У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Російська армія за добу атакувала дев’ять областей – зведення ОВА

війна Росії проти України 06.02.2024
обстріл харківщ

Російські війська упродовж доби здійснили атаки на дев’ять областей України. Є загиблі і поранені люди. Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 6 лютого, повідомляє портал PromPolitInform.

У Чернігівській області ворог обстрілював Новгород-Сіверський і Корюківський райони з мінометів, атакував трьома FPV-дронами.

В одному з прикордонних сіл Семенівської громади через мінометний обстріл пошкоджені лінії електропередач.

У Сумській області вночі росіяни здійснили два обстріли прикордонних територій і населених пунктів з мінометів та артилерії. Обстрілів зазнали Шалигинська та Есманьська громади.

Вчора російські війська 51 раз обстріляли Сумщину. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Миропільська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Путивльська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська громади.

У Білопільській громаді пошкоджені два приватні будинки та господарче приміщення.

У Середино-Будській громаді поранені троє людей, пошкоджені автомобіль та сіновал.

У Ворожбянській громаді внаслідок обстрілу із РСЗВ загинула одна людина, ще двоє були поранені. Пошкоджені п’ять житлових будинків, господарчі споруди, електричні мережі, інтернет-зв’язок.

У Запорізькій області війська РФ завдали 81 удар по 16 населених пунктах.

Ворог здійснив 5 обстрілів із РСЗВ Новоіванівки та Роботиного, 16 атак БПЛА по Малій Токмачці, Левадному і П’ятихатках, а також три авіаційні удари по Новодарівці.

57 артударів прийшлися по території Гуляйполя, Роботиного, Левадного, Полтавки, Білогір’я, Степногірська, Кам’янського, Плавнів та інших прифронтових міст і сіл.

Надійшло три повідомлення про руйнування житлових будинків.

У Дніпропетровській області артилерія била по Нікополю та Мирівській громаді. Пошкоджені агропідприємство, 9 приватних будинків, три господарчі споруди, газогін і ЛЕП.

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, зокрема Ветеринарне, Нестерне, Комисарове, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове.

Авіаударів загарбники завдали по Синьківці, Іванівці, Степовій Новоселівці, Берестовому.

Вночі у Золочеві Богодухівського району внаслідок двох ударів ракетами С-300 був зруйнований триповерховий готель. Загинув двохмісячний хлопчик. Поранені троє жінок. Пошкоджені сім приватних будинків, 19 об’єктів цивільної інфраструктури (магазини, кафе, кіоски), два адміністративні приміщення, щонайменше 5 цивільних автомобілів.

У селі Глушківка Куп’янського району внаслідок обстрілів пошкоджена територія фермерського господарства.

Вчора ввечері ворог завдав ударів по околицях Кругляківки та Глушківки Куп’янського району. У Глушківці пошкоджено складське приміщення на території ферми.

У Луганській області артилерійський тиск армія РФ посилила на Невське й Білогорівку. Навколо цих населених пунктів обстріли є майже цілодобовими.

Росіяни застосовують авіацію по укріпленнях українських військ, зокрема вчора – у Серебрянському лісі.

За підтримки з неба загарбники вели атаки близько 20 разів одразу у декількох місцях на Лиманському напрямку.

За добу ворог здійснив 121 обстріл Луганщини (випустив 537 снарядів).

У Донецькій області під вогнем перебували Авдіївка, Покровськ, Первомайське, Рівне.

Пошкоджені два житлові будинки, цех, магістральна труба тепломережи, магістральна труба газопостачання, котельня, водогін, будівля водоочисної станції.

На Донеччині за добу одна людина була поранена.

У Миколаївській області артилерійські обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади.

Ввечері під обстрілами перебувала Куцурубська громада.

У Вознесенському районі росіяни завдали удару з літака тактичної авіації, спрямувавши керовану авіаційну ракету Х-59 складною траєкторією з акваторії Чорного моря. Внаслідок роботи Сил оборони ракета не досягла цілі.

По Херсонській області ворог здійснив 16 обстрілів (випустив 181 снаряд), з них по Херсону – чотири обстріли (13 снарядів).

Росіяни поцілили у райони восьми населених пунктів, припортову інфраструктуру в Херсоні.

У центральній частині Херсона російські загарбники обстріляли легковий автомобіль. Під час гасіння пожежі рятувальники виявили в салоні тіла двох загиблих чоловіків. Через ворожі удари постраждав 24-річний херсонець. Внаслідок артилерійського удару загинула 66-річна жінка, яка перебувала на вулиці.

Стало відомо про 60-річного загиблого через обстріли Херсона.

Внаслідок обстрілу Новотягинки загинув чоловік 1965 року народження (він перебував під завалами зруйнованого будинку).

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

IT-коаліція на чолі з Естонією та Люксембургом передали ЗСУ обладнання на 900 000 євро

Збройні Сили України отримали комунікаційне обладнання на 900 000 євро, замовлене в межах ІТ-коаліції на чолі з Естонією та Люксембургом. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони, інформує портал PromPolitInform. У відомстві проінформували, що IT-коаліція закупила для українських… Продовження…


Удари всередині Росії. Кемерон: Україна має право бити наданою Британією зброєю

Очільник Міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Україна має право використовувати зброю, надану країною, для завдання ударів по цілях всередині Росії, адже Москва б’є по українській території. Також він пообіцяв 3 млрд фунтів стерлінгів… Продовження…


Бої за Очеретине під Авдіївкою. Ворогу вдалося прорватися і закріпитися, ЗСУ ввели резерви

Російським окупаційним військам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному на Авдіївському напрямку. ЗСУ ввели резерви для стабілізації, ситуація контрольована. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина в ефірі телемарафону, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


Часів Яр: Associated Press показало з дрону апокаліптичну картину атакованого РФ міста (ВІДЕО)

Агентство Associated Press отримало зняте у понеділок ексклюзивне відео з дрону, як виглядає зруйноване місто Часів Яр на Донеччині, яке безперервно атакують та намагаються захопити російські війська. Про це повідомляє  Associated Press, інформує портал PromPolitInform.  “На кадрах… Продовження…


США ввели нові санкції проти РФ за використання хімічної зброї, зокрема хлорпікрину, на фронті

Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції проти Росії та пов’язаних з нею юридичних та фізичних осіб за її повномасштабну війну та застосування хімічної зброї проти України. Про це йдеться на сайті Держдепартаменту США, інформує портал PromPolitInform. Так,… Продовження…


«Нова пошта» відшкодує клієнтам знищені в Одесі посилки

Логістична компанія “Нова пошта”, в один із складів якої в Одесі вчора вдарила російська балістична ракета, компенсує клієнтам пошкоджені та знищені 900 посилок. Про це написав співвласник групи компаній Nova Володимир Поперешнюк, інформує портал PromPolitInform. Згідно з повідомленням, оціночна вартість… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: