У Києві
UA | RU
Prompolitinform

В ДФС прояснили новий порядок імпорту б/в авто в Україну

Суспільство 02.08.2016
55

Для ввезення в Україну вживаних автомобілів зі зниженою ставкою акцизу необхідно надати документи про країну походження авто.

Про це повідомив в.о. заступника голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан, передає прес-служба відомства.

Як нагадали в ГФС, з 1 серпня набув чинності закон №1389, відповідно до якого тимчасово встановлені знижені ставки акцизного податку на вживані легкові автомобілі.

На такі машини при їх митному оформленні у 36-й графі декларації вказується код пільги “172”.

“Норма цього закону поширюється в разі, якщо старий автомобіль ввозиться на територію України не більше 1 разу в рік, і стосується двох категорій осіб: які ввозять легкові автомобілі для власного використання або на користь інших осіб. В інших випадках знижені ставки акцизного податку не застосовуються“, – сказав Продан.

За його словами, нормами закону також встановлено, що знижені ставки акцизного податку не застосовуються, якщо легкові автомобілі мають походження або ввозяться з країни, визнаної державою-окупантом і/або державою-агресором по відношенню до України.

Продан при цьому уточнив, що документами, які підтверджують країну походження товару, є сертифікат або декларація про походження товару, засвідчена декларація про походження товару, сертифікат про регіональне найменування товару.

В ДФС також пояснили, що в разі, якщо в документах про походження є розбіжності у відомостях про країну походження, декларант або уповноважена ним особа має надати додаткові відомості для підтвердження країни, з якої поставляється імпорт.

У фіскальній службі повідомляють, що додаткові відомості – це дані, які містяться в товарних накладних, пакувальних листах, відвантажувальних специфікаціях, сертифікатах (відповідності, якості, фітосанітарних, ветеринарних тощо), митній декларації країни експорту, паспортах, технічній документації та інших матеріалах, які можуть бути використані для підтвердження країни походження товару.

Якщо ж товари ввозяться громадянами та оподатковуються за єдиною ставкою мита, документи, що підтверджують країну походження товару, не вимагаються.

Крім того, до відомостей про походження транспортного засобу може бути віднесений його ідентифікаційний номер – VIN-код, інформація про який йдеться в технічному паспорті на транспортний засіб і надається виробником транспортному засобу з метою його ідентифікації. Складається він з 17 символів.

При оформленні в свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу посадовою особою митниці здійснюється відповідна відмітка про обмеження відчуження транспортного засобу протягом 365 днів з дня його реєстрації відповідно до закону №1389.

Інші матеріали розділу Суспільство

«Укрпошта» випустила нову марку «Русскій воєнний флот – до дна!» і назвала її «пророчою» 

8 травня в Україні за підтримки Військово-морських сил Збройних сил України ввели в обіг поштову марку “Русскій воєнний флот – до дна!”. Про це повідомила “Укрпошта”, інформує портал PromPolitInform. “Русскій воєнний флот – до дна!” […] є третьою… Продовження…


Ветерани й ветеранки мають можливість безкоштовно оволодіти новою професією

Ветерани, ветеранки та члени їхніх родин, які шукають роботу, можуть скористатися можливістю пройти безплатне навчання на нову спеціальність — соціальний працівник. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України, передає портал PromPolitInform. Для отримання цієї нової професії в Державній службі центрів зайнятості… Продовження…


В Україні досі понад 8 тисяч церков Московського патріархату: де найбільше

В Україні залишається понад 8 тисяч церков, які належать до Української православної церкви Московського патріархату. Лише 22 з них прямо вказують свою приналежність у найменуванні, повідомляє “Опендатабот”, інформує портал PromPolitInform. За даними Єдиного державного реєстру, 8097 церков все… Продовження…


Литва планує до кінця року побудувати шість підземних шкіл в Україні

Литва в рамках допомоги Україні у відновленні планує до кінця поточного року побудувати шість підземних шкіл у Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, а також вірогідно Харківській областях. Як передає портал PromPolitInform, про це інтерв’ю Укрінформу… Продовження…


«Вишиваємо Перемогу»: з’явився проморолик до Всесвітнього дня вишиванки

Українці продовжують у важких боях виборювати право на свою незалежність і свободу Організатори Всесвітнього дня вишиванки презентували тематичне промо відео до свята, яке цьогоріч відзначатимуть 16-го травня. Улюблене свято мільйонів українців, яке засвідчує національну ідентичність і збереження… Продовження…


Фондом All4Ukraine за час своєї роботи акумульовано та доставлено на передову допомоги на понад 72 мільйони гривень

Нещодавно волонтери All4Ukraine стали одними з головних популяризаторів ініціативи чеського уряду про збір коштів на артилерійські снаряди для українського війська у Словаччині, де народ країни на відміну від свого уряду, активно долучився до допомоги українським… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: