У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Зведення Генштабу: загарбники намагаються захопити Донбас, Сили оборони відбили 21 атаку, наступ ворога у Бахмуті провалився

війна Росії проти України 28.05.2023
original

Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на спробах повного захоплення Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби підрозділи Сил оборони відбили 21 ворожу атаку. Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України, передає портал PromPolitInform.

Протягом минулої доби росіяни завдали 3 ракетних ударів, 2 з яких — із ЗРК С-300 по Краматорську. Також вони здійснили 13 авіаційних ударів і приблизно 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.

У ніч проти 28 травня росіяни атакували Україну іранськими ударними дронами Shahed із північного напрямку — Брянська область, та південного — Краснодарський край. Зафіксовано пуски рекордної кількості дронів-камікадзе — 54 (52 були збиті).

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 3 — по його зенітно-ракетних комплексах. ЗСУ протягом минулої доби знищили три ворожих безпілотники різного типу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів та ще один важливий військовий об’єкт противника.

Загалом минулої доби ЗСУ ліквідували 400 російських окупантів, знищили 3 танки, 7 бойових броньованих машин, 11 артилерійських систем, 3 безпілотники оперативно-тактичного рівня, 9 автомобілів та 2 одиниці спеціальної техніки.

Ситуація на фронті за напрямками

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація не зазнала суттєвих змін. На полігони Білорусі прибувають визначені підрозділи збройних сил рф для проведення заходів бойової підготовки перед відправленням на війну в Україну.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни протягом минулої доби завдали авіаудару в районі Вовчанська Харківської області.

Також окупанти здійснили мінометні й артилерійські обстріли населених пунктів Блешня, Тимоновичі, Миколаївка, Залізний Міст, Чайкине, Грем’яч Чернігівської області.

Під вогнем також опинилися Заруцьке, Глухів, Бунякине, Волфине, Катеринівка, Ободи, Басівка, Миропілля Сумської області, Басове, Бугаївка, Гоптівка, Лук’янці, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Тихе та Хатнє на Харківщині.

На Куп’янському напрямку росіяни вели наступ неподалік Масютівки — успіху не мали. Завдали авіаудару в районі Кислівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Кислівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби окупанти наступальних дій не проводили. Артилерійських обстрілів зазнали Невське і Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське і Спірне — Донецької.

На Бахмутському напрямку минулої доби противник вів безрезультатні наступи західніше від Хромового. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог наступав у напрямку населених пунктів Сєверне та Первомайське — успіху не мав. Завдав авіаційного удару по Авдіївці, здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Первомайське та Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ відбили 14 атак окупантів у районі міста Мар’їнка. Водночас ворожих обстрілів зазнали також Георгіївка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку росіяни здійснили обстріли населених пунктів Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Шахтарське та Велика Новосілка.

На Запорізькому й Херсонському напрямках окупанти продовжують оборонятися. Вони завдали авіаційних ударів по районах Червоного Запорізької області та Зміївки на Херсонщині.

росіяни здійснили обстріли населених пунктів Времівка, Вільне Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Новоандріївка, Білогір’я, Мала Токмачка, Степове і Кам’янське Запорізької області та Іванівка, Садове, Антонівка та Херсон Херсонської області.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

Уламки літака «Мрія» стали основою для благодійної колекції «оМРІЯна помста»

Уламки літака АН-225 «Мрія», який російські окупанти знищили в аеропорту Гостомель, перетворили на прикраси для благодійній колекції «оМРІЯна помста», весь дохід від продажу якої піде на допомогу ГУР Міноборони України. Про це пише Інформаційний спротив, повідомляє… Продовження…


Уламки розлетілись на 1,5 км. З’явилось відео удару касетним снарядом по Одесі

Слідство вважає, що військове керівництво ЗС РФ свідомо вдарило 29 квітня по Одесі балістичною ракетою “Іскандер” із касетним боєзарядом, аби вбити якомога більше мирних жителів. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін у Facebook, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


Мер Маріуполя: У місті 200 000 людей – кожен другий не маріуполець. РФ робить з міста військову базу

Російські військові переміщують людей із депресивних регіонів у Маріуполь – зараз у місті 200 000 людей. Після звільнення міста їх потрібно депортувати. Про це LIGA.net розповів мер міста Вадим Бойченко, інформує портал PromPolitInform. “Сьогодні вони переміщують людей із депресивних… Продовження…


Глава МВС оголосив про створення третьої бойової бригади прикордонників «Гарт»

У День прикордонника міністр внутрішніх справ Ігор Клименко оголосив про створення третьої бойової бригади Державної прикордонної служби України “Гарт”, інформує портал PromPolitInform. Клименко зазначив, що символічно саме 30 квітня оголосити про створення третьої бойової бригади Держприкордонслужби — “Гарт”, бійці якої… Продовження…


Ракетний удар по Одесі: кількість загиблих зросла до п’яти – ОВА

В Одесі зросла кількість жертв внаслідок ракетного удару російських військових по місту 29 квітня. Про це заявив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, інформує портал PromPolitInform. За його даними, кількість загиблих зросла до п’яти – у лікарні… Продовження…


Удар по Одесі: у ракеті була шрапнель, яку використовують для знищення живої сили

У ракеті, якою ворог атакував Одесу 29 квітня, була шрапнель, яку використовують для знищення живої сили. Про це, пише «Ми – Україна», розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, повідомляє портал PromPolitInform. Наразі з’ясовуються… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: