У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Доба на фронті: 19 авіаударів по окупаційним військам, знищено два пункти управління ворога

війна Росії проти України 13.10.2022
image (7)

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 19 ударів по позициях російських загарбників, підтверджено ураження понад 13 місць зосередження озброєння та військової техніки противника. Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, передає портал PrоmPolitInform.

Армія рф продовжує зосереджувати зусилля на спробах реалізації своїх планів з виходу на адміністративний кордон Донеччини, а також утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Противник продовжує чинити опір, підтягує резерви, проводить мобілізацію.

Окупанти обстрілюють позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення. Також ворог здійснює інженерне обладнання позицій на окремих напрямках та веде повітряну розвідку.

Ворог продовжує уражати критичну інфраструктуру та цивільні об’єкти України. Зокрема, постраждали об’єкти та мирні жителі Наливайківки Київської області, Миколаєва та Нікополя. Для ударів противник використав крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та безпілотні літальні апарати іранського виробництва.

Загалом, за поточну добу, росіяни завдали один ракетний та 15 авіаційних ударів, здійснили 22 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

За інформацією Генштабу,на Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з повітряного простору та території республіки білорусь.

На інших напрямках противник здійснював обстріли. Зокрема, на Сіверському напрямку ворог бив з мінометів та ствольної артилерії по районах населених пунктів Атинське та Велика Рибиця.

На Слобожанському напрямку росіяни завдавали ударів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Гряниківка, Гатище та Стрілеча.

На Краматорському напрямку ворог вів вогонь з танків та артилерії різних типів вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, обстрілював райони Білогорівки, Тернів та Ямполівки.

На Бахмутському напрямку ворог вів обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Бахмута, Бахмутського, Зеленопілля, Соледара, Майорська, Іванграда та Яковлівки.

На Авдіївському напрямку агресор завдав вогневого ураження з танків та різнокаліберної артилерії по районах Мар’їнки, Невельського, Первомайського та Золотої Ниви.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Обстрілів зазнали населені пункти Степногірськ, Оріхів та Комишуваха.

На Південнобузькому напрямку ворог обстріляв з реактивних систем залпового вогню Нікополь.

російські загарбники продовжують вивозити українських дітей з тимчасово захоплених територій. Так, з початку жовтня, за наявною інформацією, з Херсона вивезено близько 170 дітей.

Представники приватних військових компаній ворога продовжують вербувати ув’язнених для війни з Україною. За наявною інформацією, 11-12 жовтня, у виправній колонії №16 міста Салават республіки Башкортостан, було завербовано 385 в’язнів.

«Противник щоденно зазнає втрат. Авіація сил оборони протягом доби завдала 19 ударів. Підтверджено ураження більш як 13 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також шести зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 8 БпЛА. Шість із них – Shahed -136», – йдеться в повідомленні.

Ракетні війська та артилерія за поточну добу уразили два пункти управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки і два склади боєприпасів.

Крім того, підтверджено вогневе ураження 12 жовтня двох ворожих військових об’єктів в районі населеного пункту Бурчак Запорізької області. Втрати ворога уточнюються.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

Сирський наказав вводити резерви на Курахівський та Покровський напрямки

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський вирішив посилити оборону на Покровському та Курахівському напрямках резервами. Про це він повідомив у Facebook, інформує портал PromPolitInform. “У звʼязку зі складною ситуацією на сході, протягом двох діб працював у частинах, які ведуть оборонні… Продовження…


Швидкісний катер росіян «Мангуст» за $3 млн було знищено разом із боєкомплектом і озброєнням – ГУР

  Знищений в ніч проти 6 травня російський швидкісний катер оцінювався в понад 120 млн рублів, це був проєкт “Мангуст”. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов у ефірі телемарафону, інформує портал… Продовження…


Росія вночі атакувала 13 дронами у Сумській області, було збито 12 

В ніч проти 6 травня російська окупаційна армія атакувала Україну дронами-камікадзе типу Shahed, Силам оборони вдалося збити майже всі ворожі безпілотники. Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук, інформує портал PromPolitInform. За його словами, Росія запустила 13… Продовження…


ЗСУ отримають прототипи артснарядів із дальністю 100 км – гендиректор Rheinmetall

Паппергер заявив, що «артилерія змінює правила», та оголосив про плани надати Україні «сотні тисяч» артснарядів Протягом 2024 року німецький оборонний концерн Rheinmetall планує надати Україні сотні тисяч боєприпасів, серед яких будуть і снаряди з дальністю… Продовження…


У Великдень окупанти вдарили КАБами по центру Харкова

Російські терористичні війська завдали трьох ударів керованими авіабомбами (КАБ) по центру Харкова на Великдень. Наразі відомо про десятьох постраждалих. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у неділю, 5 травня, передає… Продовження…


Перші 100 французьких легіонерів вже вирушили в Україну, — ексспівробітник Пентагону

За словами колишнього співробітника Пентагону, незрозуміло, чим можуть допомогти ЗСУ легіонери з Франції, які, за його твердженням, вже їдуть в Україну. Військовий експерт, ексспівробітник Пентагону Стівен Браєн стверджує, що Франція вже направила в Україну перших 100 своїх… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: