У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Київенерго закликає не лякатися платіжок за тепло

Тарифи 16.11.2016
55

Голова наглядової ради “Київенерго” Іван Плачков заявив про можливі помилки в рахунках, що квартира у 60 квадратів не може мати рахунок за опалення в 3 000 гривень на місяць.

Про це пише “Радіо Свобода“.

Як пише видання, у квартирах із однаковим метражем рахунки за опалення різняться від 55 до 2000 гривень за два тижні роботи радіаторів.

“За однакової площі квартир рахунки за опалення в киян мають величезну різницю. У деяких випадках за два тижні тепла у квартирі в 60 квадратних метрів нараховано від 1000 до 2200 гривень. За місяць ця сума, за логікою, має бути вдвічі більшою. Через такі цифри серед споживачів наростає обурення, адже виходить, що за відсутності теплолічильника на будинку рахунок був би меншим”, – пише видання.

Крім того, у мережі кияни діляться своїми враженнями від платіжок.

У Київській міськадміністрації рекомендують звертатись на гарячу лінію 15-57, повідомляти про можливі помилки в розрахунках, що буде перевірено.

Крім того, голова наглядової ради цього підприємства Іван Плачков, коли почув про проблему, відразу ж заявив, що це помилка в розрахунках, що не може квартира у 60 квадратів мати рахунок за опалення в три тисячі гривень на місяць.

“Такого дива, як в Україні, в усьому світі немає, коли постачальник тепла заключає угоду безпосередньо зі власником квартири. Як у світі роблять: є власник будівлі, так от власник будівлі визначає організацію, яка є виконавцем послуг. І вже ця компанія працює з мешканцями, розподіляє це тепло за різними алгоритмами: якщо є лічильник – за лічильником, якщо немає – за квадратними метрами. А в нас зробили так, що кожну квартиру вивели напряму на “Київенерго”. А якщо мільйон договорів, уявляєте, як відразу обробити таку кількість квартир? Раніше це було в ЖЕКах, кооперативах, а зараз це робить “Київенерго”, і тому можливі такі помилки. Це кардинальна, системна помилка”, – зауважує  Плачков.

Голова наглядової ради “Київенерго” зауважив, що вважає встановлені тарифи на енергоносії алогічними.

Плачков додає, що не може досі ознайомитися зі складовими тарифів, щоб зрозуміти, чому сформована саме така ціна енергоносія, яку затвердили в НКРЕ, бо, за його словами, в Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики не надають відповідний документ.

Не радить поспішати погоджуватись із надвисокими рахунками директор Асоціації управителів багатоквартирних будинків Андрій Нікончук.

Він так само отримав платіжку, яка різко відрізняється від платіжок його сусідів.

“Проблема може бути в тому, що в цьому будинку існує лічильник, і через нього була пропущена відповідна кількість теплової енергії, а вже після цього були якісь пориви або втрати теплоносія. Це все індивідуально і це ненормально, і так бути не повинно. Тут треба розбиратися в кожному випадку окремо. У якісь квартири пішло 1700 гривень на 58 метрів – це нонсенс, це неможливо”, – наголошує Нікончук.

Тим, хто отримав величезні рахунки, Нікончук радить звернутися до голови ОСББ, якщо в будинку він є, і разом скласти звернення до теплопостачальної організації з вимогою роз’яснень, із наданням показників лічильника до 10 жовтня і після 31 жовтня.

Якщо немає ОСББ, то до керуючої компанії або приватних ЖЕКів, які обслуговують будинок. У будь-якому разі Андрій Нікончук радить розбиратися і вимагати пояснень.

Інші матеріали розділу Тарифи

У ВР розповіли, який тариф на електрику планує ввести Кабмін з 1 червня

В уряді розглядають можливість коригування вартості однієї кіловат-години в більший бік із приходом літа, цього разу, не для бізнесу, а для побутових споживачів. Про це заявив нардеп Олексій Кучеренко в ефірі YouTube-каналу «Новини.LIVE», передає портал PromPolitInform. За словами Кучеренка, зараз вітчизняна енергетика… Продовження…


Комунальні платежі. Якій категорії осіб надається 100-відсоткова знижка

Попри складну економічну ситуацію в Україні деякі громадяни можуть не платити за комунальні послуги. Така можливість – справжня розкіш. І доступна вона далеко не всім. Про це йдеться у матеріалі порталу «На пенсії», повідомляє портал… Продовження…


Неправомірні тарифи. Українців примушували оплачувати завищені платіжки

В Україні деякі споживачі переплачували за послуги постачальника електроенергії. Про це йдеться на офіційному сайті Антимонопольного Комітету України, повідомляє портал PromPolitInform. Співробітники Антимонопольного комітету виявили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у діях «Житомиробленерго». «АТ «Житомиробленерго»… Продовження…


Продовжили пільги. Кабмін ухвалив важливе рішення щодо тарифів на гарячу воду

Кабінет міністрів продовжив дію постанови № 812 про покладання спеціальних обов’язків (ПСО) не ринку природного газу. Тепер вона діятиме щонайменше до 31 серпня 2024 року. Це означає, що виробники гарячої води протягом літа матимуть змогу отримувати газ за пільговою ціною. Про… Продовження…


Україні доведеться підвищувати тарифи на електроенергію: у Міненерго дали роз’яснення

Україна потребує покращеної системи протиповітряної оборони, щоб захистити свої енергетичні активи від ракетних атак Росії та уникнути відключень електроенергії цього літа, коли споживання електроенергії наблизиться до пікових значень, як і взимку. Про це, пише Хвиля… Продовження…


Чи будуть підвищувати тарифи на електроенергію в Україні: відповідь Міністра енергетики України

Міністерство енергетики України на даний момент не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, з посиланням на ефір телемарафону, інформує портал PromPolitInform. Він зазначив, що тарифи на… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: