У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Засідання Ставки ВГК на РАЕС і реакція на підвищення тарифів на воду: Зеленський звернувся до українців

Новини 01.07.2023
зеленський на раес

Президент України Володимир Зеленський 1 липня записав своє традиційне звернення до українців. Він розповів про деталі своєї поїздки на Рівненщину, а також про виїзну ставку на Рівненській АЕС. Про інформує 24 канал, повідомляє портал PromPolitInform.

Глава держави наголосив, що ядерна безпека є найбільшим пріоритетом для української влади. Він також зазначив, що на ставці мовилося також про укріплення наших північних кордонів.

Ставка на Рівненській АЕС

Президент зазначив, що на Рівненській АЕС він прослухав доповіді головнокомандувача ЗСУ, командувача оперативного напрямку «Північ», керівника прикордонної служби, міністра внутрішніх справ, а також голови ОДА Рівненщини щодо соціальних питань і потреб людей. Також він заслухав доповідь керівника «Енергоатому» Петра Котіна, директора Рівненської АЕС.

«Дякую кожному й кожній у Рівненській області й тут, на Рівненській АЕС, та по всьому периметру нашого північного кордону, хто дбає про безпеку України та наших людей», – розповів український очільник.

Президент також сказав, що ставка детально пропрацювала не тільки все, що стосується фізичної безпеки наших стратегічних об’єктів та північних областей, а й таких чутливих питань, як кібербезпека. Крім цього, там мовилося про захист наших стратегічних об’єктів та укріплення північного кордону.

Нові санкції проти Росії

Зеленський також розповів про черговий пакет санкцій України проти тих, хто допомагає Росії вести терористичну війну. Цей пакет торговельно-економічних обмежень стосуватиметься близько 300 юридичних і майже 200 фізичних осіб.

«Всі, хто у світі допомагатиме агресору, отримає відповідь України та всього світу», – наголосив він.

Глава держави також зазначив, що в цей пакет санкцій стосується не лише громадян Росії.

Зустріч з прем’єр-міністром Іспанії

Зеленський також розповів про зустріч з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом. За словами глави держави, ця зустріч є дуже символічною, адже це сталося у перший день початку іспанського головування в Раді Євросоюзу.

«Наш спільний європейський дім завжди не можна було уявити повноцінним без України. І зараз же ми досягли й на політичному рівні того, що європейські справи без України вже не розглядаються», – підкреслив Зеленський.

Він також подякував Іспанії за підтримку нашої країни в оборонному, політичному та економічному секторах, а також за підтримку наших людей та надання їм тимчасового прихистку. Крім цього, Зеленський згадав і про підписання з цією країною спільної заяви щодо підтримки європейської та євроатлантичної перспективи України.

«Це вже 21 така заява, тобто більшість підтримала нашу перспективу, зокрема і в питанні про членство в Альянсі: Бельгія, Данія, наші друзі з Естонії, Італія, Ісландія, Іспанія, Канада, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія та Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Чорногорія та Швеція. Дякую всім вам!» – висловився президент.

Він також подякував і тим державам, із якими в нас поки немає подібних спільних підписаних заяв та декларацій, але які абсолютно чітко підтримують Україну на шляху в НАТО.

Зеленський відреагував на рішення щодо тарифів на воду

Президент України також висловився щодо повідомлення від Нацкомісії щодо енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на воду. На його думку, це рішення є абсолютно недоречним.

«М’яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення», – зауважив він.

Наостанок він сказав, що доручив уряду представити рішення у відповідь і запевнив українців, що вихід з цієї ситуації обов’язково буде знайдений.

Інші матеріали розділу Новини

Евакуація лікарень у Києві: СБУ прокоментувала погрози білоруського КДБ

Наразі вживаються всі необхідні заходи, щоб знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози. У Службі безпеки України закликали сприймати будь-які заяви представників білоруської влади з приводу міфічних терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, як прояв… Продовження…


Зеленський призначив нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 26 квітня, вирішив призначити нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту. Ним став Олександр Яковець. Про це повідомляє  Офіс президента України, інформує портал PromPolitInform. Зазначається, що одним указом Зеленський звільнив з посади голови… Продовження…


Естонія передала Україні два патрульні катери

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери для захисту морських шляхів у Чорному морі. Про це повідомило Міністерство оборони Естонії, інформує портал PromPolitInform. У естонському Міноборони наголосили, що це допоможе Україні забезпечити життєво важливі морські… Продовження…


Роковини Чорнобиля: Нацбанк випустив нову пам’ятну монету (ФОТО)

У 38-мі роковини Чорнобильської катастрофи, Національний банк вводить в обіг пам’ятну монету “Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний”, повідомляє пресслужба регулятора, інформує портал PromPolitInform. Це вже четверта монета з серії, присвяченої відродженню дикої природи на території Чорнобильського заповідника. “Чорний… Продовження…


Іспанія не надасть системи Patriot, але передасть ракети для них – El Pais

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і Європейського Союзу, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву. Про це повідомило видання El Pais із посиланням… Продовження…


Європарламент назвав «вибори» в РФ фарсом. ЄС не має визнавати Путіна легітимним президентом

Члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати “виборів” у Росії, на яких диктатор Володимир Путін став “переможцем”. Про це повідомляється на сторінці Європейського парламенту, інформує портал PromPolitInform. Причиною цього став той факт, що росіяни проводили ці… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: