша цивільна та промислова інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Республіки Білорусь виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів із території РФ, а також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

При цьому загарбники з артилерії та мінометів атакували понад 20 населених пунктів, серед них Красні Лози, Залізний Міст, Блешня Чернігівської області; Степок, Запсілля, Басівка, Попівка Сумської області; Уди, Гур’їв Козачок, Красне Перше, Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області, де окупанти, за підтримки авіації, безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Іванівка Харківської області. Водночас під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку загарбники штурмових дій не проводили. Проте ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Макіївка, Невське, Серебрянське лісництво Луганської області й Терни, Серебрянка Донецької області. Крім того, від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області й Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі Андріївки Донецької області, де противник, намагався відновити втрачене положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку, наші захисники відбили 3 атаки ворога в районах Степового, Авдіївки та ще 12 атак у районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. Противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Олександропіль та Новобахмутівка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Бердичі, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де противник здійснив 5 безуспішних атак на позиції наших захисників. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились такі населені пункти Донецької області, як Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Парасковіївка.

На Шахтарському напрямку ворог наступати не намагався. Але артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Водяне, Вугледар, Пречистівка, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили атаку противника західніше від Вербового Запорізької області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Полтавка, Малинівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Кам’янське, Степногірськ Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Іванівка, Антонівка, Новотягинка, Херсон Херсонської області; Солончаки Миколаївської області.

У Генштабі зазначили, що ворог не відмовився від наміру вибити наші підрозділи з лівобережжя Дніпра, тому здійснив 9 спроб штурмових дій. Проте окупанти отримали відсіч та із втратами відступили. Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику.

Повідомляється, що протягом доби авіація ЗСУ завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 3 зенітних ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 3 артилерійські засоби, 5 складів боєприпасів та ще 2 інші важливі цілі російських окупантів.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

Бої за Очеретине під Авдіївкою. Ворогу вдалося прорватися і закріпитися, ЗСУ ввели резерви

Російським окупаційним військам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному на Авдіївському напрямку. ЗСУ ввели резерви для стабілізації, ситуація контрольована. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина в ефірі телемарафону, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


Часів Яр: Associated Press показало з дрону апокаліптичну картину атакованого РФ міста (ВІДЕО)

Агентство Associated Press отримало зняте у понеділок ексклюзивне відео з дрону, як виглядає зруйноване місто Часів Яр на Донеччині, яке безперервно атакують та намагаються захопити російські війська. Про це повідомляє  Associated Press, інформує портал PromPolitInform.  “На кадрах… Продовження…


США ввели нові санкції проти РФ за використання хімічної зброї, зокрема хлорпікрину, на фронті

Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції проти Росії та пов’язаних з нею юридичних та фізичних осіб за її повномасштабну війну та застосування хімічної зброї проти України. Про це йдеться на сайті Держдепартаменту США, інформує портал PromPolitInform. Так,… Продовження…


«Нова пошта» відшкодує клієнтам знищені в Одесі посилки

Логістична компанія “Нова пошта”, в один із складів якої в Одесі вчора вдарила російська балістична ракета, компенсує клієнтам пошкоджені та знищені 900 посилок. Про це написав співвласник групи компаній Nova Володимир Поперешнюк, інформує портал PromPolitInform. Згідно з повідомленням, оціночна вартість… Продовження…


Російська армія не зможе захопити Часів Яр до 9 травня – Сили оборони

Російські окупаційні війська не зможуть виконати свій план щодо захоплення Часового Яру у Донецькій області до 9 травня – вони вже кинули на цей напрямок всі ресурси. Про це повідомив офіцер пресслужби 26 артилерійської бригади… Продовження…


Окупанти вдарили по Харківщині: убили двох людей в авто – Синєгубов

Двоє людей загинули та ще двоє дістали поранення у результаті російських ударів керованими авіабомбами по селищу Золочів на Харківщині. Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов у Telegram “О 10:00 росіяни завдали ударів КАБами по автомобілю та… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: