У Києві
UA | RU
Prompolitinform

З росТВ в українську Армію ТБ

війна Росії проти України 08.06.2023
23_06_08_З_росТВ_в_українську_Армія_ТБ_01

Продюсер телеканалу Міноборони України заробляє на фільмах в росії

Армія ТБ – новий амбітний проєкт Міністерства оборони України зі створення повноцінного телеканалу у форматі Military Discovery.

Ідея не нова, її обговорювали багато років, але реалізовувати почали лише зі вступом у дію Закону Про медіа. До слова, Закон про медіа згідно Європейського законодавства забороняє владі бути утримувачами засобів масової інформації.

Міноборони винятком не є, а тому Армія ТБ, що вже транслюється у Т2, до жовтня мала би припинити існування.

Війна – час аферистів і авантюристів – тому всупереч логічній послідовності дій Міноборони попросило заснувати телеканал під час засідання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Представили оборонне відомство продюсери Армії ТБ Ілларіон Павлюк та Володимир Рибась – телебізнесмени, у співвласності яких перебувають телекомпаніями «IVORY films» та ТОВ «РРП ГРУП».

Над ідеєю Армії ТБ Павлюк та Рибась працювали протягом більш ніж пів року, однак в Т2 транслюються старі проєкти Центральної телерадіостудії Міноборони під брендом Військове телебачення України.

Military Discovery присутнє наразі лише на слайдах презентації, яку оприлюднював Детектор медіа.

Зі свого боку, «IVORY films» та «РРП ГРУП» вже багато років виготовляють фільми, серіали та телепрограми. Одна для російського ринку, а інша – для українського.

Зокрема, «IVORY films» до 2022 року активно працювала на російському ринку. Ілларіон Павлюк та Володимир Рибась були продюсерами більш ніж двадцяти картин, які знімалися і продавалися для країни-агресора. В той же час «РРП ГРУП» сиділа на тендерах Суспільного, де виготовляла телефільми патріотичного спрямування.

23_06_08_З_росТВ_в_українську_Армія_ТБ_03

Важливий факт – у грудні 2022 року «РРП ГРУП» була оголошена переможцем у тендері на суму більш ніж чотири з половиною мільйонів гривень на створення серії телевізійних проєктів із робочою назвою «Патріот міняє професію».

Наразі ймовірний конфлікт інтересів внаслідок продюсування армійського телеканалу та впливу на дві приватні телекомпанії, одна з яких співпрацювала з країною-агресором, Ілларіон Павлюк та Володимир Рибась уникають пояснити.

Цікаво, чи будуть «IVORY films» та ТОВ «РРП ГРУП» виготовляти та продавати контент для телеканалу «Армія ТБ»?  Натомість вже відомо, що Ілларіон Павлюк приведе у менеджмент державного каналу багатьох партнерів зі своїх комерційних компаній.

23_06_08_З_росТВ_в_українську_Армія_ТБ_02

Для цього в Міністерстві оборони України створюється окрема військова частина, яка має стати основним роботодавцем для вже мобілізованих телевізійників «IVORY films» та «РРП ГРУП», а також для друзів новопризначеного продюсера, які хочуть сховатися від мобілізації, отримавши відстрочку як цивільні працівники Збройних Сил України.

Нагадаємо, що напрямок стратегічних комунікацій та інформаційної політики Міністерства оборони України очолює Ганна Маляр. З Ілларіоном Павлюком її об’єднує давня співпраця у медійних проєктах, зокрема, у телешоу «Говорить Україна»,  яке виробляла «IVORY films» з 2012 по 2022 рік.

Автор: Валентин Сорока

Фото: з сайту mediananny.com

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

Повітряні сили оцінили масштаб нічної атаки. Було 55 ракет та 21 безпілотник, збили не всі

У ніч проти 8 травня Росія здійснила п’ятий з початку весни масований ракетно-дроновий удар по Україні. Вони застосували 55 ракет та 21 ударний безпілотник типу Shahed, повідомили Повітряні сили Збройних Сил України, інформує портал PromPolitInform.  Вдалося збити 71% ракет… Продовження…


Росія завдала масованого удару по Україні, ціллю були об’єкти енергетики в багатьох областях

Росія у ніч проти 8 травня завдала масованого комбінованого удару по Україні з використанням дронів-камікадзе типу Shahed та ракет. Були вибухи на заході, півночі та в центрі України, у столиці Києві працювала протиповітряна оборона, свідчать… Продовження…


СБУ заявляє про спробу замаху на Зеленського: затримали двох полковників УДО

Служба безпеки України заявляє про зрив планів ФСБ РФ із ліквідації президента України та інших представників вищого військово-політичного керівництва держави. Про це повідомляють  СБУ та  Офіс генпрокурора, інформує портал PromPolitInform. Двох полковників Управління держохорони викрито на державній зраді та… Продовження…


За добу на фронті – 97 боєзіткнень, на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили понад 30 ворожих атак – Генштаб 

Протягом минулої доби на фронті в Україні відбулося 97 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 2 ракетні та 83 авіаційні удари, здійснив 101 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах… Продовження…


Сирський наказав вводити резерви на Курахівський та Покровський напрямки

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський вирішив посилити оборону на Покровському та Курахівському напрямках резервами. Про це він повідомив у Facebook, інформує портал PromPolitInform. “У звʼязку зі складною ситуацією на сході, протягом двох діб працював у частинах, які ведуть оборонні… Продовження…


Швидкісний катер росіян «Мангуст» за $3 млн було знищено разом із боєкомплектом і озброєнням – ГУР

  Знищений в ніч проти 6 травня російський швидкісний катер оцінювався в понад 120 млн рублів, це був проєкт “Мангуст”. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов у ефірі телемарафону, інформує портал… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: