У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Данія інвестує мільярди крон у зміцнення оборонної промисловості України і передасть зброю

Новини 17.04.2024
щрпавівкенгшщзж

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні вартістю близько 2,2 мільярда датських крон (близько 300 мільйонів євро).

Про це повідомили у Міністерстві оборони Данії, інформує портал PromPolitInform.

Ключовими елементами пакету стануть інвестиції в українську оборонну промисловість України, а також – закупівля і передача зброї, боєприпасів, безпілотників та ракетних компонентів.

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що ця допомога підкреслює “беззастережну підтримку Данією боротьби України за свободу”.

За його словами, пакет зосереджений на розширенні оборонно-промислової співпраці, оскільки Україна потребує зміцнення і розбудови власного виробництва артилерії, ракет і БПЛА. Пакет також включає значну морську допомогу.

Міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен зазначив, що ситуація в Україні критична, тому Захід повинен посилити військову підтримку. Нова ініціатива Данії, за його словами, може надихнути інші країни на подібні інвестиції, щоб Україна могла сама виробляти необхідне військове обладнання.

У рамках 17 пакету допомоги Данія забезпечить Україну зброєю, боєприпасами, безпілотними літальними апаратами та компонентами для виробництва ракет. Цей крок здійснюється у співпраці з Нідерландами та Чехією.

Допомога Україні від Данії

12 березня Данія анонсувала надання Україні шістнадцятого пакету військової підтримки на суму 2,3 млрд данських крон (близько 337 млн доларів США).

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен повідомила, що Данія вирішили передати Україні всю свою артилерію. Також вона закликала країни Європи передати Україні боєприпаси та системи ППО, оскільки вони їй зараз потрібніші.

У грудні 2023 року Фредеріксен анонсувала, що її країна виділить допомогу на €1 млрд, до якої, в разі погодження парламентом, увійдуть танки, дрони, боєприпаси, а також винищувачі F-16.

 Окрім цього, Україна може отримати від Данії перші шість літаків F-16 орієнтовно у другому кварталі-2024, хоча попередньо очікувалось, що винищувачі будуть передані нашій країні на початку цього року.

22 лютого Данія оголосила про 15-й пакет  військової допомоги Україні на 1,7 мільярда данських крон (близько 228 мільйонів євро). До нього увійдуть боєприпаси для артилерії і ППО та безпілотники.

Додамо, що Данія стала першим донором Фонду підтримки енергетики України. Загалом за два роки країна внесла до Фонду близько 11 мільйонів євро.

Фото – з відкритих джерел

Інші матеріали розділу Новини

Норвегія вирішила збільшити допомогу Україні

Як інформує UA.NEWS, таке заявив прем’єр-міністр королівства Йонас Гар Стьоре, повідомляє Reuters. Про це передає портал PromPolitInform. За його словами, Норвегія виділить Україні цього року ще 7 млрд норвезьких крон ($633 млн), до загальної суми 22 млрд… Продовження…


Уряд виділив додатково понад 15 млрд гривень на закупівлю дронів

Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 30 квітня, ухвалив рішення про виділення додаткових 15,5 мільярдів гривень на закупівлю дронів. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигальна  засіданні уряду, інформує портал PromPolitInform. “Сьогодні уряд виділяє додаткові 15,5 млрд… Продовження…


У Києві відкрили перший центр рекрутингу. Це 18-й рекрутинговий центр в Україні

Перший столичний центр рекрутингу української армії відкрили в приміщенні ЦНАП Солом’янського району. Це 18-й рекрутинговий центр в Україні. Про це повідомила заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова, інформує портал PromPolitInform. “Сьогодні ми відкриваємо 18-й рекрутинговий центр. Це центр рекрутингу української… Продовження…


Найбільша приватна пошта України вийшла на ринок Іспанії. Нова пошта відкрила перше відділення в Барселоні

Нова пошта 30 квітня відкрила перше відділення в Іспанії. Це вже 12-та країна у Європі, де є відділення найбільшої приватної служби доставлення України, повідомила її пресслужба, інформує портал PromPolitInform. Перше іспанське відділення відкрили в Барселоні. “Найближчим часом відкриємо… Продовження…


Примусового повернення українців з-за кордону не буде — Стефанішина

 Міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону. Про це посадовиця повідомила у коментарі Deutsche Welle, інформує портал PromPolitInform. Стефанішина запевнила, що надання власних даних ТЦК і… Продовження…


Заблоковано понад 2500 онлайн-казино: правоохоронці розповіли про перебіг розслідувань щодо нелегального грального бізнесу

Офіс Генпрокурора у координації з органами правопорядку на системному рівні протидіє нелегальному гральному бізнесу. Станом на квітень 2024 року розслідується понад 450 кримінальних правопорушень за фактами незаконної організації азартних ігор. Про це повідомляє пресслужба відомства, інформує портал PromPolitInform…. Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: