У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Представники ІнАУ позитивно сприйняли ініціативи УДЦР з дерегуляції телекомбізнеса

Зв'язок та ITНовини 09.02.2016
55

В Українському державному центрі радіочастот (УДЦР) з ознайомчим візитом перебувала делегація Інтернет Асоціації України на чолі з її керівником Олександром Федієнко. Загалом в заході також взяли участь член НКРЗІ Віктор Мазур, директор Департаменту державного нагляду НКРЗІ Олег Шнайдер, голова Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку Андрій Дронюк.

Слід зазначити, що обидві сторони давно і грунтовно готувалися до цієї зустрічі. Члени ІнАУ в силу своєї професійної діяльності постійно взаємодіють з підрозділами УДЦР, а потім з часом накопичуються питання, які потребують спільного обговорення та позитивного рішення.

Великий інтерес проявили представники ІнАУ до презентацій і тематичним доповідям фахівців УДЦР про проведення радіочастотного моніторингу, Порядку розгляду заявочних документів і Порядку організації вимірювань показників якості послуг з доступу до Інтернет.

Особливу увагу викликала доповідь директора з інформаційно-телекомунікаційному напрямку УДЦР Вікторії Трощенко, присвячена створенню та функціонуванню робочого (віртуального) кабінету користувача радіочастотного ресурсу України.

Голова Інтернет Асоціації України Олександр Федієнко ознайомив присутніх з законодавчими ініціативами Асоціації, а також детально розповів про всі етапи отримання ліцензії та навів приклади правових колізій, які виникають при використанні радіочастотного ресурсу України, і, зокрема, під час реєстрації абонентських пристроїв.

Після заслуховування доповідей та презентацій члени ІнАУ мали можливість ознайомитися з матеріально-технічною базою УДЦР та окремими виробничими процесами підприємства. Вони відвідали Центр по сертифікації, оглянули мобільні засоби технічного радіоконтролю та станції супутникового моніторингу «GeoMon», а також взяли участь у практичному проведенні вимірювань показників якості послуг з доступу до Інтернет.
Найбільш спекотною виявилася друга частина ознайомчого візиту.

За дві години представники ІнАУ задали керівництву і фахівцям УДЦР близько двадцяти питань, що стосуються різних аспектів використання РЧР держави. Зокрема, присутні цікавилися особливостями заміни дозволу на експлуатацію РЕЗ, термінами впровадження особистого (віртуального) кабінету користувача РЧР, законодавчим супроводом цієї ініціативи, умовами створення тимчасової точки доступу WiFi в місцях масового відпочинку людей.

Втім, особливу увагу було акцентовано на питаннях виявлення незаконно діючих РЕЗ та захисту інтересів легальних операторів, які платять за радіочастотний моніторинг широкосмугового радіодоступу, а також проведення натурних і тестових випробувань, вимірювання показників якості послуг з доступу до Інтернет.

На ці та інші питання фахівці і керівники УДЦР надали докладні відповіді.

Підсумком ознайомчого візиту стала зустріч за «круглим столом» керівництва Інтернет асоціації України і державного підприємства «Український державний центр радіочастот», під час якої було виділено кілька блоків найбільш актуальних питань і запропоновані можливі кроки щодо їх вирішення.

У коментарі прес-службі УДЦР Голова Інтернет Асоціації України Олександр Федієнко висловив задоволення практичними результатами ознайомчого візиту.

«Ми задоволені результатами ознайомчого візиту, який фактично був робочим. Практично всі найбільш актуальні питання нам вдалося вирішити. Більш того, запропоновані керівництвом УДЦР ініціативи з дерегуляції бізнесу в телекомунікаційній сфері позитивно сприйняті членами ІнАУ», – зазначив Олександр Федієнко.

Виконавчий директор УДЦР Ярослав Янушевич зазначив, що суть ініціатив полягає в тому, щоб прибрати перешкоди, які перешкоджають повнокровного розвитку бізнесу членів ІнАУ.

«Суть наших ініціатив з дерегуляції бізнесу полягає в тому, що не тільки зв’язок ми повинні зробити вільним від перешкод, але і наші відносини з усіма користувачами радіочастотного ресурсу. Все, що перешкоджає – ми повинні прибрати з нашого шляху», – заявив Ярослав Янушевич.

Серед таких ініціатив він також наголосив на створенні особистого (віртуального) кабінету користувача РЧР України, впровадження електронного цифрового підпису заявок на отримання висновків і дозволів, розміщення у відкритому доступі карт і маршрутів проведення радіочастотного моніторингу.

За матеріалами: hi-Tech.ua

Теги: ,

Інші матеріали розділу Зв'язок та ITНовини

Залужний став послом у Британії

Президент Україні Володимир Зеленський призначив Валерія Залужного послом у Великій Британії. Про це інформує портал PromPolitInform з посиланням на відповідний указ, який опубліковано на сайті Офісу президента. “Призначити Залужного Валерія Федоровича надзвичайним і повноважним послом України у Сполученому… Продовження…


Зеленський призначив нового командувача Сил підтримки Збройних Сил України

Президент Володимир Зеленський призначив нового командувача Сил підтримки Збройних Сил України. Ним став генерал-майор Дмитро Герега. Про це йдеться в Указі № 315/2024, який оприлюднив Офіс Президента, інформує портал PromPolitInform. «Призначити Герегу Дмитра Михайловича командувачем Сил підтримки Збройних Сил… Продовження…


Президент змінив командувача Сил спеціальних операцій ЗС України

Президент України Володимир Зеленський звільнив полковника Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави, інформує портал PromPolitInform. «Звільнити Лупанчука Сергія Костянтиновича з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних… Продовження…


Залужного звільнили з військової служби, Зеленський підписав указ

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення колишнього головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного з військової служби. Про це інформує портал PromPolitInform з посиланням на відповідний указ. “Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за… Продовження…


Завдяки закупівлі дронів через Prozorro Market вдалося заощадити 65 млн грн

З початку повномасштабної війни держава закупила через електронний каталог Prozorro Market 10 500 дронів для потреб Сил оборони. Про це повідомила пресслужба державної установи “Професійні закупівлі”, передає Liga.net, інформує портал PromPolitInform. Загальна вартість безпілотників, придбаних через Prozorro Market, становить… Продовження…


Верховна Рада звільнила міністра агрополітики Сольського

Парламент звільнив Миколу Сольського з посади з посади міністра аграрної політики та продовольства. Про це повідомив перший заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк, інформує портал PromPolitInform. За відповідне рішення проголосувало 273 народних депутати. Сольський, якого підозрюють в… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: