У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Кабмін затвердив фінплан “Укренерго” зі зниженням чистого прибутку на 30%

Енергетика 28.03.2019
598aeca62704b450712595

Кабінет міністрів затвердив фінансовий план ДП “НЕК “Укренерго” на 2019 рік, який передбачає зменшення чистого прибутку в порівнянні з фінпланом-2018 на 29% – до 1,9 млрд грн.

Про таке рішення Кабміну, затвердженому на засіданні 27 березня, пишуть «Наші гроші», повідомляє портал ПромПолітІнформ.

Скоригований фінплан “Укренерго” передбачав чистий дохід в розмірі 2,30 млрд грн. Але з розданого на засіданні уряду документа відомо, що реальний прогнозований показник прибутковості підприємства в минулому році виявився гіршим на 21%. З урахуванням такого погіршення результатів у поточному році заплановано скорочення прибутку ще на 6%.

При цьому, незважаючи на погіршення показника прибутку, відрахування до бюджетів планується збільшити загалом на 145 млн грн, в порівнянні з 2018 роком.

У супровідних документах до фінплану “Укренерго” пояснило, що зменшення доходу в минулому році обумовлено зниженням НКРЕКУ тарифу держпідприємства майже на 30%. Але в цьому році підприємство розраховує збільшити дохід, 96% якого буде сформовано за рахунок послуг з передачі електроенергії магістральними та міждержавними електричними мережами. У минулі роки цей показник був менше.

Тариф компанії на поточний рік затверджено на рівні 5,926 коп. за кВт/год, що на 0,957 коп. більше, ніж було затверджено у попередньому році. У той же час це все однозначно менше тарифу, який існував у 2017 році (7,047 коп. За кВт/год).

Загальна сума витрат держпідприємства на наступний рік запланована в сумі 5,77 млрд грн і вона збільшується на 36%. У тому числі зростання на 20% собівартості реалізованої продукції на підприємстві пояснюють старінням обладнання, збільшенням витрат на паливо через часті виїзди ремонтників і подорожчанням запчастин.

Також на собівартість, як стверджують в “Укренерго”, вплинув запланований ріст зарплат майже на 28%. Зокрема, зарплата працівників зросте майже на 3 тис. грн, а управлінців – на 5 тис. грн на місяць. Менше зросте посадовий оклад директора – всього на 1 тис. грн – до 336 тис. грн на місяць. Але відразу в десять разів зросте щомісячне преміювання директора і складе понад мільйон гривень.

В цілому місячна оплата праці керівника “Укренерго” запланована в розмірі 1,51 млн грн, що в три рази більше від минулорічного.

Також заплановано скорочення штату співробітників компанії, але не так масштабно як в минулому році, коли було звільнено близько двох тисяч чоловік. Тепер заплановано звільнити майже тисячу співробітників, переважно простих працівників.

Компанією заплановано також суттєве збільшення капітальних інвестицій – до 4,37 млрд грн.

Нагадаємо, НЕК “Укренерго” здійснює управління об’єднаними енергосистемами України, забезпечує цілісність ОЕС і здійснює передачу електроенергії магістральними та міждержавними електричними мережами.

Інші матеріали розділу Енергетика

Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення пошкоджених ТЕС

Латвійська державна енергокомпанія Latvenergo передала Україні пакет обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє Delfi, інформує портал PromPolitInform. Зазначається, що до пакета допомоги увійшли високовольтний трансформатор потужністю 250 МВА, який раніше використовувався на Ризькій ГЕС, компресор стиснутого… Продовження…


Міненерго скасувало наказ, який обмежував галузь зеленої енергетики, – інвестори

Міністерство енергетики України визнало таким, що втратив чинність, наказ №206 від 15 червня 2022 року, яким встановлювались мінімальні відсотки виплат виробникам електричної енергії з ВДЕ, а саме 18% для СЕС і ВЕС. Про це, інформує… Продовження…


Російські окупанти атакували ракетами чотири ТЕС

Група ДТЕК показала наслідки російських ударів по критичний інфраструктурі України вночі 27 квітня. У заяві компанії сказано, що росія атакувала чотири ТЕС ДТЕК, серйозно пошкоджено обладнання. Про це йдеться на сторінці Групи ДТЕК у Фейсбук, … Продовження…


У КП «Київекспертиза» проводять обшуки

Правоохоронці проводять обшуки у КП «Київекспертиза». Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає портал PromPolitInform. «До КП «Київекспертиза» з обшуками прийшли слідчі Головного управління Національної поліції у м. Києві. Потребу в обшуках слідчі обґрунтовують… Продовження…


Україна відчуває дефіцит електроенергії, незважаючи на зниження споживання на 10% – «Укренерго»

Споживання електроенергії на 10% нижче, ніж вчора в ранкові часи, але більшу частину доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Про це повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго”, інформує портал PromPolitInform. Так, Диспетчерський центр “Укренерго” вимушений четвертий день поспіль залучати аварійну допомогу більшу… Продовження…


Укренерго вводить нові обмеження споживання електроенергії

НЕК «Укренерго» повідомляє, що у зв’язку з дефіцитом потужності в енергосистемі, сьогодні, 24 квітня, з 17:00 до 22:00 буде введено контрольовані обмеження енергопостачання для промислових споживачів. Про це інформує портал PromPolitInform. Диспетчерський центр компанії зазначає,… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: