У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Пов’язані однією метою: як українські підприємства допомагають армії у боротьбі з рф

Суспільство 26.03.2022
1531295306_0955b0e534211e62

Стало відомо, які підприємства і як саме допомагають армії та народу України у боротьбі з російським агресором

Вже місяць в Україні усі працюють лише заради однієї мети – допомогти нашим Збройним силам перемогти РФ. До окремих бізнесменів, які вже долучилися до забезпечення українських захисників зброєю та амуніцією, продовжують приєднуватися цілі гірничі і металургійні підприємства. Про це повідомляє GMKcenter, інформує портал PrоmPolitInform.

Так, частина заводів продовжує працювати, платити зарплати та податки, забезпечувати експортний виторг країні. Тож стало відомо, які підприємства найактивніше наближають перемогу України.

Ferrexpo

Компанія збільшила до $7,5 млн фінансування свого Гуманітарного фонду, який підтримує українців, а також надала корпоративну нерухомість (готель, бази відпочинку, гуртожиток та дитячий табір) для розміщення 1335 осіб з інших регіонів країни, які шукають притулку від війни.

«Інтерпайп»

Забезпечує потребу у медпрепаратах, витратних матеріалах, медичному приладді міських клінічних лікарень №4 та №6 міста Дніпра, а також обласної клінічної лікарні. Також компанія закупила листову сталь для виробництва пластин для 900 бронежилетів на своїх підприємствах, а у Дніпрі, Новомосковську та Нікополі на території заводів «Інтерпайп» обладнали 18 тимчасових притулків на 8500 людей: бомбосховища вентилюються, опалюються, освітлюються, є запас води та продовольства.

«Метінвест»

Спільно з Фондом Ріната Ахметова та Фондом Вадима Новинського, закуповує продовольство в Україні та Європі і формує спеціальні продуктові набори, що постачаються до Маріуполя та інших міст.

«Метінвест» безоплатно надає сталь, з якої виготовили понад 35 тис. протитанкових їжаків, та виділив 10 млн доларів на закупівлю засобів захисту для територіальної оборони України (бронежилетів, касок та аптечок).

Крім того, компанія облаштувала близько 5500 спальних місць, де зможуть розміститися люди, евакуйовані з найгарячіших точок України.

«Рудомайн»

Гірничодобувна компанія на 2 млн грн профінансувала гуманітарну допомогу дітям з особливими потребами, які постраждали від нападу Росії. Також компанія передала 15 млн грн на допомогу захисникам України і продовжує постачати важку техніку, пісок, щебінь, метал для створення надійної оборони Кривого Рогу.

Нікопольський завод феросплавів

Колектив допоміг підготувати своє місто до оборони: з використанням будматеріалів заводу збудували бліндажі та окопи, вирили траншеї та котловани, облаштували укриття.

«АрселорМіттал Кривий Ріг»

Перерахувало 1 млн доларів на банківський рахунок українського уряду для гуманітарних цілей. Таку ж суму компанія виділила на гуманітарну допомогу у Кривому Розі.

DCH Steel

Компанія облаштувала бомбосховища на Дніпровському металургійному заводі, там небезпеку можуть перечекати усі жителі Дніпра. Також підприємство передало 200 т металу для виготовлення протитанкових їжаків та вантажні автомобілі.

Військові облігації

Найпоширеніша практика допомоги ЗСУ – пряме фінансування від українців. Втім, є ще один спосіб допомогти і ЗСУ, і всій державі – це військові облігації.

Це особливий вид облігацій, який випускають винятково на час воєнного стану, аби підтримати обороноздатність та функціонування держави. Якщо зовсім просто – держава позичає у громадян гроші і гарантує повернення цих грошей у майбутньому.

Військові облігації бувають:

середньострокові (на рік),

короткострокові (на кілька місяців).

Ставку дохідності визначають на аукціонах. Мінфін розміщує облігації, а банки та брокери в інтересах клієнтів їх купують.

Інші матеріали розділу Суспільство

Ветерани й ветеранки мають можливість безкоштовно оволодіти новою професією

Ветерани, ветеранки та члени їхніх родин, які шукають роботу, можуть скористатися можливістю пройти безплатне навчання на нову спеціальність — соціальний працівник. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України, передає портал PromPolitInform. Для отримання цієї нової професії в Державній службі центрів зайнятості… Продовження…


В Україні досі понад 8 тисяч церков Московського патріархату: де найбільше

В Україні залишається понад 8 тисяч церков, які належать до Української православної церкви Московського патріархату. Лише 22 з них прямо вказують свою приналежність у найменуванні, повідомляє “Опендатабот”, інформує портал PromPolitInform. За даними Єдиного державного реєстру, 8097 церков все… Продовження…


Литва планує до кінця року побудувати шість підземних шкіл в Україні

Литва в рамках допомоги Україні у відновленні планує до кінця поточного року побудувати шість підземних шкіл у Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, а також вірогідно Харківській областях. Як передає портал PromPolitInform, про це інтерв’ю Укрінформу… Продовження…


«Вишиваємо Перемогу»: з’явився проморолик до Всесвітнього дня вишиванки

Українці продовжують у важких боях виборювати право на свою незалежність і свободу Організатори Всесвітнього дня вишиванки презентували тематичне промо відео до свята, яке цьогоріч відзначатимуть 16-го травня. Улюблене свято мільйонів українців, яке засвідчує національну ідентичність і збереження… Продовження…


Фондом All4Ukraine за час своєї роботи акумульовано та доставлено на передову допомоги на понад 72 мільйони гривень

Нещодавно волонтери All4Ukraine стали одними з головних популяризаторів ініціативи чеського уряду про збір коштів на артилерійські снаряди для українського війська у Словаччині, де народ країни на відміну від свого уряду, активно долучився до допомоги українським… Продовження…


Верховна Рада прийняла важливий закон про пенсії українців, які працювали за кордоном

Сьогодні, 25 квітня, Верховна Рада України ухвалила у цілому закон про пропорційне обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України. Зміни стосуються понад двох мільйонів пенсіонерів: майбутніх і діючих. За прийняття в цілому законопроєкту №… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: