У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Сили оборони ведуть наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках, – Генеральний штаб

війна Росії проти України 27.07.2023
original

Сили оборони ведуть наступ на двох напрямках, здійснили 8 авіаударів та знищили 9 цілей, також відбили близько 30 атак противника. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, передає портал PromPolitInform.

Протягом доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши 2 ракети «Калібр» по портовій інфраструктурі Одещини та 8 ударних дронів типу Shahed. В результаті успішної бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил усі 8 «шахедів» було знищено. Загалом, ворог завдав 27 авіаційних ударів та здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнала портова інфраструктура на півдні України та житлові будинки.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень.

Оперативна обстановка по бойових напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, серед них Стара Гута, Іскрисківщина, Волфине, Біловоди, Покровка Сумської області та Гур’їв Козачок, Уди, Бочкове, Мала Вовча, Нестерне Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Ізюмського Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Дворічна, Западне та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Надії Луганської області. Завдав авіаційного удару біля Білогорівки Луганської області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне, Берестове, Торське, Верхньокам’янське Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районі південніше Кліщіївки. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Курдюмівки, Білої Гори та Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Торецьк, Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема, Бердичі, Авдіївка, Первомайське, Невельське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку, сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка. Противник здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Курахівка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Здійснив обстріли населених пунктів Водяне, Вугледар та Благодатне.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Левадне, Гуляйполе, Чарівне, Білогір’я та Кам’янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Зміївка, Львове, Токарівка, Антонівка та Дніпровське Херсонської області.

Сили оборони ведуть наступ на двох напрямках, здійснили 8 авіаударів та знищили 9 цілей

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 1 – по зенітно-ракетних комплексах та 1 – по пункту управління ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 пункт управління, 1 район зосередження особового складу, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 1 склад пально-мастильних матеріалів та 1 станцію радіоелектронної боротьби противника.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

ЗСУ отримають прототипи артснарядів із дальністю 100 км – гендиректор Rheinmetall

Паппергер заявив, що «артилерія змінює правила», та оголосив про плани надати Україні «сотні тисяч» артснарядів Протягом 2024 року німецький оборонний концерн Rheinmetall планує надати Україні сотні тисяч боєприпасів, серед яких будуть і снаряди з дальністю… Продовження…


У Великдень окупанти вдарили КАБами по центру Харкова

Російські терористичні війська завдали трьох ударів керованими авіабомбами (КАБ) по центру Харкова на Великдень. Наразі відомо про десятьох постраждалих. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у неділю, 5 травня, передає… Продовження…


Перші 100 французьких легіонерів вже вирушили в Україну, — ексспівробітник Пентагону

За словами колишнього співробітника Пентагону, незрозуміло, чим можуть допомогти ЗСУ легіонери з Франції, які, за його твердженням, вже їдуть в Україну. Військовий експерт, ексспівробітник Пентагону Стівен Браєн стверджує, що Франція вже направила в Україну перших 100 своїх… Продовження…


ЗСУ збили російський літак Су-25 на Донеччині

Українські воїни зі 110-ї окремої механізованої бригади збили російський штурмовик Су-25 на Донеччині. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у зверненні, повідомляє портал PromPolitInform. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої механізованої бригади за збиття сьогодні… Продовження…


Особовий склад підрозділів ППО досяг 100% результату у ліквідації ворожих БПЛА, – ПС ЗСУ

Українська ППО в ніч на суботу ліквідувала 13 із 13 ворожих безпілотників у двох областях України. Про інформують Повітряні сили ЗСУ, передає портал PromPolitInform. «У ніч на 4 травня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА… Продовження…


IT-коаліція на чолі з Естонією та Люксембургом передали ЗСУ обладнання на 900 000 євро

Збройні Сили України отримали комунікаційне обладнання на 900 000 євро, замовлене в межах ІТ-коаліції на чолі з Естонією та Люксембургом. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони, інформує портал PromPolitInform. У відомстві проінформували, що IT-коаліція закупила для українських… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: