У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Володимир Зеленський виступив на Мюнхенській конференції: основні заяви Президента України

Новини 17.02.2024
зеленський на мюнхенській конференції

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 17 лютого, виступив на Мюнхенській конференції. Під час свого виступу він зробив низку заяв. Про це повідомляє Delo.ua, інформує портал PromPolitInform.

Про важливість систем ППО

«Дехто заявляв, що немає ефективної оборони від російських ракет. Але ми точно знаємо, що Patriot та інші західні системи ППО можуть збивати будь-які російські ракети. Якщо буде достатньо систем ППО в Україні, ми зможемо повернути додому мільйони українців, мільйони наших людей, наших біженців», – сказав президент.

Також Зеленський подякував всім країнам за ставлення до українських біженців.

Зеленський про Путіна

Президент України зауважив, що роки самоізоляції Путіна та його безкарності призвели до його повної деградації.

«Він зараз відкрито виправдовує Гітлера, стверджуючи, що він є не винним за Другу світову війну. Він зробив геноцид наших людей звичайною частиною своєї політики», – зазначив Зеленський.

«Він – головоріз, який утримує владу через корупцію і насильство. Прибуття на його так звану інавгурацію, потиск його руки, сприйняття його як рівного було б презирством до природи політичної влади», – заявив глава України.

«Можна мати різне ставлення до міжнародних інституцій, але ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна за викрадення та примусову депортацію дітей з України чітко демонструє, де повинна завершитися кар’єра Путіна. Він має лише дві опції попереду: бути на лаві підсудних у Гаазі або бути убитим одним із його поплічників», – сказав Зеленський.

Рішення про вихід з Авдіївки було правильним

Відповідаючи на питання, Зеленський сказав, що рішення про вихід з Авдіївки було правильним, професійним та справедливим, а також мало на меті збереження особового складу.

«Для нас це найголовніше завдання. Ми бережемо наших людей, наших воїнів – бо це і є захист. Зброя від наших партнерів допомагає відновлювати мир на нашій території, але перш за все військовий захищає людей. Тому, щоб не потрапити в оточення, було прийняте рішення відійти на інші рубежі», – сказав він.

«Це не значить, що люди вийшли на якісь кілометри і Росія щось захопила. Вона нічого не захопила. Ми повинні з вами зрозуміти: Росія за два роки війни намагалася на сході щось зробити. Що таке щось – вони просто зруйнували кілька міст, містечок. Але найбільше, що вони зробили – це зруйнували наше життя», – додав Зеленський.

Президент сказав, що контрнаступальні дії Росії почалися в жовтні, і відтоді окупанти атакували Авдіївку всією зброєю, яка була. За словами президента, РФ втратила в Авдіївці десятки тисяч окупантів.

Україна здивує Росію дронами

«Ми почали розвивати виробництво дронів. Ми в позитиві для нас та негативі для РФ здивуємо їх цього року дронними системами та системами РЕБ. Це наші вітчизняні технології», – сказав Зеленський. Однак, за його словами, це є паралельний шлях, поки Україна очікує допомогу від партнерів.

Зеленський про справедливу мобілізацію

«Питання справедливої мобілізації – це питання ротації. Ти втомлений, ти повинен відновлюватися. Ти виходиш відновлюватися, а замість тебе приходить інша людина, професійна, яка пройшла відповідне тренування. І від цього залежить мобілізація», – заявив президент.

Зеленський додав, що для захисту й оборони країни потрібна одна кількість людей, а для контрнаступу – інша. «Тож питання мобілізації є складною справою», – пояснив він.

Зеленський про Трампа

Президент України зазначив, що не один раз запрошував Дональда Трампа, щоб побачити, як насправді виглядає війна.

«Якщо Трамп приїде, я готовий з ним поїхати на фронт. Якщо у нас буде розмова про те, як закінчити війну, ми повинні продемонструвати тим, хто приймає рішення, що значить ця справжня війна. Не війна в Instagram, а справжня війна», – наголосив президент.

Інші матеріали розділу Новини

Компанія, якій належить сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні

Компанія Ethical Capital Partners, яка володіє одним із найпопулярніших порносайтів у світі PornHub, зареєструвалася платником ПДВ як постачальник електронних послуг в Україні. Про це повідомив голова парламентського комітету з податків та фінансів Данило Гетманцев, передає портал… Продовження…


В Україні запустили новий поїзд з важливим маршрутом

“Укрзалізниця” запустила швидкісний поїзд Інтерсіті+ із Києва до Одеси. Щоправда, поки що у тестовому режимі – поїзд курсуватиме тимчасово, з 3 по 5 травня. Про це повідомили у самій компанії, інформує портал PromPolitInform. Там зазначили: квитки вже доступні… Продовження…


Макрон назвав умови для введення військ в Україну

Наша стратегічна мета – щоб Росія ніколи не могла перемогти в Україні, зазначив Еммануель Макрон. Президент Франції Еммануель Макрон не змінив своєї думки щодо можливості введення західних військ в Україну. Це можливо за двох умов,… Продовження…


ВМС прийняли на озброєння два естонських патрульних катери (ФОТО)

Військово-морські сили ЗСУ прийняли на озброєння два патрульні катери, які надала Естонія. Вони отримали назву “Ірпінь” та “Рені”. Про це повідомляє  ВМС ЗСУ у Facebook, інформує портал PromPolitInform. Українські військові провели ритуал підняття Військово-морських прапорів. У церемонії взяли… Продовження…


Міноборони розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

У Міністерстві оборони України відбулося стартове засідання робочої групи з розробки моделі Системи інтегрованої оборони, яка спрямована на посилення військової, геополітичної та економічної спроможності України. Про це повідомляє портал PromPolitInform  з посиланням на Міноборони України. За даними міністерства,… Продовження…


Україна готує ще сім безпекових угод із партнерами – Володимир Зеленський

Україна готує ще сім нових двосторонніх безпекових угод, зокрема зі Сполученими Штатами. Про це, передає Укрінформ, сказав у вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський, інформує портал PromPolitInform. «Сьогодні день, присвячений нашій міжнародній роботі – тим результатам, які… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: