У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Не перший день на Росії палає: безпілотники в регіонах, пожежі на НПЗ в Орлі та під Нижнім Новгородом

війна Росії проти України 12.03.2024
пожежеа на росії

Як мінімум дев’ять російських регіонів зазнали атак українських безпілотників, заявила влада і військові. У Нижегородській області внаслідок удару дронів почалася пожежа на НПЗ «Лукойлу», в Орлі після падіння безпілотника почалася пожежа на нафтобазі. Це не перший наліт на паливні об’єкти у Росії. Україна атаки не коментує. Про це повідомляє  ВВС, передає портал PromPolitInform.

Міноборони Росії рано вранці заявило про знищення та перехоплення 25 безпілотників над сімома областями: Московською, Ленінградською, Білгородською, Курською, Брянською, Тульською та Орловською.

Губернатори ще двох регіонів – Нижегородської та Воронезької областей – також повідомляли про нічні атаки дронів. Київ офіційно причетність до ударів по російських паливних підприємствах не підтверджує, але й не заперечує.

Нижегородський НПЗ та орлівська нафтобаза

У Нижегородській області дрони впали на території нафтопереробного заводу «Лукойлу» у місті Кстово, розташованому під Нижнім Новгородом, повідомили місцеві ЗМІ та агентство ТАРС.

Пізніше ТАРС анулював повідомлення зі згадуванням найбільшої приватної нафтової компанії Росії, а губернатор Гліб Нікітін використав формулювання «об’єкт паливно-енергетичного комплексу», на якому почалася пожежа на одній із установок з переробки нафти.

Дрони прилітають до Кстова вже не вперше. 31 січня джерело «РІА Новини» повідомляло, що двох безпілотників було знешкоджено засобами радіоелектронної боротьби в Кстівському районі. Безпілотники також атакували раніше у Нижегородській області місто Дзержинськ, де розташовані підприємства хімічної промисловості.

В Орлі дрон потрапив в нафтобазу. Губернатор Андрій Кличков також назвав її об’єктом паливно-енергетичного комплексу, не уточнивши, кому належить. Зайнявся один резервуар нафтосховища на площі 100 квадратних метрів, для гасіння використовувався пожежний поїзд.

Після 10 ранку Кличков написав у телеграмі, що «наслідки нічної атаки БПЛА» ліквідовані, а «задимлення» у місті не становить жодної небезпеки і «є наслідком роботи пожежних служб».

Що ще відомо про атаки на об’єкти російського ПЕК

Як повідомлялось раніше, цього року почастішали атаки на об’єкти російського ПЕК. Безпілотники вже долітали і до паливних терміналів у Ленінградській області та Петербурзі, і до заводу «Роснефти» в Туапсе, а також інших об’єктів критичної інфраструктури.

У ніч проти 24 лютого після повітряної атаки сталася пожежа на найбільшому сталеливарному заводі Росії — Новолипецькому металургійному комбінаті.

Минулого тижня, 7 березня, «внаслідок влучання безпілотного літального апарату невстановленої приналежності», як повідомляла влада, стався «технологічний інцидент у доменному виробництві» Череповецького металургійного комбінату, який належить «Сєвєрсталі». Це друге за величиною сталеливарне виробництво Росії.

За день до цього атаці дронів зазнав другий за величиною в Росії Михайлівський гірничо-збагачувальний комбінат у Курській області, внаслідок чого спалахнули резервуари з паливом. Українські ЗМІ, посилаючись на джерела, називали наліт на Михайлівський ГЗК операцією головного управління розвідки Міноборони України.

Наразі українська сторона не дає коментарів щодо масованого нальоту дронів одразу на дев’ять російських регіонів. Росія щодня атакує Україну десятками ударних безпілотників.

Мер Сергій Собянін у ніч на 12 березня повідомив про безпілотника, збитого на підльоті до Москви. «Сьогодні силами ППО в Раменському міському окрузі відбито атаку безпілотника, який летів на Москву. На місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань та постраждалих немає», – заявив Собянін у телеграмі.

Востаннє про ліквідацію безпілотника, який летів на Москву, заявляв майже два місяці тому – 17 січня.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

IT-коаліція на чолі з Естонією та Люксембургом передали ЗСУ обладнання на 900 000 євро

Збройні Сили України отримали комунікаційне обладнання на 900 000 євро, замовлене в межах ІТ-коаліції на чолі з Естонією та Люксембургом. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони, інформує портал PromPolitInform. У відомстві проінформували, що IT-коаліція закупила для українських… Продовження…


Удари всередині Росії. Кемерон: Україна має право бити наданою Британією зброєю

Очільник Міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Україна має право використовувати зброю, надану країною, для завдання ударів по цілях всередині Росії, адже Москва б’є по українській території. Також він пообіцяв 3 млрд фунтів стерлінгів… Продовження…


Бої за Очеретине під Авдіївкою. Ворогу вдалося прорватися і закріпитися, ЗСУ ввели резерви

Російським окупаційним військам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному на Авдіївському напрямку. ЗСУ ввели резерви для стабілізації, ситуація контрольована. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина в ефірі телемарафону, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


Часів Яр: Associated Press показало з дрону апокаліптичну картину атакованого РФ міста (ВІДЕО)

Агентство Associated Press отримало зняте у понеділок ексклюзивне відео з дрону, як виглядає зруйноване місто Часів Яр на Донеччині, яке безперервно атакують та намагаються захопити російські війська. Про це повідомляє  Associated Press, інформує портал PromPolitInform.  “На кадрах… Продовження…


США ввели нові санкції проти РФ за використання хімічної зброї, зокрема хлорпікрину, на фронті

Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції проти Росії та пов’язаних з нею юридичних та фізичних осіб за її повномасштабну війну та застосування хімічної зброї проти України. Про це йдеться на сайті Держдепартаменту США, інформує портал PromPolitInform. Так,… Продовження…


«Нова пошта» відшкодує клієнтам знищені в Одесі посилки

Логістична компанія “Нова пошта”, в один із складів якої в Одесі вчора вдарила російська балістична ракета, компенсує клієнтам пошкоджені та знищені 900 посилок. Про це написав співвласник групи компаній Nova Володимир Поперешнюк, інформує портал PromPolitInform. Згідно з повідомленням, оціночна вартість… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: