У Києві
UA | RU
Prompolitinform

За добу відбито 75 атак військ рф, знищено літак та 13 безпілотників – Генштаб ЗСУ

війна Росії проти України 16.03.2023
original

Основні зусилля російсько-окупаційні війська продовжують зосереджувати на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби, 15 березня, вони здійснили понад 75 атак на цих напрямках. Як передає портал PrоmPolitInform, про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, за минулу добу окупанти завдали 3 ракетних ударів, зокрема й по об’єкту цивільної інфраструктури Харкова. Також вони завдали 29 авіаційних ударів та здійснили 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ситуація за напрямками

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація — без суттєвих змін, формування наступальних угруповань не виявлено.

На полігонах Білорусі триває підготовка підрозділів російських військ. Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах.

Протягом доби окупанти здійснили обстріли районів населених пунктів Хрінівка, Тимоновичі, Берилівка Чернігівської області; Єліне, Старікове, Атинське, Волфине, Степне, Кіндратівка, Покровка та Грабовське Сумської області.

Також під обстрілами опинилися Леміщине, Стрілеча, Красне, Стариця, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне та Колодязне Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти вели безрезультатний наступ у районах Гряниківки, Білогорівки та Спірного.

Ворог здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Невське, Діброва і Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Сіверськ, Спірне та Федорівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку росіяни не полишають спроб штурмувати Бахмут. Сили оборони відбили численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка.

Ворожих обстрілів зазнали населені пункти поблизу лінії зіткнення, серед них — Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Часів Яр, Предтечине, Олександро-Шульгине, Курдюмівка, Озарянівка, Дачне та Шуми Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках ворог здійснив безрезультатний наступ у районах населених пунктів Степове, Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Нетайлове, Первомайське, Невельське, Мар’їнка та Вугледар.

На цій ділянці фронту протягом минулої доби найбільше атак зафіксували в районі Мар’їнки — 12. Усі їх відбили українські бійці.

Ворожих обстрілів зазнали райони зокрема Новокалинового, Кам’янки, Ласточкиного, Авдіївки, Тоненького, Георгіївки, Невельського, Побєди, Вугледара, Времівки та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти ведуть оборону. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що межують із лінією зіткнення.

Це зокрема Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Єгорівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам’янське Запорізької області; Марганець — Дніпропетровської; Червоний Маяк, Токарівка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Успіхи ЗСУ

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. ЗСУ збили ворожий літак Су-25 та 13 безпілотних літальних апаратів різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії своєю чергою уразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 радіолокаційних станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

Бої за Очеретине під Авдіївкою. Ворогу вдалося прорватися і закріпитися, ЗСУ ввели резерви

Російським окупаційним військам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному на Авдіївському напрямку. ЗСУ ввели резерви для стабілізації, ситуація контрольована. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина в ефірі телемарафону, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


Часів Яр: Associated Press показало з дрону апокаліптичну картину атакованого РФ міста (ВІДЕО)

Агентство Associated Press отримало зняте у понеділок ексклюзивне відео з дрону, як виглядає зруйноване місто Часів Яр на Донеччині, яке безперервно атакують та намагаються захопити російські війська. Про це повідомляє  Associated Press, інформує портал PromPolitInform.  “На кадрах… Продовження…


США ввели нові санкції проти РФ за використання хімічної зброї, зокрема хлорпікрину, на фронті

Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції проти Росії та пов’язаних з нею юридичних та фізичних осіб за її повномасштабну війну та застосування хімічної зброї проти України. Про це йдеться на сайті Держдепартаменту США, інформує портал PromPolitInform. Так,… Продовження…


«Нова пошта» відшкодує клієнтам знищені в Одесі посилки

Логістична компанія “Нова пошта”, в один із складів якої в Одесі вчора вдарила російська балістична ракета, компенсує клієнтам пошкоджені та знищені 900 посилок. Про це написав співвласник групи компаній Nova Володимир Поперешнюк, інформує портал PromPolitInform. Згідно з повідомленням, оціночна вартість… Продовження…


Російська армія не зможе захопити Часів Яр до 9 травня – Сили оборони

Російські окупаційні війська не зможуть виконати свій план щодо захоплення Часового Яру у Донецькій області до 9 травня – вони вже кинули на цей напрямок всі ресурси. Про це повідомив офіцер пресслужби 26 артилерійської бригади… Продовження…


Окупанти вдарили по Харківщині: убили двох людей в авто – Синєгубов

Двоє людей загинули та ще двоє дістали поранення у результаті російських ударів керованими авіабомбами по селищу Золочів на Харківщині. Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов у Telegram “О 10:00 росіяни завдали ударів КАБами по автомобілю та… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: