У Києві
UA | RU
Prompolitinform

У багатьох регіонах України мобілізовані можуть отримати значні доплати: де і скільки платять

Суспільство 25.02.2024
доплати моб

У деяких регіонах України мобілізовані громадяни можуть розраховувати на додаткові виплати.

В Україні місцева влада заохочує громадян вступати до лав ЗСУ за допомогою грошових доплат. Такі ініціативи вже працюють у столиці та низці інших областей. Як повідомляє портал PromPolitInform, про це пише OBOZ.UA.

Київ та область

Столична влада запланувала у міському бюджеті 50 млн грн на допомогу мобілізованим. Тому мобілізовані жителі Києва можуть одержати разову виплату у розмірі 30 тис. грн. На отримання грошей можуть розраховувати особи, які мобілізувалися після 1 грудня 2023 року.

Водночас влада Києва спільно з територіальними центрами комплектування розробила механізм, який спрощує процес оформлення грошової допомоги. Завдяки цьому мобілізовані громадяни можуть отримати виплати одразу після зарахування до військових частин. Більше того, у Київській міській державній адміністрації розповіли, що, окрім мобілізованих, на 30 тис. грн можуть розраховувати ті, хто уклав контракт із ЗСУ на добровільній основі.

Львів

Найбільшу одноразову виплату мобілізованим обіцяють у Львові. У цьому обласному центрі влада передбачила на виплати по 50 тис. гривень на кожну особу. Однак слід зазначити, що на цю суму можуть розраховувати лише ті, хто добровільно уклав контракт із підрозділами Десантно-штурмових військ чи морської піхоти ЗСУ.

Також у Львові діє «Комплексна програма соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської міської територіальної громади». Ця програма дозволяє мобілізованим громадянам отримати 25 тис. грн. грошової допомоги.

Одеса

В Одесі міська рада автоматизувала механізм виплат мобілізованим. Громадяни, які вступлять до лав ЗСУ, можуть отримати 20 тис. гривень. На 2024 рік у міському бюджеті на ці потреби закладено 20 млн гривень.

Примітно, що одноразову грошову допомогу в Одесі можуть одержати і мобілізовані, і контрактники.

У Чорноморську Одеської області міська влада від 1 січня 2024 року також сплачує мобілізованим по 20 тис. гривень. Для отримання коштів людині потрібно звернутись до міського голови із заявою.

Харківська область

У Богодухівській громаді Харківської області мобілізовані можуть розраховувати на отримання 50 тисяч гривень. При цьому гроші можуть отримати не лише місцеві жителі, а й внутрішньо переміщені особи, зареєстровані у громаді.

У Першотравневій громаді на Харківщині мобілізованим виплачують 20 тис. грн. Для отримання грошей громадяни мають бути зареєстрованими у громаді. При цьому фінансова допомога доступна і для внутрішньо переміщених осіб.

Полтава

У Полтаві міська рада ухвалила рішення виплачувати мобілізованим до лав ЗСУ по 10 тис. грн. Щоб отримати кошти потрібно звернутися до органів соціального захисту населення з відповідними заявами.

Чернігів

У Чернігові 2024 року мобілізовані можуть розраховувати на грошову допомогу у розмірі 15 тис. гривень. У мерії пояснили, що це буде прямою підтримкою та допомогою для мобілізованих мешканців Чернігова. Фінансуватиметься програма через Департамент соціальної політики.

Інші матеріали розділу Суспільство

В Україні досі понад 8 тисяч церков Московського патріархату: де найбільше

В Україні залишається понад 8 тисяч церков, які належать до Української православної церкви Московського патріархату. Лише 22 з них прямо вказують свою приналежність у найменуванні, повідомляє “Опендатабот”, інформує портал PromPolitInform. За даними Єдиного державного реєстру, 8097 церков все… Продовження…


Литва планує до кінця року побудувати шість підземних шкіл в Україні

Литва в рамках допомоги Україні у відновленні планує до кінця поточного року побудувати шість підземних шкіл у Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, а також вірогідно Харківській областях. Як передає портал PromPolitInform, про це інтерв’ю Укрінформу… Продовження…


«Вишиваємо Перемогу»: з’явився проморолик до Всесвітнього дня вишиванки

Українці продовжують у важких боях виборювати право на свою незалежність і свободу Організатори Всесвітнього дня вишиванки презентували тематичне промо відео до свята, яке цьогоріч відзначатимуть 16-го травня. Улюблене свято мільйонів українців, яке засвідчує національну ідентичність і збереження… Продовження…


Фондом All4Ukraine за час своєї роботи акумульовано та доставлено на передову допомоги на понад 72 мільйони гривень

Нещодавно волонтери All4Ukraine стали одними з головних популяризаторів ініціативи чеського уряду про збір коштів на артилерійські снаряди для українського війська у Словаччині, де народ країни на відміну від свого уряду, активно долучився до допомоги українським… Продовження…


Верховна Рада прийняла важливий закон про пенсії українців, які працювали за кордоном

Сьогодні, 25 квітня, Верховна Рада України ухвалила у цілому закон про пропорційне обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України. Зміни стосуються понад двох мільйонів пенсіонерів: майбутніх і діючих. За прийняття в цілому законопроєкту №… Продовження…


Mercedes-Benz пожертвує дітям і родинам в Україні ще 6 000 000 євро

Автовиробник озвучив бажання передати протягом нинішнього і двох наступних років ще шість мільйонів євро для українських дітей і родин. Пожертва піде через проект «Відродження надії» благочинної організації «SOS-Kinderdörfer weltweit». Про це інформує 24 канал, повідомляє… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: