У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Як Віталій Кличко збирається послаблювати карантин у столиці на першому етапі

Новини 28.04.2020
img_6712_12_id50065_650x410_650x410

Столична влада підготувала план першого етапу виходу з карантинних обмежень у столиці. Про це, повідомляє Укрінформ, поінформував Київський міський голова Віталій Кличко, передає портал PromPolitInform.

«Перший етап послаблень ми почнемо, якщо на 12 травня не буде різкого збільшення кількості хворих. Тому наступні два тижні будуть для нас вирішальними», – наголосив Кличко.

Так, за словами Кличка, на першому етапі в Києві дозволять роботу непродовольчих магазинів загальною площею до 300 квадратних метрів, з вимогою присутності не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі приміщення та з обов‘язковою санітарною обробкою приміщення двічі на день.

Кличко зазначив, що великі торгові центри та магазини в них на першому етапі не відкриються.

За словами Кличка, на першому етапі зможуть розпочати роботу перукарні та салони краси.

«Але виключно за попереднім записом, не більше одного клієнта на кожну послугу одночасно, з вимогою санітарної обробки або кварцування робочого місця після кожного клієнта», – підкреслив він.

Міський голова також повідомив, що кав‘ярні, як і ресторани, матимуть можливість працювати на виніс та з вимогою санітарної обробки приміщення двічі на день.

За словами Кличка, будуть працювати невеликі виробництва непродовольчих товарів та підприємства побутового обслуговування – ательє, побутові послуги. Вони працюватимуть із дотриманням вимоги не більше одного співробітника на 10 квадратних метрів та не більше одного клієнта на 10 квадратних метрів.

Він повідомив, що буде дозволена робота адвокатських та нотаріальних бюро, аудиторів, але теж з вимогою не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі приміщення.

За словами Кличка, будуть відкриті для відвідування парки та сквери.

«Але групами не більше двох людей, або, якщо з дітьми, то двоє дорослих, двоє дітей», – сказав Кличко.

Також зможуть працювати автокінотеатри.

Кличко наголосив, що на першому етапі зачиненими залишаться школи та садки, дитячі та спортивні майданчики, прибережні зони відпочинку.

«Послаблення обмежень щодо їх відвідування буде наступним етапом», – додав він.

За його словами, громадський транспорт на першому етапі продовжить працювати в обмеженому режимі. А метро в столиці відкриється за рішенням уряду.

Кличко наголосив, що якщо за тиждень-два після запровадження першого етапу «ми не побачимо стійкої динаміки зниження захворюваності, то до другого етапу не перейдемо».

При погіршенні ситуації повертаємося до карантину, додав він.

Станом на ранок 28 квітня загальне число випадків зараження коронавірусом у світі досягло 3 мільйони 64 тисячі, включаючи більш ніж 211 тисяч летальних.

Інші матеріали розділу Новини

Збірна України з хокею виграла чемпіонат світу у дивізіоні ІВ – перемога над Литвою підсумувала успіх

Збірна України з хокею без проблем розібралась з Литвою у вирішальному матчі чемпіонату світу. Чемпіонат світу з хокею. Дивізіон ІВ. 5-й тур. Литва – Україна – 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) Шайби України: Трахт-2, Денискін, Пересунько «Синьо-жовті»… Продовження…


Володимир Зеленський заявив, що Україна на порозі «нового етапу» війни з Росією

Росія готується до «нового етапу» війни проти України, тому необхідно зірвати її плани. Про це, інформує Радіо Свобода, заявив Президент України Володимир Зеленський під час звернення до прикордонників з нагоди дня Державної прикордонної служби України… Продовження…


В Україні заборонили банкам та ломбардам приймати у заставу товари військового та подвійного призначення

Національний банк України запровадив обмеження для банків та ломбардів. Тепер вони не можуть приймати у заставу товари, які застосовують у військових цілях. Про це повідомляє пресслужба НБУ, інформує портал PromPolitInform. Як уточнили в Нацбанку, тепер банкам та ломбардам… Продовження…


«Зроблено в Україні»: виробники дронів зможуть отримувати гранти на пільгових умовах

Кабінет Міністрів розширив можливості отримання грантів підприємствами, що виробляють дрони. Такі підприємства зможуть отримувати грант від держави у розмірі 80% від вартості поданого проєкту. Про це повіломляє  Урядовий портал, інформує портал PromPolitInform. Відтепер грантові кошти  виробники дронів… Продовження…


Заміна «У» на «Н»: завтра Україна переходить на нове маркування транспорту автошкіл

З 4 травня транспортні засоби автошкіл, на яких кандидати у водії здійснюють практичну підготовку та складають іспити, маркуватимуться новим розпізнавальним знаком “Н” замість звичного “У”. Про це нагадують у Головному сервісному центрі МВС, інформує портал PromPolitInform. Термін “Учбовий… Продовження…


З 4 травня ВЛК не вказуватимуть «обмежено придатний»: оновлений наказ МОУ

Міністерство оборони України внесло зміни до свого наказу №402, який регламентує роботу військово-лікарських комісій (ВЛК). Головною новацією документа є те, що майже повністю (за винятком чотирьох випадків) скасовано індивідуальну оцінку придатності, коли ВЛК могла обирати між формулюваннями “непридатний”… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: