У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Ракетний обстріл столиці. Кількість постраждалих унаслідок атаки на Київ зросла до 53

війна Росії проти України 13.12.2023
ракети по києву

Унаслідок падіння уламків під час ракетного удару військ РФ по Києву постраждали 53 людини. Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє мер Києва Віталій Кличко, інформує портал PromPolitInform.

«Загалом в результаті нічної атаки ворога постраждали 53 людини. 20 із них, в тому числі двох дітей госпіталізували. 33 постраждалим медики надали допомогу на місці. Зокрема, й 6 дітям», – зазначив він.

Згодом у КМВА доповнили цю інформацію, зауваживши: «Станом на 09:00 внаслідок нічної ракетної атаки в столиці постраждало 53 особи (36 жінок та 17 чоловіків, з них шестеро дітей). З них 20 потерпілих госпіталізовано. Переважна більшість – 34 людини – отримали різані рани тіла. Ще у 8-ох гостра реакція на стрес. У решти: ЗЧМТ, садни, опіки та інші травми. Інформації стосовно загиблих немає».

Своєю чергою у КМДА повідомили, що водопостачання у Дніпровському районі столиці нормалізовано. Фахівці ПрАТ «АК «Київводоканал» виконали оперативні переключення. Так, станом на 07:00 усі споживачі з водопостачанням.

Як повідомлялося, пошкодження водопровідної мережі у Дніпровському районі сталося сьогодні, 13 грудня, внаслідок падіння уламків ракети на проїжджу частину дороги.

За словами міністра внутрішніх справ Ігора Клименка, ДСНС та поліція продовжують працювати на місцях подій.

Клименко нагадав, що у Дніпровському районі внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено фасад багатоповерхівки, сталося загоряння балкона на 6 поверсі. На момент прибуття пожежних підрозділів у дворі будинку палало 8 автівок.

Загалом було врятовано 17 осіб, з яких 5 людей, які не могли самостійно пересуватися, та 7 дітей. На безпечну відстань евакуйовано 25 осіб.

Також пошкоджень зазнала будівля садочку. Понівечено фасад будівлі, вибиті вікна. Всередині перебував охоронець. Наразі його життю нічого не загрожує.

«На місці події працює психологічна служба ДСНС, також рятувальники розгорнули пересувні Пункти Незламності. Поліція взяла під охорону пошкоджену багатоповерхівку, зокрема для збереження майна евакуйованих громадян», – наголосив Клименко.

За його словами, за іншою адресою, у цьому ж районі виникла пожежа у приватному житловому будинку, на площі 2 кв. м.

У Дарницькому районі внаслідок ворожого обстрілу сталося загоряння житлового будинку на площі 400 кв. м. Пожежу ліквідовано.

Ще за двома адресами в Деснянському районі було виявлено падіння уламків на відкритій території.

Зафіксовано падіння уламків і в інших районах столиці. Підрозділи ДСНС не залучались, жертв та постраждалих немає.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялоь, у Києві в ніч на 13 грудня було чути серію вибухів. Після цього у місті та області було оголошено повітряну тривогу.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

РФ розпочала нову хвилю наступу на Харківському напрямку, але ЗСУ зупинили ворога – Зеленський

Росія розпочала нову хвилю наступу на Харківському напрямку, проте, станом на ранок 10 травня, Сили оборони зупинили її артилерійським вогнем. Про це на пресконференції з президентом Словаччини у Києві повідомив президент України Володимир Зеленський, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


ЗСУ готують десять нових бригад, частину з них розгорнуть для захисту Києва — Павлюк

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявив, що Україна зараз готує щонайменше десять нових бригад для підготовки до наступу армії РФ. Частину з них розгорнуть для захисту Києва. Про це Павлюк заявив в інтерв’ю The Economist, інформує портал PromPolitInform. За словами генерала, росіяни й досі… Продовження…


Вранці роосійські окупанти намагалася прорвати лінію оборони, ЗСУ спрямували резерви – Міноборони

У Харківській області, на Вовчанському напрямку, російські загарбники вранці намагалися прорвати українську лінію оборони під прикриттям бронетехніки. Ці атаки відбито, повідомило Міністерство оборони, інформує портал PromPolitInform. Впродовж доби на Вовчанському напрямку росіяни здійснювали авіаудари з застосуванням керованих авіаційних… Продовження…


Росіяни активізувались на Харківщині: обстріли, ДРГ, у прикордонні йдуть бої

Російські окупаційні війська активізувалися на Харківщині, там йдуть бої. Про це повідомляють: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, проєкт Deep State, інформує портал PromPolitInform.  “Окупанти посилили обстріли на північному напрямку. Передусім противник завдає ударів по місту Вовчанськ. Усю… Продовження…


Ситуація на фронті сьогодні 10 травня

В Україні на фронті впродовж доби відбулося 95 бойових зіткнень. Ворог продовжує тиснути на Сили оборони на двох напрямках у Донецькій області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook, інформує портал PromPolitInform. Атаки росіян Загалом, ворог завдав 6… Продовження…


Уночі РФ атакувала 20 безпілотниками-камікадзе. Над Одеською областю військові збили 17

У ніч проти 9 травня російські окупаційні війська атакували Україну 20 ударними безпілотниками типу Shahed, українським військовим вдалося збити майже всі. Про це повідомили у пресслужбі Повітряних сил Збройних Сил України, інформує портал PromPolitInform. За даними військових, ворог… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: