У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Замінування окупантами ЗАЕС та деструктивні процеси у Росії. Володимир Зеленський звернувся до українців

Політика 26.06.2023
президент

Сили оборони вже 487 днів відбивають атаки ворога. Пізно ввечері 25 червня президент Володимир Зеленський записав своє традиційне звернення. Про це інформує 24 канал, повідомляє портал PromPolitInform.

Глава держави розповів, що він щойно завершив серію міжнародних розмов – із президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом, прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Про що Зеленський говорив із лідерами

Президент зазначив, що сьогоднішні перемовини були позитивні та дуже потрібні саме зараз для всіх українців.

«Перше. Звичайно, ми обговорили бойові дії на передовій, наші активні дії. Я подякував партнерам за надану підтримку – вона дуже вагома й реально допомагає нашим воїнам рухатися вперед», – заявив Зеленський.

За його словами, зараз російські окупанти зазнають втрат, які Україні й потрібні. Адже кожна їхня втрата – це довгострокове посилення свободи.

«Обговорили й подальше зміцнення українських воїнів, і я дякую партнерам за розуміння наших потреб – далекобійних потреб. Особливо я вдячний Президенту Байдену і Сполученим Штатам за надійність «Петріотів». Обговорили посилення нашої артилерії, MLRS та іншого», – повідомив український лідер.

Також під час перемовин обговорили ситуацію на Запорізькій атомній станції.

«Увага світу до наявної російської загрози на Запорізькій станції, на жаль, поки недостатня. Як була недостатньою і реакція на російський підрив Каховської гідроелектростанції та свідоме намагання російських терористів влучити в дамбу іншого водосховища у Кривому Розі», – зауважив глава держави.

Він розповів партнерам інформацію, яка є в української розвідки про російський сценарій з мінуванням Запорізької АЕС, який для терористів, очевидно, затверджено.

«Маємо й мусимо зробити – всі разом у світі – цілком конкретні кроки, щоб не допустити будь-яких радіаційних інцидентів», – наголосив президент.

Він підкреслив, що чим довше триває російська агресія, тим більшу деградацію вона викликає і в самій Росії.

«Один із проявів такої деградації – те, що російська агресія поступово повертається в рідну гавань. Ми обмінялися в розмовах із лідерами оцінками того, що відбувається в Росії. Бачимо розвиток ситуації однаково і знаємо, як реагувати», – зазначив Зеленський.

До саміту НАТО залишилося 15 днів

Глава держави зауважив, що дуже важливі зустрічі відбулися сьогодні в Копенгагені.

«Формат політичних радників. Команда Офісу – Андрій Єрмак, а також Андрій Сибіга, а також Ігор Жовква – зустрілася з політичними радниками лідерів Туреччини, Індії, Японії, Південної Африки та інституцій Європейського Союзу. Наближаємо реалізацію Формули миру, і для цього залучаємо якнайширше коло партнерів», – повідомив президент.

За його словами, незмінним топпріоритетом є й відносини з Євросоюзом – щотижня Україна додає ґрунту для набуття повноправного членства.

«Залишається всього лише 15 днів до початку саміту НАТО у Вільнюсі, і ми робимо все, щоб саміт мав реальний зміст. Сильний зміст. Позитивні рішення для України у Вільнюсі – це єдині можливі позитивні рішення для нашої спільної безпеки у Європі та загалом в Альянсі», – заявив Зеленський.

Зеленський подякував:

всім, хто підтримує Україну,

Байдену, Конгресу, обом партіям та всім американцям за історичне зміцнення свободи у світі,

Трюдо та всім канадцям за незмінну підтримку,

Дуді й кожному в Польщі, хто стоїть з Україною пліч-о-пліч у захисті Європи.

«Слава нашим воїнам! Слава кожній бригаді, яка зараз на фронті рухається вперед… Таврійський напрямок – ви молодці! Дякую! Слава Україні!» – підсумував український лідер.

Інші матеріали розділу Політика

Для повоєнних виборів потрібне ухвалення додаткових законів – голова ЦВК

Виборче законодавство створювалося у мирний час, і законодавець не міг передбачити масштаби наслідків, які спричинила повномасштабна війна. Тож країні знадобиться додаткове врегулювання питання проведення повоєнних виборів на законодавчому рівні. Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав голова Центральної… Продовження…


Зеленський розкрив перші подробиці про саміт миру, що пройде в швейцарському Бюргенштоку 15−16 червня

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на першому Глобальному саміті миру, який відбудеться 15−16 червня в Бюргенштоці, Швейцарія, обговорять шляхи досягнення тривалого миру для України відповідно до Статуту ООН і норм міжнародного права. Про це він написав у Twitter (X), інформує портал PromPolitInform. За словами… Продовження…


Вступ до ЄС: президенти країн Балтії закликали почати переговори з Україною

Президенти Естонії, Латвії та Литви – Алар Каріс, Едгарс Рінкевічс і Гітанас Науседа – у зв’язку з 20-ю річницею приєднання країн Балтії до Євросоюзу закликали розпочати переговори щодо вступу України до цього блоку. Це, інформує… Продовження…


НАТО скликає військовий комітет, серед тем – Україна

Північноатлантичний Альянс 16 травня проведе засідання найвищого військового органу – Військовий комітет. В межах засідання також відбудеться зустріч Ради Україна-НАТО. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НАТО, інформує портал PromPolitInform. Як розповіли у відомстві, на… Продовження…


Зеленський і Столтенберг обговорили ідею про фонд на 100 мільярдів для України

Україна схвалює ідею генсека НАТО про створення спецфонду Альянсу обсягом 100 млрд євро для підтримки української оборони, але зацікавлена у деталях функціонування такого фонду. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції після зустрічі з… Продовження…


Підсумки нового «Рамштайну»: яку допомогу отримає Україна

26 квітня у віртуальному форматі відбулась чергова, 21-а зустріч представників оборонних відомств Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Головним підсумком стало виділення США найбільшого пакета військової допомоги Україні. Про це повідомляє «Апостроф», посилаючись на… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: