У Києві
UA | RU
Prompolitinform

За добу війни в Україні Росія втратила 530 військових, 14 танків і 4 крилатих ракети, – зі зведення Генштабу ЗСУ

війна Росії проти України 29.08.2023
original

Від початку повномасштабного вторгнення армія РФ втратила 261 840 військових. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ, передає портал PromPolitInform.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.08.23 орієнтовно становили:

особового складу ‒ близько 261840 (+530) осіб

танків ‒ 4414 (+14)

бойових броньованих машин ‒ 8579 (+17)

артилерійських систем – 5450 (+25)

РСЗВ – 733 (+3)

засобів ППО ‒ 500 (+1)

літаків – 315 (+0)

гелікоптерів – 316 (+0)

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 4387 (+4)

крилатих ракет ‒ 1419 (+4)

кораблів/катерів ‒ 18 (+0) од,

автомобільної техніки та автоцистерн – 7909 (+43)

спеціальної техніки ‒ 820 (+11)

Також повідомляється, що у Чаплинці на Херсонщині окупаційна адміністрація довела місцевим мешканцям вимогу щодо обов’язкового отримання паспортів РФ до 1 вересня цього року. У разі невиконання цієї вимоги окупанти погрожують конфіскацією нерухомого майна.

Також з 23 серпня цього року загарбники проводять рейди з виселення з помешкань громадян без реєстрації місця проживання та привласнення їхнього майна.

Росіяни завдали 47 авіаційних ударів і здійснили 39 обстрілів з РСЗВ по Україні

Протягом минулої доби ворог завдав 8 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, школи та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація по напрямках: на фронті сталося 32 бойових зіткнення

Протягом минулої доби між Силами оборони України та військами РФ відбулось 32 бойових зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Попівки, Славгорода Сумської області та Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, це, зокрема, Карповичі, Камінь Чернігівської області; Волфино, Бояро-Лежачі, Ободи, Середина-Буда, Новодмитрівка, Попівка, Стукалівка Сумської області та Мала Вовча, Зибіне, Охримівка, Вільхуватка, Ветеринарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів в районах Іванівки та Кислівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кислівка, Колодязне, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку армія РФ завдала авіаційних ударів в районах Новоєгорівки, Твердохлібового, Білогорівки Луганської області; Торського, Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Богданівки, Кліщіївки, Нью-Йорка Донецької області. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Привілля, Григорівка, Іванівське, Кліщіївка, Олександро-Шультине, Торецьк, Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки, обстріляв з артилерії та мінометів населені пункти: Олександропіль, Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області.

Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки та Костянтинівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка, Єлизаветівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів в районах Водяного, Новосілки, Благодатного Донецької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали такі населені пункти, як Вугледар, Водяне, Максимівка, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів, серед них Новодарівка, Полтавка, Гуляйпільське, П’ятихатки, Чарівне, Малі Щербаки, Кам’янське, Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Миколаївки, Ольгівки Херсонської області. Від артилерійських обстрілів постраждали Херсон, Садове, Станіслав Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

ЗСУ уразили 2 пункти управління, засіб ППО та 2 артзасоби на вогневій позиції загарбників

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, 1 – по пункту управління та 3 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 1 засіб протиповітряної оборони та 2 артилерійських засоби на вогневій позиції окупантів.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

ЗСУ збили російський літак Су-25 на Донеччині

Українські воїни зі 110-ї окремої механізованої бригади збили російський штурмовик Су-25 на Донеччині. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у зверненні, повідомляє портал PromPolitInform. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої механізованої бригади за збиття сьогодні… Продовження…


Особовий склад підрозділів ППО досяг 100% результату у ліквідації ворожих БПЛА, – ПС ЗСУ

Українська ППО в ніч на суботу ліквідувала 13 із 13 ворожих безпілотників у двох областях України. Про інформують Повітряні сили ЗСУ, передає портал PromPolitInform. «У ніч на 4 травня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА… Продовження…


IT-коаліція на чолі з Естонією та Люксембургом передали ЗСУ обладнання на 900 000 євро

Збройні Сили України отримали комунікаційне обладнання на 900 000 євро, замовлене в межах ІТ-коаліції на чолі з Естонією та Люксембургом. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони, інформує портал PromPolitInform. У відомстві проінформували, що IT-коаліція закупила для українських… Продовження…


Удари всередині Росії. Кемерон: Україна має право бити наданою Британією зброєю

Очільник Міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Україна має право використовувати зброю, надану країною, для завдання ударів по цілях всередині Росії, адже Москва б’є по українській території. Також він пообіцяв 3 млрд фунтів стерлінгів… Продовження…


Бої за Очеретине під Авдіївкою. Ворогу вдалося прорватися і закріпитися, ЗСУ ввели резерви

Російським окупаційним військам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному на Авдіївському напрямку. ЗСУ ввели резерви для стабілізації, ситуація контрольована. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина в ефірі телемарафону, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


Часів Яр: Associated Press показало з дрону апокаліптичну картину атакованого РФ міста (ВІДЕО)

Агентство Associated Press отримало зняте у понеділок ексклюзивне відео з дрону, як виглядає зруйноване місто Часів Яр на Донеччині, яке безперервно атакують та намагаються захопити російські війська. Про це повідомляє  Associated Press, інформує портал PromPolitInform.  “На кадрах… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: