У Києві
UA | RU
Prompolitinform

У Празі відкрився український стаціонарний «Паспортний сервіс» (ФОТО)

Суспільство 28.11.2023
23_11_28_У_Празі_відкрився_український_Паспортний_сервіс_01

У Празі урочисто відкрився стаціонарний відокремлений підрозділ державного підприємства «Документ». Червону стрічку на вході до ошатного приміщення, де він розмістився, розрізали Тимчасовий повірений у справах України у Чеській Республіці Віталій Усатий та керівниця празького «Паспортного сервісу» Анастасія Кузмицька.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук прессекретар ДП «Документ» Володимир Поліщук інформує портал Prompolitinform.

На заході були також присутні представники дипломатичного корпусу України, Міжнародного центру розвитку міграційної політики ICMPD, журналісти українських та чеських ЗМІ.

За словами Віталія Усатого, відкриття стаціонарного «Паспортного сервісу» – подія надзвичайно важлива для всіх українців, що перебувають у Чехії. Відокремлений підрозділ ДП «Документ» полегшить оформлення паспортних документів тим громадянам, що знайшли притулок у Чехії.

— Цей центр стане суттєвою допомогою нашим громадянам, які в умовах широкомасштабної російської агресії позбавлені можливості отримати такі послуги на батьківщині і вимушені тимчасово перебувати на території Чеської Республіки, — наголосив керівник дипломатичного відомства.

23_11_28_У_Празі_відкрився_український_Паспортний_сервіс_04

Директорка відокремленого підрозділу Анастасія Кузмицька щиро подякувала Посольству України в Чехії за суттєву допомогу в доволі складному юридично-правовому та організаційному процесі створення стаціонарного центру в Празі.

— Ми представники української держави і виконуємо важливу місію для наших громадян, аби ніхто із них не відчував себе покинутим, ми завжди їх радо зустрічаємо і допомагаємо, — відзначила Анастасія Кузмицька.

Першою клієнткою стаціонарного «Паспортного сервісу» стала жителька Чернігівщини Орися, котра оформлювала закордонні паспорти для своїх дітей. Їй дивом вдалося їх вивезти з окупованої території області в перші дні війни.

23_11_28_У_Празі_відкрився_український_Паспортний_сервіс_05

Усі, хто цього дня скористався послугами празького центу, надзвичайно високо оцінили дії Уряду, Міністерства закордонних справ, ДМС України та ДП «Документ» у впровадженні експериментального проєкту, що дозволяє без зайвих бюрократичних процедур, швидко й у комфортних умовах оформляти вкрай потрібні людям документи.

Про це написали й засоби масової інформації, що висвітлювали урочисте відкриття центру.

Довідково: Чеська Республіка — третя після Польщі та Німеччині за кількістю українських громадян, що знайшли притулок за кордоном. Загалом ця європейська країна прихистила понад 500 тисяч наших співвітчизників.

Відокремлений підрозділ державного підприємства «Документ» у місті Празі відомий тутешнім українцям з березня минулого року. Дехто з них працював у Чехії до широкомасштабної російської агресії, інші приїхали сюди після трагічного дня – 24 лютого 2022 року.

23_11_28_У_Празі_відкрився_український_Паспортний_сервіс_02

Раніше чеський підрозділ ДП «Документ» оформлював паспортні документи у пересувних програмно-технічних комплексах на базі мікроавтобусів. Загалом з березня і до відкриття стаціонарного центу «Паспортний сервіс» у Празі було оформлено понад 20 тисяч паспортів для виїзду за кордон, майже 10 тисяч ID-карток, більш ніж три тисячі водійських посвідчень.

Відкритий 20 листопада центр має загальну площу 485 кв. м, він третій після берлінського та варшавського за своїми розмірами, тут працює 13 робочих станцій, що здатні обслужити до 500 осіб на день.

Автор: Володимир Поліщук, прессекретар ДП «Документ»

Фото автора

Інші матеріали розділу Суспільство

В Україні досі понад 8 тисяч церков Московського патріархату: де найбільше

В Україні залишається понад 8 тисяч церков, які належать до Української православної церкви Московського патріархату. Лише 22 з них прямо вказують свою приналежність у найменуванні, повідомляє “Опендатабот”, інформує портал PromPolitInform. За даними Єдиного державного реєстру, 8097 церков все… Продовження…


Литва планує до кінця року побудувати шість підземних шкіл в Україні

Литва в рамках допомоги Україні у відновленні планує до кінця поточного року побудувати шість підземних шкіл у Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, а також вірогідно Харківській областях. Як передає портал PromPolitInform, про це інтерв’ю Укрінформу… Продовження…


«Вишиваємо Перемогу»: з’явився проморолик до Всесвітнього дня вишиванки

Українці продовжують у важких боях виборювати право на свою незалежність і свободу Організатори Всесвітнього дня вишиванки презентували тематичне промо відео до свята, яке цьогоріч відзначатимуть 16-го травня. Улюблене свято мільйонів українців, яке засвідчує національну ідентичність і збереження… Продовження…


Фондом All4Ukraine за час своєї роботи акумульовано та доставлено на передову допомоги на понад 72 мільйони гривень

Нещодавно волонтери All4Ukraine стали одними з головних популяризаторів ініціативи чеського уряду про збір коштів на артилерійські снаряди для українського війська у Словаччині, де народ країни на відміну від свого уряду, активно долучився до допомоги українським… Продовження…


Верховна Рада прийняла важливий закон про пенсії українців, які працювали за кордоном

Сьогодні, 25 квітня, Верховна Рада України ухвалила у цілому закон про пропорційне обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України. Зміни стосуються понад двох мільйонів пенсіонерів: майбутніх і діючих. За прийняття в цілому законопроєкту №… Продовження…


Mercedes-Benz пожертвує дітям і родинам в Україні ще 6 000 000 євро

Автовиробник озвучив бажання передати протягом нинішнього і двох наступних років ще шість мільйонів євро для українських дітей і родин. Пожертва піде через проект «Відродження надії» благочинної організації «SOS-Kinderdörfer weltweit». Про це інформує 24 канал, повідомляє… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: